PvdA: Partij voor de Armoede

De PvdA is failliet, ideologisch en moreel bankroet. Waar de PvdA ooit nog stond voor de Partij van de Arbeid is het nu verworden tot de Partij voor de Armoede. Een ideologische armoede maakt zich al jaren meester van de partij. Sinds Kok en de zijnen zich lieten betoveren door de vrije markt-druïden is het bergafwaarts gegaan. De partij heeft zijn roots verloochend en is daarom al jaren dolende. Men wil nu aangesproken worden als ‘sociaal-democraat’ in plaats van socialist, want dat is een vies woord blijkbaar.

Terwijl de PvdA vroeger nog op kwam voor de werkende man en vrouw, verlenen ze nu al sinds de jaren 90 hand en spandiensten aan het neoliberale project. De privatisatie is in de jaren ’90 al voltooid en in de huidige coalitie helpen ze graag mee aan de ontmanteling van de verzorgingsstaat. De verzorgingsstaat die de PvdA vroeger mede heeft opgebouwd. Ontslagrechtversoepeling en een kortere WW. Daar tegenover staat wel lastenverzwaring, dus u gaat meer betalen voor minder service. Zo ziet men het graag want: een extra grote onderklasse creëren betekent een grotere achterban voor de PvdA. Nou ja, als er nog naïevelingen over zijn die nog steeds in het ‘eerlijke’ verhaal van de PvdA geloven. Al het politieke kapitaal dat de PvdA tijdens de laatste verkiezing vergaarde (38 zetels) droogt namelijk net zo snel op als de pruim van Patty Brard. Men staat nu nog maar op 12 virtuele zetels. Een stem op de PvdA is al lang geen stem meer op een linkse partij maar een stem op een machtspartij.De socialistische ideologie is van een vervlogen tijd en het pluche is het enige principe wat nog verdedigd wordt door de PvdA.

Men dacht dat de PvdA een koerswijziging zou maken toen Hans ‘slobbertrui’ Spekman en Diederik ‘vleespet’ Samsom het roer overnamen. Maar het incident van vorige week bewees dat het gewoon oude wijn in nieuwe zakken is. Iedere Nederlander met een internetverbinding kent Bert van der Roest onderhand wel. Degene zonder internet kennen hem vooral als die dikke zweetlul van die Independer reclame. Deze meneer heeft dus 40.000 euro uit de kas geklauwd van de Daklozenkrant om daarvan gezellig op vakantie te gaan naar Griekenland. Daarnaast pompte hij ook nog wat van die gestolen centjes in zijn theatershow en het geld dat overbleef ging op aan het bier dat hij in zijn kraag mieterde. De cafés en slijterijen hadden in ieder geval een topjaar in Utrecht. De man van de partij met het ‘eerlijke’ verhaal leek weg te komen met het stelen van de aller armsten. Tot dat de Jonge Socialisten aangifte deden tegen Bert ‘rondje van de zaak’ van der Roest.

Einde verhaal zou je denken. Een zelfreinigende partij die zijn eigen uitschot gewoon netjes aflevert bij de autoriteiten. Nou nee, want Bert’s Utrechtse borrelmaat Hans was heel erg BOOS! Boos op de Jonge socialisten voor de goede orde. Want hoe durfde ze in hemelsnaam iemand van de eigen partij aan te geven? Dit was de vlag op de strontschuit. Het ultieme bewijs dat de PvdA een ordinaire machtspartij is die alles binnen de club wil houden. De regels die voor de normale stervelingen gelden, gelden niet voor PvdA leden. De enige manier om deze drekput van corruptie en machtswellustelingen uit te baggeren is een overweldigende verkiezingsnederlaag. Wij roep iedere Nederlander met een geweten op om niet meer op de PvdA te stemmen. Laat ze opnieuw beginnen en laat de Jonge Socialisten, van wie het morele kompas nog niet verstoord is, de scherven oprapen. Als de PvdA geen macht meer heeft zullen de baantjesjagers en graaiers er vanzelf uitvloeien zoals bij een goede klysmakuur. Alle stront en bagger moet er uit want zolang dat niet gebeurt rot de PvdA van binnenuit weg. Laat de nieuwe generatie en de PvdA’ers die nog een geweten bezitten de roots van de PvdA maar eens herontdekken. Misschien vinden ze dan hun achterban ook weer terug: de gewone werkende mannen en vrouwen van Nederland.Join the Conversation