Chinezenprobleem: ze jatten ons babymelkpoeder

Kijk. Daar hoor je de polletiek dan weer niet over, maar we hebben dus een loeigroot Chinezenprobleem. Of een melkpoederdeficiëntieprobleem. Of een exportprobleem. Hoe het ook zij: de melkpoeder vliegt de Nederlandse drogisterijen uit en het komt vrijwel niet in Nederlandse babymondjes terecht. Reden: Chinezen kopen alle pakjes Friso en Nutrilon massaal (met hordes tegelijk) op en verschepen het spul richting China. Babymelk in China heeft namelijk niet zo’n hele goede naam, qua levensverwachting naar de baby’tjes toe. Dus slaan Chinese expats hier massaal babyvoeding in, zodat er voor de kleine Hollandse baby’s niets meer overblijft. Een leuke hoestende mevrouw in een drogisterijpakje speelde ons bovenstaande foto (opklikken voor groot) toe: ‘Deze bordjes hangen sinds zaterdag in de winkel. Gek word je van die gasten. Zodra we de schappen bijvullen komt er binnen een paar minuten een Chinees om te kijken wat er staat en hoeveel en belt dan direct zijn vriendjes die binnen no time je schappen leeg klauwen. Zo gaan ze alle drogisterijen af. Vaste ‘normale’ klanten moeten we dan nee verkopen. Zelf hielden we eigenlijk twee pakken per persoon aan, maar vanuit het hoofdkantoor is vier pakken per klant bepaald. Deze e-mail kregen we onlangs. Het staat er niet letterlijk, maar de betekenis is duidelijk: niets meer verkopen aan Chinezen.’ Dus als u binnenkort Daan en Emma met hongerbuikjes in de wandelwagen ziet liggen, als over een paar jaar onze kindertjes een leerachterstand hebben door ondervoeding en onze kenniseconomie nog verder wegzakt, weet u wie u daarvoor moet aankijken: de Chinezen. Nuken ze ons niet naar het stenen tijdperk, dan hongeren ze ons wel uit. Stop de Chinezering van ons melkpoeder! Alle Chinezen terug naar Chinezië!Join the Conversation

67 reacties

 1. keuleniscool Beantwoorden

  Zeer vreemd verhaal…..
  Ik veronderstel dat de Chinezen die poeder betalen ,
  dus klauwen is nonsens .
  De prijs wordt bepaald dooor de handel , dus zal de prijs stijgen .
  Dat is vrij normaal !

 2. Etosmedewerkster Beantwoorden

  @keuleniscool Niet helemaal. De Chinezen betalen natuurlijk wel. Maar de prijs van babyvoeding ligt van overheidswege vast binnen bepaalde marges, dus daar zal niet veel aan veranderen. Zelfs als de prijs zou stijgen is dat omdat Chinezen het het liefst met containers tegelijk bij drogisten weghalen. De normale consument wordt de pas afgesneden. Drogisten lijden gemiddeld 40 cent verlies op een pak babyvoeding. Ze hopen goed te maken doordat mensen die babyvoeding kopen ook andere producten kopen waar dan weer wel winst op wordt gemaakt. Dat doen die Chinezen niet dus. En producenten kunnen niet veel meer produceren dan ze nu al doen.

 3. Kun Beantwoorden

  I am a Chinese, and I don’t like that many chinese people are buying milk powders for busniess reason. I understand parents in China whish their baby get the best milk powder, but buying milk powder in netherland is not a solution. What we need is to improve the quality of the milk powder in China. I know some Dutch people are aganist the milk powder purchaing from chinese people, but please try to understand, no parents want to offer unsafe milk powder to their childre. And also for the chinese side, indeed we should not buy so many milk powders just for filling the domestic demands, we are actually disturbing the Dutch market, I am sorry for that. Anyway, try to switch the position, I think things will work out one day. And i hope such news can arouse the attention from related authority in China, so they can really do something about the quality management of the milk powder production.

 4. Lee Beantwoorden

  Ik heb andere idee. Een papiertje laat zien. Als iemand een baby komt,of iemand zwanger is. tuurlijk kan ze ………….maar wat vind de bedrijven ervan? hoe minder klanten komen, hoe minder producten verkopen.

