Oud-oppositielid Sovjet-Unie ziet parallellen EU en USSR

Dat wij hier bij MWNW niet zo’n fan zijn van de Europese Unie in zijn huidige vorm, mag zo zoetjes aan wel bekend zijn. Een opgedrongen federale staat is niet waar we op zitten te wachten. Open markten hoeven niet samen te gaan met regeltjes...

Dat wij hier bij MWNW niet zo’n fan zijn van de Europese Unie in zijn huidige vorm, mag zo zoetjes aan wel bekend zijn. Een opgedrongen federale staat is niet waar we op zitten te wachten. Open markten hoeven niet samen te gaan met regeltjes over hoe hard uw muziek staat. Een sterke internationale samenwerking hoeft niet te betekenen dat je vanuit het Europese politburo het zwijgen wordt opgelegd als je een beetje kritisch bent. ‘Ho ho ho, MWNW, hier trekken we een streep in het zand. Dat hele EUSSR verhaal en de vergelijkingen met de Sovjet-Unie zijn zo overdreven. Beetje hoog aluhoedjes gehalte hoor’, zal de iets minder EU-kritische lezer nu denken. Nou, beste iets minder EU-kritische dan wel EU-liefhebbende lezer. Tsjek het bovenstaande filmpje dan maar eens uit. UKIP-lid Vladimir Konstantinovich Bukovsky, een van de leiders van de oppositie in de Sovjet-unie in de jaren ’60 en ’70, schrijver en neurofysioloog, legt even de hele enge overeenkomsten tussen de EU en USSR uit. En hij heeft first-hand ervaring in beide federaties, dus hij kan het weten. De EU in zijn huidige vorm, met een ongekozen EU-commissie, is een ondemocratische ramp en alleen maar belust op het uitbreiden van macht, meer macht en nog meer macht. Wat Alexander Pechtold ook zegt.  Hou dat eens in je achterhoofd, als er weer eens zo’n handpop van het kabinet praat over verdere Europese integratie.Vrijheid van Meningsuiting. Gebruik 'm goed.