Redden banken ware reden hoge olieprijs

httpv://www.youtube.com/watch?v=wDFgtb0by4E
Oh jee. De aap komt uit de mouw. Niet Peak Oil en ook  niet de naderende oorlog met Iran is de oorzaak van de hoge benzineprijs. De oorlogstrom is deze keer niet de oorzaak van het belachelijk snelle omhoogjagen van de benzineprijs waardoor u 80 of 90 eurootjes per tank betaalt. Nee, de werkelijke reden van de hoogste benzineprijs OOIT is omdat de banken er een potje van gemaakt hebben. De Ierse econoom David McWilliams, bekend geworden met zijn Punk Economics, legt in makkelijk begrijpbare filmpjes zoals hierboven uit wat er nou werkelijk achter de financiële crisis steekt. De waarheid is ontluisterend. Door de grote hoeveelheden geld (8.75 biljoen dollar in de afgelopen vier jaar) die in de economie gestopt is om de bakken te redden, ontstaat inflatie. En dan hebben we het alleen maar over banken, niet over landen. En als banken gratis geld van de overheid krijgen, kopen ze daarmee dingen die schaars worden en waar ze dus geld aan kunnen verdienen, zoals goud. En olie. En dat voelt u aan de pomp, maar ook in de supermarkt. En het wordt alleen maar erger, want in Europa wordt nu al nagedacht over het vergroten van het noodfonds naar 1500 miljoen euro. Nog meer gratis geld! Nog meer inflatie! Nog meer werkende armen! De politici en centrale banken maken er een zooitje van en als de bubbel barst ligt de rekening bij u. En denk maar niet dat u dan gratis  geld van de overheid krijgt.


Join the Conversation