 5. Ron B Beantwoorden

  Deden wij niet hetzelfde tijdens onze V.O.C. periode?
  Dit is gewoon handel, beetje sneu om dit als een Chinezenprobleem te onderschrijven.

  Vraag en aanbod, ga er vanuit dat de fabrikant niet op volle toeren draait en dus gewoon de productie kunnen opschroeven.

 6. Tan L.I. Beantwoorden

  De grote Nederlandse melkpoederfabrikanten weigeren te investeren in China, bijv. daar fabrieken op te zetten. China wil ook best investeren in de Nederlandse handel in China. Het zou dan tot een economische win-win situatie aldaar kunnen leiden, zonder dat onze winkels ”leeggeplunderd worden” door Chinezen.
  Het is niet eerlijk om de Chinese consument de schuld te geven! Het probleem ligt niet bij hen. Ze betalen voor de producten en het komt de Nederlandse handel ten goede. Het distributieprobleem is niet hun probleem!
  En kom nou niet met: “onze kinderen hebben door de Chinese plundering hongerbuikjes”. Ik vind dat gevaarlijke opmerkingen. En zeker racistische opmerkingen zoals ”Stop de Chinezering van ons melkpoeder! Alle Chinezen terug naar Chinezië!” zijn ronduit onbeschaafd en gevaarlijk!

 7. Bennie de Vries Beantwoorden

  Nutricia moet niet zeuren. Gewoon meer produceren. Goed voor de Nederlandse economie en de werk gelegenheid.(leve de Chinezen!)
  Dat fabeltje dat het winkels niks op levert geloof ik niet. Etos bv verkoopt nutrilon onder de prijs zeggen ze, dus ze willen graag dat je een lipstickje van 2 Euro erbij koopt bv. Is dan de verkoop van nutrilon geneutraliseerd als ze zeggen dat ze het onder de prijs verkopen? Denk na. Natuurlijk niet. Er is geen 1 handelaar die bewust onder de prijs verkoopt als het product zo succesvol is.

 8. Leung Ka Ching Beantwoorden

  I am a hongkonger who was born before the terrible china took Hongkong. Hongkong and many other countries have the same situation with you. But, please remember that locals in HongKong are different with the mainlanders. Hongkong is a poor place. There are 150 mainlanders move to Hongkong every single day. They come to Hongkong not only for the milk. They come to Hongkong and take all the benefits from the taxes paid by hongkongers. For example, they give burn in Hongkong and their children take the Hongkong ID card as well as the free eduacation. There are many other places have the same situation with you. Don’t give up to fight for right of locals.

 9. Chan Tai Man Beantwoorden

  http://i.imgur.com/MxtrCi2.jpg
  Germany, UK, Canada, Hong Kong, etc…..
  Where is the next?

 10. Johnny Wan Beantwoorden

  I'm from Hong Kong!

  We Hong Kongers are facing the same "Chinese problem"!
  Mainlanders from the north of our border, i.e. Shenzhen (and other China countries) bulk-buy our milk powder and bring it to the Mainland for "parallel trading"! So annoying that we can't even get into the train station becuase those "parallel traders" block our road by their bulky luggage!

  Not only do they bulk-buy our milk powder to the extent that our babies lack food, they also bulk-buy our "Ferrero Rocher" (famous chocolate), lemon tea packs and other daily food products.

  See this photo and you know how serious the problem is.
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4712935513038&set=o.253000284822962&type=1&theater

  Netherlanders, we support you!
  Hong Kongers are not like those "Chinese".

  Chinese people get back to China!
  Alle Chinezen terug naar Chinezië!

 11. Johnny Wan Beantwoorden

  中國人, 滾回中國!
  Alle Chinezen terug naar Chinezië!

 12. Long Zhang Beantwoorden

  我是英语不好,但那些四处搜刮各国奶粉的并非真正的中国人,他们是蝗虫,我仅代表自己给蝗虫带来困扰的各国各地表示遗憾。

 13. Long Zhang Beantwoorden

  我是英语不好,但那些四处搜刮各国奶粉的并非真正的中国人,他们是蝗虫,我仅代表自己给蝗虫带来困扰的各国各地表示遗憾。

 14. Anna Beantwoorden

  @Long Zhang,
  I didn’t get it, could you repeat that?

 15. Mariam Beantwoorden

  Well, even if he does that, how would you read it if you don’t understand Chinese?

