Juncker: ‘Nederlandse partijen, doe beter jullie best. Of anders’

Hey, kijk nou wie er ook is ontwaakt uit zijn drankroes: Jean Claude Juncker, uw voorzitter der EC en opperste leider der EU, lichtend voorbeeld en gauleiter von das Europaïsches Reich. Mijnheer is uit zijn lebensraum gekomen om ons, domme mensen der lage landen, even...

Hey, kijk nou wie er ook is ontwaakt uit zijn drankroes: Jean Claude Juncker, uw voorzitter der EC en opperste leider der EU, lichtend voorbeeld en gauleiter von das Europaïsches Reich. Mijnheer is uit zijn lebensraum gekomen om ons, domme mensen der lage landen, even te vertellen hoe het zit. Want de gevestigde partijen maken er een potje van en dat is zeer tegen het zere been Jan Kloot. Via de NOS“Volgens Juncker moeten de traditionele partijen niet meegaan in de onvrede over Europa, zoals die door populistische partijen wordt geuit. “Als je met boze burgers wilt praten, moet je vóór ze gaan staan. Niet weglopen of achter ze aan hollen”, zegt de Luxemburger.

Maar partijen als VVD, PvdA en CDA stellen zich halfhartig op, vindt de commissievoorzitter. “Aangevallen en opgejut door burgers en media, geven ze steeds meer ruimte aan de onvrede. Weet u wat het resultaat daarvan is? Dat landen onbestuurbaar worden. Dat het Europees Parlement straks louter bevolkt wordt door eurosceptici. En dat zou een ramp zijn.”

Ja goh, het zou echt vreselijk zijn als het Europees Parlement uit kritische weldenkende parlementariërs bestond die zich inzetten voor De Mensen, in plaats van zitgeld toucherende stemzombies die stemmen op moties over het wattage van stofzuigers.

Maar goed, de boodschap van Jan Kloot is duidelijk: doe beter jullie best, oh partijen die jullie ziel verkocht hebben aan de sater van de Europese Unie. Anders komt Brussel wel even de boel op orde brengen. Een keer trek je de conclusie: democratie is een illusie.

Laatste lolkwoot van Juncker: Frans Timmermans is een wijf. “Ik heb Rutte gezegd: Nederland krijgt het eerste vicevoorzitterschap van de Commissie als je een kandidaat levert met brede ervaring, breder dan alleen Financiën. En het liefst een vrouw. Toen kwam hij met Timmermans. Een uitstekende keuze.”Vrijheid van Meningsuiting. Gebruik 'm goed.