App waarschuwt Volendammers en Staphorsters voor seks met familielid

(ANP) twee volendammersDrie studenten in Volendam hebben een app ontwikkeld waarmee je snel kunt nagaan of iemand die je in de kroeg ontmoet, een direct familielid is. In plaatsen als Volendam en Staphorst is die kans namelijk aanzienlijk. De 38.000 inwoners die de plaatsen samen tellen, zouden in beide gemeenten allemaal afstammen van één familie (93% procent van de bevolking is geboren in ofwel Volendam ofwel Staphorst). Grote kans dus dat wanneer je iemand in de kroeg ontmoet, die op de een of andere wijze familie van je is. Via de Gemeentelijke Basisadministratie is wel na te pluizen of iemand familie van je is, maar als je in de kroeg staat en de vonk spat over dan kun je vanaf nu veel sneller checken in hoeverre de andere persoon familie van je is. Met de InteeltApp kun je ‘bumpen’ (telefoons tegen elkaar houden) met de telefoon van de ander waarna er door de app in de database wordt gecheckt in hoeverre hij/zij familie van je is. ‘Bump the app before you bump in bed’ is dan ook de slogan. De app is alleen te gebruiken als je in één van beide gemeenten woont aangezien de app connectie maakt met het het gemeentelijk stamboomregister. Hierdoor kan de app dus ook nagaan hoe jij je met de ander verhoudt in het stamboomregister. Is het een familielid die dicht bij je staat (niet alleen fysiek in de kroeg dus) dan gaat er een alarm-belletje af om verdere inteelt in Volendam of Staphorst te vermijden.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

10 reacties

 1. keuleniscool Beantwoorden

  Zo gezegd pure inteelt ….

 2. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? Beantwoorden

  Dan komt alle seks te vervallen in die dorpen….behalve met dieren….
  Nou ja, beestachtig lekker toch?…

  het schijnt dat de meiden nog weleens spelletjes doen met palingen…..
  Awel, ieder zijn smaak..

 3. Hans van den Broek Beantwoorden

  Zien wij daar van de Kletersteeg en zijn broer? (Wie anders?)

 4. Peggy Calicher Beantwoorden

  Let wel: dit geldt uitsluitend voor geregistreerd stamboekvee…

 5. Peggy Calicher Beantwoorden

  Let wel: dit geldt uitsluitend voor geregistreerd stamboekvee…

 6. J Beantwoorden

  Bij ons in het dorp weten ze echt wel als zij familie van elkaar zijn, maar in de grote stad kennen ze hun eigen familie vaak niet eens.
  De dames in klederdracht (alleen voor een dagje uit) dragen deze kleding om het mooie dorp op een goede en fijne manier te promoten. Hier krijgen wij altijd leuke reacties op behalve deze reactie vanjullie over inteeld enz. Als je het dorp niet kent moet je er ook geen komentaar opgeven en op geruchten afgaan.
  En ook nog maar zo lukraak een foto erbij.

  Eèn van de dames op de foto.

 7. P.H.M van de Kletersteeg Beantwoorden

  Hoe ging dat liedje alweer? ‘potverdrie, groot schandaal in onze familie…….dat meisje is niet je zus, maar je vader weet het niet….
  Moeilijk leven in die dorpen; wel leuke gebruiken; zoals “kraaien vangen”….

 8. Luit Spijk Beantwoorden

  nou ja zeg, wel wat over de top hoor in staphorst wonen ook veel mensen die geen staphorsters zijn en ik ga er van uit dat je echt wel weet of iemand familie is of niet zielig hoor deze app.

 9. Gerrit-Jan Huberts Beantwoorden

  ons kent ons … toch.?

 10. Margriet Pereboom Beantwoorden

  beetje te laat die app voor alle inteelt wat daar al rondloopt…..