 16. Anna Beantwoorden

  @Mariam, I rest my case. Te stom voor woorden.

 17. Piet Beantwoorden

  Nutricia wil niet meer produceren omdat ze zelf ook in China fabrieken hebben. Het probleem is dat zij denken dat de kwaliteitsstandaarden aldaar hetzelfde zijn als in Nederland, dit is uiteraard niet zo.

  Een bus melkpoeder made in Holland kost ongeveer 20 euro per stuk (incl. verzendkosten). Een bus melkpoeder made in China, gekocht in China kost 30-35 euro (winkeleigenaren willen hoge marges waardoor de prijs veel te hoog is).

  Welnu, de Chinezen hebben al weinig vertrouwen in ‘made in China’ producten helemaal als het gaat om melkpoeder. Wat ook niet helpt is dat er bijna maandelijks wel haren of uitwerpselen van muizen gevonden worden in deze melkpoeder (vaker in Friso dan in Nutrilon)… waar zou u voor kiezen?

  Zet er een fabriek bij in Nederland en stop die supermarkten vol met melkpoeder! Dat is de oplossing.

 18. Marianne Wijnberg Beantwoorden

  Waarom krijgen al die baby's niet gewoon moedermelk, over kwalitatief hoog gesproken…!

  1. johanna Beantwoorden

   Marinne.
   Ik wil graag reageren op je berichtje.
   Moedermelk is het beste wat er is ,maar er zijn ook moeders die graag hun kindje moedermelk willen geven,maar wat te weinig voeding bevat oftewel te waterig.
   Sommige moeders hebben wel melk maar door het slechte drinken van het kindje of door stress gaat de productie van moedermelk weg.
   ik heb een dochter die trots is om haar kindertjes moedermelk te kunnen geven,maar door de geweldige inentingen wil haar jongste van bijna drie maanden niet goed meer drinken waardoor de melkproductie minder wordt.
   En dit vondt ze heel erg.
   Dus laat staan voor de moeders die heel graag willen en het niet hebben.
   Mijn dochter gaat voor de natuurlijke weg van voeden,maar als het stopt ,moet je een oplosssing zoeken en dat is de melkpoeder.
   Moedermelk is gewoon het beste !dat is een feit.

 19. Marianne Wijnberg Beantwoorden

  Waarom krijgen al die baby's niet gewoon moedermelk, over kwalitatief hoog gesproken…!

  1. Geeske Steenbeek Beantwoorden

   Altijd weer die Chinezen!!

  2. Frank van Dijk Beantwoorden

   Omdat niet iedere moeder in staat is om genoeg melk te geven. En sommige mensen niet in staat zijn (bijvoorbeeld omdat ze moeten werken) om alsmaar de borst te geven. Gok ik.

  3. Sofie Van Damme Beantwoorden

   Da's ook kortzichtig toch die opmerking?

 20. Henk Beantwoorden

  Verklaart wel waarom ik een paar weken geleden een chineese schipper met En bos vol met geeltjes alle babymelk zag kopen. Die lui hebben gvd een partij geld.

 21. W.Zheng Beantwoorden

  Ik ken ook een paar Hollanders die melkpoeder inkopen bij de drogisterij en vervolgens weer door verkopen aan de Chinezen in China. Wat vinden jullie ervan? Moeten deze Hollanders ook naar Chinezië dan? Nutricia moet gewoon meer produceren inplaats ouwehoeren. En de drogisterijen moeten ook niet ouwehoeren, ik neem aan dat ze meer omzet willen draaien in deze recessie. En Wees blijf dat de Chinezen jullie schappen leeg kopen, anders hebben jullie niets te doen.

 22. Yan Beantwoorden

  Het gaat om handel, wij kunnen meer produceren in Nederland en lekker verdienen van de Chinezen, vooral de economische cricis in Europa. Het helpt toch met de economie in Nederland, waarom niet? De tekst “Chinezen terug naar Chinezie” is echt discriminatie. Jullie moeten wel weten: NIET ALLE CHINEZEN ZIJN HETZELFDE.

