† NELSON MANDELA DOOD

nelson1Nouja, nog niet echt. We nemen alvast een voorschotje op de media-ellende die u de komende weken te wachten staat: Nelson Mandela gaat namelijk dood. Hij ligt de laatste tijd vaker in het ziekenhuis dan dat hij er uit is dus de kans dat hij de pijp uit gaat neemt per dag toe. Omdat alle websites en tv zenders uit repstec op stemmig zwart gaan alsof écht Het Einde Der Tijden is aangebroken, bij deze alvast een necrologie. Dan kunt u tenminste op MWNW afstemmen en de gekte ontlopen. Wij doen niet mee aan de polonaise. Nelson bedankt. Bedankt voor de wijsheid die je ons hebt meegegeven met betrekking tot racisme. Bedankt ook voor het inzicht. Zuid Afrika is sinds het afschaffen van de Apartheid het gevaarlijkste land ter wereld geworden namelijk. Geeft te denken. Verder is het natuurlijk maar de vraag wat je nou eigenlijk écht gedaan en gepresteerd hebt, naast het rondjes hobbelen in je cel op Robbeneiland. Je was gewoon een symbool, een martelaar, c’est tout. De werkelijke strijd tegen rassenongelijkheid werd namelijk in de echte wereld gestreden. Door voornamelijk blanke niet-Zuid Afrikaanse ongewassen stinkhippies die het nodig vonden om bij benzinepompen de slangen door te snijden. Of door aanslagen te plegen op Nederlandse ambtenaren. Want je gelijk krijgen moet je afdwingen. Chapeau hoor Nelson. En dan nog wat: natuurlijk was het geen fair play van de toenmalige regering om je al die tijd op te sluiten, maar hier bij MWNW hebben wij doorgaans een broertje dood aan burgerlijke ongehoorzaamheid. Befehl ist Befehl. Anywayz, de heldenstatus die je is toegekend lijkt misplaatst dus. En de verwachtingen veel te hoog. Want na zoveel jaar eenzame opsluiting ben je niets meer dan een wereldvreemd mens waarvan verwacht werd dat hij de wereld wel even zou verbeteren. Mooi niet dus. Ingehaald door de werkelijkheid is Zuid Afrika één grote beerput. Jouw erfenis is niets dan een zeepbel gebleken. Misschien had je beter kunnen overlijden op Robbeneiland en zodoende de mythe in stand kunnen houden dat je echt een Verlosser was. Nelson Mandela is 143 jaar te oud geworden.Join the Conversation

8 reacties

 1. keuleniscool Beantwoorden

  wat een gore mop !

 2. Schlebaum Charles Beantwoorden

  Welke idioot heeft dit weerzinwekkende verhaaltje geschreven?

  “Zuid Afrika is sinds het afschaffen van de Apartheid het gevaarlijkste land ter wereld geworden namelijk.”

  Voor die tijd was het alleen voor de zwarten een gevaarlijk land. Zwarten konden straffeloos uitgebuit en gedood worden. Mandela heeft zelf jarenlang in de gevangenis op Robbeneiland doorgebracht omdat hij probeerde de situatie van de zwarte bevolking te verbeteren. Dat werd beschouwd als ‘High treason’ (hoogverraad). Als president heeft hij zo goed mogelijk geprobeerd een behoorlijke levensstandaard voor zijn zwarte landgenoten te bereiken. Het ligt voor de hand dat hij veel tegenwerking kreeg van de blankes, die hun macht zagen verdwijnen. Velen huilen nog over die goede oude tijd, toen de zwarten alleen geschikt waren als goedkope arbeidskrachten die zij als slaven konden behandelen.

  Ik heb enkele jaren in Bophutatswana gewoond en gewerkt, nl in Mafikeng, bekend van Lord Baden Powel die de padvinderij heeft uitgevonden.

  Bo-phuta-tswana (‘land voor alle Tswana’) was een zogenaamd thuisland voor de waTswana die in ZdAfrika woonden. Het land had een eigen president die zelfs in een eigen helikopter mocht rondvliegen en veel aanzien had, zoalang hij maar precies deed wat ZdAfrika wilde. De industrie, inclusief de goud- en platinamijnen, was in handen van Zd Afrika. De arbeiders hadden geen enkel recht en werden bij verzet tegen hun uitbuiting gewoon ontslagen. Zij waren tenslotte geen ZdAfrikaanse staatsburgers en hadden dus geen rechten.

  Kortom, dezelfde uitbuiting, maar nu met een mooie naam en in een ‘eigen land’.

 3. Maurice Beantwoorden

  Dit is bij Wet verboden. Dit is Smaad, dit is laster, dit is publieke journalistieke verruïneren. Belachelijk dat dit geplaatst is.

 4. Nico Beantwoorden

  Nou, dat stuk klopt wel. Sinds de blanken er niet meer de baas zijn is het een puinhoop en doen de zwarten aan racisme. Bovendien is er zo goed als geen economie en waarom? Omdat zwarten niet zelf aan het werk gaan maar aan het werk gezet moeten worden. Aangezien dat niet meer gebeurt wordt er dus niet of nauwelijks nog gewerkt. Wie dat niet geloofd moet maar eens zijn hoofd uit de aarde halen en rond gaan kijken hoe goed het overal gaat waar de zwarten zelf het roer in handen hebben. Let wel, ik ben niet voor racisme maar alleen blanken zijn in staat Afrika verder te helpen. Blanken werken nu eenmaal meer dan ze luieren, bij zwarten is dat andersom.

 5. Hp Beantwoorden

  Nico je praat onzin gast want ik ken genoeng luie blanken mensen praat wat je weet dat jij nou niet van zwarten mensen houd is dat jou probleem maar kom niet hier soort van praten alsof jij god bent !

  1. Nico Beantwoorden

   God? Is dat niet dat mannetje wat elke dag nieuwe ziektes zit te bedenken en natuurrampen veroorzaakt alleen om ons te pesten? Nou, dat mannetje geloof ik dus niet in.

   Je hoeft geen hekel aan zwarten te hebben om de waarheid te zien. Ik heb geen hekel aan wie dan ook en je moet het niet individueel zien maar over het hele volk. En dan zie je dat hard werken niet echt in de volksaard van de gekleurde medemens zit, uitzonderingen daargelaten uiteraard.

 6. BlijeReaguurder Beantwoorden

  Er is een nieuwe apartheid ingetreden in Zuid-Afrika, op het moment dat zwarten het voor het zeggen kregen. Alleen nog iets gedifferentiëerder dan eerst. Nu zijn er 3 groepen. Zwarten, blanken en kleurlingen. Die laatste groep heeft het nog wel het zwaarst, want HET ZIJN GEEN ECHTE ZWARTEN!!! De gotspe.

  Afrikaanders hebben het niet voor niets over de oude- en de nieuwe apartheid.

  En overal waar de blanken Afrika hebben verlaten is het een teringbende met stammenoorlogen, warlords en ander gespuis die hun eigen langenoten gewetenloos uitbuiten.

 7. igor Beantwoorden

  Ik vindt ook dat nelson mandela Zuid Afrika slechter heeft gemaakt dan dat het al was.