Chinezenprobleem: ze jatten ons babymelkpoeder

Kijk. Daar hoor je de polletiek dan weer niet over, maar we hebben dus een loeigroot Chinezenprobleem. Of een melkpoederdeficiëntieprobleem. Of een exportprobleem. Hoe het ook zij: de melkpoeder vliegt de Nederlandse drogisterijen uit en het komt vrijwel niet in Nederlandse babymondjes terecht. Reden: Chinezen...

Kijk. Daar hoor je de polletiek dan weer niet over, maar we hebben dus een loeigroot Chinezenprobleem. Of een melkpoederdeficiëntieprobleem. Of een exportprobleem. Hoe het ook zij: de melkpoeder vliegt de Nederlandse drogisterijen uit en het komt vrijwel niet in Nederlandse babymondjes terecht. Reden: Chinezen kopen alle pakjes Friso en Nutrilon massaal (met hordes tegelijk) op en verschepen het spul richting China. Babymelk in China heeft namelijk niet zo’n hele goede naam, qua levensverwachting naar de baby’tjes toe. Dus slaan Chinese expats hier massaal babyvoeding in, zodat er voor de kleine Hollandse baby’s niets meer overblijft. Een leuke hoestende mevrouw in een drogisterijpakje speelde ons bovenstaande foto (opklikken voor groot) toe: ‘Deze bordjes hangen sinds zaterdag in de winkel. Gek word je van die gasten. Zodra we de schappen bijvullen komt er binnen een paar minuten een Chinees om te kijken wat er staat en hoeveel en belt dan direct zijn vriendjes die binnen no time je schappen leeg klauwen. Zo gaan ze alle drogisterijen af. Vaste ‘normale’ klanten moeten we dan nee verkopen. Zelf hielden we eigenlijk twee pakken per persoon aan, maar vanuit het hoofdkantoor is vier pakken per klant bepaald. Deze e-mail kregen we onlangs. Het staat er niet letterlijk, maar de betekenis is duidelijk: niets meer verkopen aan Chinezen.’ Dus als u binnenkort Daan en Emma met hongerbuikjes in de wandelwagen ziet liggen, als over een paar jaar onze kindertjes een leerachterstand hebben door ondervoeding en onze kenniseconomie nog verder wegzakt, weet u wie u daarvoor moet aankijken: de Chinezen. Nuken ze ons niet naar het stenen tijdperk, dan hongeren ze ons wel uit. Stop de Chinezering van ons melkpoeder! Alle Chinezen terug naar Chinezië!Vrijheid van Meningsuiting. Gebruik 'm goed.