 23. dudeldopp Beantwoorden

  De hele bewoording op dat Etoskaartje is incorrect. Wat er eigenlijk staat is: “Frisio & Nutricia kan de huidige vraag naar melkpoeder niet aan (of heeft met Ahold nadelige prijsafspraken gemaakt en wilt niet meer leveren dan noodzakelijk) waardoor wij klanten willen verzoeken niet meer dan 4 pakken voeding per persoon aan te schaffen.” Om dit probleem naar de Chinezen af te schuiven is ronduit walgelijk. Het creeert opruiende taal en nieuwsberichten zoals deze en deze: http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2013/01/chinezen_jatten_babyvoeding.html

 24. ASHLEY Beantwoorden

  Our Chinese people always are frendly to Netherland People in China. Please also take the same way to Chinese people. Meanwhile, HK is a part of China, so i think it is unreasonable for personal attack just due to milk problem. As we know, milk in China now need some improvement and our baby need mike which should be safe enough. why not share the good thing with baby from other country? and Netherland milk has a high reputation around the world. People from other country will appreciate for your generous sharing!

 25. Piet Beantwoorden

  Ashley, I agree with you but do not be ignorant.

  Hong Kong might be part of China but you know as well as any Hong Kong citizen that there are huge problems because of that. Hong Kong is currently not happy at all with mainland China for reasons that I can understand completely.

  Other than that I agree.

 26. Tim Beantwoorden

  Jatten, wat bedoel je jatten? We betalen er gewoon voor!!! Is er niet genoeg in de winkel dan moet je bij bestellen. Vraag en aanbod. NL kinderen komen om vd honger, hou op man…. “Alle Chinezen terug naar Chinezië!.” Racist!!!

 27. x Beantwoorden

  you stupid honk kong motherfakkkers, burn in hell!!!

 28. Fred Beantwoorden

  Wat een stemmingmakerij en dicriminerdende opmerkingen naar Chinezen toe om het onderwerp melkpoeder.

 29. Jan Beantwoorden

  Die mensen uit hongkong denken dat ze geen chinezen zijn, wat een stelletje idioten. En nederlanders die zeuren dat er te weinig melkpoeder zijn, produceer er meer van dan. Zeuren zal het niet verhelpen,

 30. chee Beantwoorden

  -Dit Moeten We Niet Willen-

 31. ki Beantwoorden

  stupid idiot hong kong retards, hong = china , so ppl from the mainlang going to buy milk in hong kong are shopping in their own land, so wtf are you crying? or is that all you idiot hong kong retards can do? i’ll repeat again
  hong kong = CHINA!!!! . you dont like it??? very easy , jump in the sea and die. the less kantonese idiots the better.

 32. Shiro Beantwoorden

  Altidj weer die chinezen? Echt typisch nederlands om een heel volk over 1 kam te scheren. Bekjik het eens van een andere kant, stel dat Nutrilon ineens een schandaal heeft met een chemisch stofje in de melkpoeder waardoor het voor ons niet meer betrouwbaar is, en er zijn al baby’s gestorven. Wat zou jij dan doen voor jouw kleintje? Gok nemen en toch dat melkpoeder kopen, en misschien wordt je baby ook ziek en gaat het dood? Zou jij dan geen maatregelen nemen en het ergens anders zoeken.

  En ja er wordt veel poeder verkocht in de supermarkten en drogisterijen maar dat komt omdat er in China gewoon veel mensen en dus baby’s zijn. En nu niet aankomen met het 1 kind beleid, want dat is een ander verhaal. Nutrilon en Friso moeten blij zijn met de handel en de productie opdrijven, of zijn ze ineens een vrijwilligersinstelling?

 33. jan de vries Beantwoorden

  wist je dat er masaal miljoenen liters melk worden vernietigd, op nederlandse bodem, boeren krijgen daarop nog eens te weinig betaald om fatsoenlijke quotas te kunnen halen. We leven naar mijn meningn in een vrije handels economie. dus lijkt me dat iedereen melk mag kopen, volgens mij kunnen nederlanders er net zo vroeg bij zijn als chinezen, en hebben ze evenveel kans om diezelfde melk te kopen als ieder ander. en hoexo een quota stellen op de hoeveelhid pakken melk die je kunt kopen, als ik 10 broden wil kopen moet dat toch ook kunnen? ik denk dat het probleem bij de fabriekanten ligt die op een of andere manier niet meer wil produceren, want mij maakt je echt niet wijs dat men niet meer KAN produceren, ik geloof meer dat het een gevalletje is van niet WILLEN. Sluit me aan bij Shiro. je kunt masaal vekopen, maar dat willen e niet

 34. Xander Beantwoorden

  Die Johnny Wan is zelf een Chinees en wat hypocriet is hij om andere Chinezen te discrimineren met zijn stomme opmerking zoals ‘Chinese people get back to China!’. Chinese uit Hongkong zijn niet populair voor vele Chinezen.

