Voorspelling! Winter 2013/2014 wordt KOUD

Limburg, komende winter

Hallo en welkom bij MWNW MeteoPredictionSolutions™. Nu de door ons correct voorspelde beste zomer sinds 2006 wel zo’n beetje is afgelopen, is het tijd om vooruit te kijken. Naar de winter, wel te verstaan. En die gaat koud worden, mensen. Heel koud. Maak geen vergissing: dit gaat een erg, erg koude winter worden. Hel van ’63-koud. U vond de afgelopen winter wat frisjes? Berg u dan maar, want de komende winter gaat echt extreem koud worden. Hadden we al gezegd dat het heel koud ging worden? Het wordt koud. Volgens gerenommeerd weervoorspeller Dominik Jung wordt het komende winter namelijk zo koud dat de noordpool een leuk warm zomers vakantieoord lijkt.

Waar die kou vandaan komt? Uit het oosten natuurlijk, zo legt Dominik uit in Der Spiegel (Duits-alert). Nederlandse duiding bij Jan van Ooijen van Topshelf Meteo hierrr. In tegenstelling tot wat je zou verwachten dus niet uit het koude bezuinigingslastenverhogingshart van Mark Rutte, maar uit een herhaling van de weersituatie van de winter van 2003, getuige deze video met de veelzeggende titel ‘Brutal winter for Europe‘ van de gerenommeerde Amerikaanse weerman Joe Bastardi. En de winter van 2003 was, zoals u zich misschien wel zult herinneren, de eerste koude winter sinds 1997. Het was met een gemiddelde temperatuur van 2,4 graden nog een halve graad kouder dan de afgelopen winter, die uitkwam op 2,9 graden gemiddeld. En de winter van 2013 was dus verdomde koud.

Maar goed, wat laat de weermannen denken dat de komende winter nu zo koud gaat maken? Een combinatie van zeetemperaturen, hogedrukgebieden en luchtstromingen. Die is namelijk nu zo goed als exact hetzelfde als in de opmaat naar de horrorkouwinter van 2003. Voor het eerst in tien jaar. Natuurlijk, er zijn genoeg variabelen die roet in het eten kunnen gooien, maar zoals Joe Bastardi zegt: weatherpatterns are like a pendulum. They swing back and forth. En de pendule heeft een zwaai van 10 jaar gemaakt. Verwacht ook dit jaar weer Gerrie Eickhof (inclusief bijpassende muts) die ergens op een viaduct bij -10 in de gierende sneeuw verslag doet, de MegaSuperSociale GigaHyperInterActieve HorrorSneeuwKaart Des Doods wordt weer van stal gehaald, treinen die niet rijden vanwege bevroren wissels en Rijkswaterstaat met een zouttekort.

Dus, reken er op dat de komende winter zo godsgruwelijk graftyfuskoud wordt dat emigratie voor de gemiddelde Nederlander een serieus alternatief zou zijn, als de gemiddelde Nederlander daar tenminste het financiële geld voor had. Bovenstaande pica is trouwens een artist impression van de Limburgse heuvels, midden februari. Zeg niet we u niet gewaarschuwd hebben. Op MWNW HQ hebben we alvast een seizoensvoorraad hot coco besteld, alsmede een hele berg openhaardhout. Berg u. Winter is coming.Join the Conversation

1 reactie

  1. Sebastiaan Beantwoorden

    Koud? Het was extreem WARM, bijna de warmste ooit! Wat een flutartikel. Of gaat dit artikel over de Verenigde Staten?