 35. Aru Camba Beantwoorden

  Stay of our babymilk little f u c k e r s.

 36. Katherine Beantwoorden

  Wat een reacties allemaal zeg, het is gewoon een feit dat de Chinezen, en Hollanders die het melk wat bestemd is voor de consument in grote getalen opkoopt vanuit drogisterijen en Supermarkten.

  Laten ze dan lekker direct naar nutrilon gaan of makro.

  Nu zit ik dus met mijn baby met een probleem want er is nergens de melk meer verkrijgbaar die nodig is om haar te voeden. Dus het is heel makkelijk gezegd dat de Chinezen gewoon betalen! Maar als ik elke dag al het brood op koop bij de bakker of supermarkt waar jullie je brood kopen dan zijn jullie het eens ook wel zat! Ik ben al weken een zoektocht Aan het houden! Ik woon in een grote stad, en moet soms in de auto stappen en gaan zoeken naar een drogist of supermarkt waar ze dus wel de melk hebben die nodig is om mijn kindje te voeden!

  Dus niks goed keuring ! Heel jammer dat die Chinezen het niet vertrouwen maar laten ze in China lekker zelf naar een oplossing zoeken ipv ons met een probleem opzadelen! Want een probleem is het!

  En borstvoeding is niet altijd een optie trouwens!

  Met vriendelijk groeten

  Een boze moeder van twee kleine meisjes

  1. johanna Beantwoorden

   Deze boze moeder heeft gelijk rechtstreeks naar het bedrijf stappen ,en als je als moeder moet zoeken naar een drogist voor voeding voor je kindje terwijl je in een grote stad woont is wel heel erg!
   En dat in Nederland.
   En het is heel erg dat je als moeder je kindje geen melk kunt geven,omdat het er niet is,terwijl er genoeg te maken is door de fabrikanten.

 37. Karman Wong Beantwoorden

  Zakelijk blijven jongens, wij moeten gewoon investeren in de kansen nu. Meer exporteren, dan meer geld in het laadje bij ons thuis hier in Nederland.

  Kunnen we de export niet aan? Dan moeten we dit soort lelijke teksten niet uiten. Klant is klant en verdient een beetje respect. Laten we professioneel blijven he.

  Nepchinezen die roepen dat ze niet chinezen zijn is erg zielig. Tijd voor gesprek met de psychiater :). Hong Kong Chinezen zijn die denken dat ze anders zijn, zijn gewoon chinezen met ID problemen.

  Ik ben een Hong Kong chinese Nederlander en ben blij dat HK terug is bij zijn vader. Beter altijd een Brits ONDERDAAN en door mensen blijven laten ge/mis -buiken. Sukkels…..

 38. jong Beantwoorden

  ik vind het dat het te discriminerend vermogen heeft het woordAlle Chinezen terug naar Chinezië! op de het website dit vind ik tekeergaan ik vind dit niet kunnen
  het moet gestopt worden wij kopen het gewoon dus niet jatten. dat is mij mening

  door een boze chinees.

 39. Baby melk opkoper Beantwoorden

  Zo lang de schappen worden gevuld koop ik alles leeg.
  Dit is geen criminelen daad de overheid moet er maar wat aan doen. Er staat nergens verboden te kopen voor Chinezen. Friso&Nutrilon moeten met een betere oplossing komen. Tot die tijd blijf ik baby melk kopen en China verkopen.

 40. Angel Beantwoorden

  Een belachelijk artikel zeg.

  Er word toch voor betaald, denk eerder dat de fabrikant voor dit probleem zorgt.
  Ik handel in export van babyvoeding naar China en Hongkong, dus bij interesse, laat maar weten.

 41. jason Beantwoorden

  Angel, ik hebben interese in babyvoeding.

  1. Angel Beantwoorden

   Edit redactie: handelen doe je maar in China. Niet hier.

 42. Tylia Beantwoorden

  Ik ben aardig bekend met China en Chinezen. Chinese moedertjes geven liever niet de borst omdat dat ten koste gaat van hun figuurtje. Ze betalen maar liefst zo’n € 50 of € 60 voor een pak melkpoeder wat hier ca. € 10 kost. De Chinezen hier bekommeren zich niet om de baby’s in China, maar alleen om hun portemonnee en zoals altijd; zonder belasting te betalen en zonder export vergunning. Zouden wij eens moeten doen. We zouden alle Chinese Restaurants moeten boycotten, daar is tenslotte zeker 90 % afhankelijk van. Plaats dit allen maar een op je facebook of twitter account! Kijken hoe snel het is afgelopen.

  1. Angel Beantwoorden

   @Tylia, wat ben jij een engerd. Denk je nou echt dat als iedereen op zijn FB zet om restaurants te boycotten dit gaat gebeuren???? En denk je ook dat een Nederlandse handelaar wel aan de babietjes denkt?? Het is gewoon business. Het probleem word door Nutricia gemaakt, zij maken die regels dat winkels maar 2 pakken per persoon mogen verkopen. Wist je trouwens ook dat Belgen massaal in Nederland inkopen omdat de Nutrilon daar 4 euro duurder is. Moet je dan ook maar op je FB zetten om geen belgische chocolade en wafels te kopen?

   @Rebel, ik ben het helemaal met je eens.

 43. Rebel Beantwoorden

  De chinese douane heeft de import aan banden gelegd. Dus veel chinese babymelk shops gerund door zowel chinezen als nederlanders sluiten de deuren.

  De tekorten bij de supermarkten zijn ‘commerciele’ tekorten. De fabrikanten hebben de supermarkten gelimiteerd.

  De melkpakken zijn te traceren met hun barcode zodat Nutricia steeksproefsgewijs kan checken waar de melk vandaan komt.

  Nutricia bouwt haar eigen chinese webwinkel nutricia.taobao.com om toch wat van de winst af te romen.

  Melkexport is beperkt omdat ze niet met hun eigen Nutricia fabrieken in China mogen concurreren.

  Jatten…dat doen ze niet!!! Ze betalen er netjes voor. Maar ik weet dat er chinezen en nederlanders zijn die zo 3000+ euro per maand verdienen.
  Klaag maar bij Nutricia dat elke supermarkt maar 1 pallet per week krijgt.

 44. Lucy Beantwoorden

  Dat jullie domme mensen geloven dat Chinezen alle babyvoeding schappen “plunderen”. Nutricia exporteert gewoon zelf naar China, waardoor de ze Nlse markt niet meer kunnen voorzien van Nutrilon. Volgende keer toch maar eerst goed onderzoeken voordat jullie domme mensen grote bek hebben en discriminerende uitspraken doen.

 45. Aton Graaff Beantwoorden

  Clearly bullshit what you are talking, if there is a demand for certain producs. This is called marketing. We always used the Chinese people to make our producs as cheap as possible, no one ever complained about that.

  If the demand is this high, just upgrade the production, but do not blame certain countries.

 46. Eric Kai Beantwoorden

  that is true, free market, do anything legally is OK.But of course, government should do something to protect local moms, that doesn't mean someone buy products is evil.

  If all talks about absolute fair, just let Chinese workers gain the same salary as developed countries' workers. I like your point

 47. Yuanhua Xu Beantwoorden

  Jonhnny Wan,10 years ago i lived in shenzhen,i still remenber that at every saterday and sundag thousands HK mensen came to shenzhen like a flood! HK goverment buy Dongjiang water en power from mainlander r,We say nothing about that!your comment only let ppl know how funny and silly you are.

  PS : do you know that ,many shop in HK,the seller dont sell the baby milk powder to hk ppl,but bring the melk to the back door and sell them to mainlanders with 30-50% higher price.so just please shut up and look at the mirrow, before you Censure others.

 48. Yuanhua Xu Beantwoorden

  Jonhnny Wan,10 years ago i lived in shenzhen,i still remenber that at every saterday and sundag thousands HK mensen came to shenzhen like a flood! HK goverment buy Dongjiang water en power from mainlander r,We say nothing about that!your comment only let ppl know how funny and silly you are.

  PS : do you know that ,many shop in HK,the seller dont sell the baby milk powder to hk ppl,but bring the melk to the back door and sell them to mainlanders with 30-50% higher price.so just please shut up and look at the mirrow, before you Censure others.

 49. Huihui Qi Beantwoorden

  Jonhnny Wan,10 years ago i lived in shenzhen,i still remenber that at every saterday and sundag thousands HK mensen came to shenzhen like a flood! HK goverment,buy Dongjiang water en power from mainlander r,We say nothing about that!your comment only let ppl know how funny and silly you are.

  PS : do you know that ,many shop in HK,the seller dont sell the baby milk powder to hk ppl,but bring the melk to the back door and sell them to mainlanders with 30-50% higher price.so just please shut up and look at the mirrow, before you Censure others.

 50. Yuanhua Xu Beantwoorden

  Jonhnny Wan,10 years ago i lived in shenzhen,i still remenber that at every saterday and sundag thousands HK mensen came to shenzhen like a flood! HK goverment,buy Dongjiang water en power from mainlander r,We say nothing about that!your comment only let ppl know how funny and silly you are.

  PS : do you know that ,many shop in HK,the seller dont sell the baby milk powder to hk ppl,but bring the melk to the back door and sell them to mainlanders with 30-50% higher price.so just please shut up and look at the mirrow, before you Censure others.

 51. BlijeReaguurder Beantwoorden

  @Lucy
  Jij bent zeker een meisje van 16 tot 21?
  Lekker hè, anderen beschuldigen van discriminatie!
  Gelukkig ben jij zelf ontzettend goed en doe je daar beslist niet aan. Je hebt ook nog nooit een jongen afgewimpeld omdat hij niet voldeed aan jouw ideaal. Je hebt nog nooit een beslissing genomen in een keuze tussen 2, op basis van hoe iets eruit zag. IEDEREEN DISCRIMINEERT.

  Heel normaal. Maar zoals jij het zet, zo lekker minachtend, geeft blijk van hoogheidswaan. Jij bent tenslotte een veel beter mens. Toch?

  Ow, en je buren zijn Marokkanen/Turken/Somaliërs/etc. etc.?

 52. eva Beantwoorden

  Het is wel jammer dat de Chinezen de melk hamsteren om deze met winst te verkopen. Als ze dat nodig hadden voor een familielid of voor vrienden zou ik daar meer begrip voor kunnen opbrengen.

 53. Machiel Beantwoorden

  Whey-proteine is volgens mij nog gezonder en kwalitatief beter, als baby’s dit kunnen verdragen, dan dat marginale stront product genaamd melkpoeder. Wat is gezond aan verdampte vermalen melk waaar alle enzymen uit gepascalliseerd zijn? Whey is ook nog goedkoper daar het een bijproduct is van kaas-productie. Kost niks want boer wil er vanaf!

  En over schappen leegtrekken gesproken, daar is de blanke Nederlander veruit zelf nog het beste in. Ellenbogenwerk zie je als het erop aankomt. Walgelijk!

 54. Machiel Zanten Beantwoorden

  Daar ben ik het helemaal mee eens. Echter is in China geloof ik veel ondervoeding door verwestering van de samenleving. En kunnen moeders nieteens zelf melk produceren. In dat opzicht hebben de Chinezen daar dat melk harder nodig dan de jonge moders hier. Hier draait het om laksheid en trend. Omdat borstvoeding hier een keuze is. Daar niet zo zeer.

 55. Machiel Zanten Beantwoorden

  There seems to be a war going on for our health. The sicker we are the more the corporations will profit. if it is possible we might as well feed babies whey-proteine. It is a byproduct of cheese, cheap. And better than the crap called similac or nutrizia.

 56. Lian Huang Beantwoorden

  Ze jatten onze melk niet, ze kopen het.
  Jatten is iets dat je eigen maakt zonder te betalen.

 57. Jan Beantwoorden

  Niet alleen Chinezen zorgen voor tekort.
  Dus niet alleen maar de vingers naar de chinezen wijzen.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21564864/__Nutrilon_naar_China__.html

 58. Lian Huang Beantwoorden

  Niet alleen Chinezen zorgen voor tekort.

 59. Jan Beantwoorden

  @Johnny Wan
  Laat de Hongkongers maar naar Engeland gaan, als ze het niet bevallen onder de Chinese regering.
  Hongkong is van China, dus ben jij een Chinees.
  Ga zelf maar naar Chinezië