Negatief reisadvies voor Neder-Jihadi’s naar Koerdistan en Syrië

Neder-Jihadi’s, lieve jongens en meisjes. Wij bij MWNW willen jullie waarschuwen. Reis vooral niet af naar Syrië of Koerdistan zoals Aboutaleb adviseert. Wij begrijpen dat jullie boos zijn. Wij snappen dat Assad een gore, gifgas droppende babykiller is. Wij snappen de woede dat de hele wereld er niks aan doet, maar IS is niet het antwoord. IS is zelfs een geschenk uit de hemel voor Assad. Want IS valt bijvoorbeeld de FSA aan, wist je dat? De Syriërs, die begonnen met de revolutie tegen Assad en die jullie claimen te willen helpen. De oppositie, die eerst maanden lang vreedzaam, met protesten en demonstraties, democratie eisten. Maar Assad schoot terug met scherp. Liet tanks Daraa binnen rollen en uiteindelijk was de Syrische oppositie genoodzaakt het gewapend verzet te starten en de Free Syrian Army (FSA) te stichten.

Maar IS vecht haast niet meer met Assad. IS vecht vooral tegen de Irakezen, Koerden en ook de FSA en andere Syrische rebellen. IS maakt gebruik van het vacuüm dat ontstond na de slopende impasse tussen de Syrische rebellen en het Syrische leger van Assad en Maliki’s puinzooi in Irak. Eerst kwam Jabhat al-Nusra (JaN) uit Irak om gebruik te maken van deze chaos in Syrië. Restanten van de Iraakse Al Qaeda, die hun krediet in de Irak oorlog verspeeld hadden, probeerde het nu in Syrië. ISIS, dat ook voortkwam uit Al Qaeda in Irak, deed later opeens ook mee in Syrië. Zij waren zelfs nog bruter en barbaarser dan JaN.

Waar JaN en de FSA, Assad als gezamenlijke vijand zagen en het principe ‘de vijand van mijn vijand is mijn vriend’ hanteerde, viel ISIS iedereen aan die hun pad kruiste. De Koerden (YPG en Peshmerga), de FSA, de SRF en Assad’s leger. ISIS zorgde voor een totale verdeling van de Syrische oppositie en ook een verdeling binnen het Al Qaeda kamp. JaN zou in Syrië vechten namens Al Qaeda. Al-Bagdhadi zag echter zijn kans schoon om de leider van de Jihadistische stroming te worden door zich tot Kalief te laten kronen en de leiding van Al Qaeda terzijde te schuiven. Hiermee werd de Islamitische Staat (IS) gecreëerd.

ISIS maakt dus geen onderscheid tussen Soennieten, Sjiieten, Yazidi’s, Christenen, Druzen of Koerden. Iedereen die niet hun fascistische en reactionaire ideologie accepteert moet aan het zwaard. Dus Jihadi’s, dat gelul dat je Syriërs wilt helpen slaat als een kut op een varken. Je zal vooral Syriërs en Koerden doden als buitenlandse invasiemacht. Nu is de focus van IS haast volledig verlegd op het Koerdisch front. De seculiere Koerden lieten ISIS niet zomaar Yazidi’s uitmoorden en dat konden ze in Haatbaardistan niet waarderen. Kobani moest de afrekening van de haatbarbaarden worden tegen de Koerden. Het werd echter hun grootste nederlaag en blamage. Ze hadden niet gerekend op Koerdische YPJ leeuwinnen die Kobani met hand en tand verdedigden en samen met de Peshmerga en de FSA deze week Kobani bevrijdden.

Dus naïeve sukkeltjes en huppelkutjes, doe het niet! De Koerden hebben ook een boodschap aan alle jongens en meisjes (hoogopgeleide dames vooral niet doen!) die na dit alles nog steeds voor IS willen vechten. Als je echt een doodswens hebt moet je vooral naar Koerdistan afreizen. Want dit zal jullie eindstation zijn als jullie niet snel je hoofd uit jullie reet halen en niet onmiddellijk deradicaliseren. We hebben jullie gewaarschuwd want de Peshmerga zal niet zo vergevend als ons zijn.Join the Conversation

11 reacties

 1. Ad Je Beantwoorden

  scherp advies… doordacht…

 2. Anoniem Beantwoorden

  Goede analyse, kudo’s

 3. Gerard van Dorst Beantwoorden

  Ik zou er een positief reisadvies van maken, gewoon laten gaan.

 4. Dirk Van de Streek Beantwoorden

  Jammer. … ik had graag wat van die sukkels zien sneuvelen

 5. Mars020 Beantwoorden

  Geweldig, dat ze die geitenneukers uit hun jurk geschoten hebben. Ik zou zeggen, ga zo door en schiet dat vuilnis naar de hel. Laat ook al die baardapen met jurken, die hier in Nederland rondlopen, zo snel mogelijk naar Syrië of Irak vertrekken, zodat die ook een enkele reis naar de hel krijgen.
  Snap ook niet, waarom die geitenwollensokken uit de tweede kamer, zoveel moeite doen om dat tuig tegen te houden?. Van de PVDA en D66 begrijp ik het wel, want ze hebben met de aankomende verkiezingen hun achterban hard nodig. Een echte Nederlander met verstand in zijn of haar kop, stemt PVV om afbraak van ons land te stoppen.

 6. Ron Wellin Beantwoorden

  Niets aan de hand daar, gewoon gaan iongens !

 7. thomas Beantwoorden

  heb niks tegen assad, het ging goed tot dat wij gingen stoken, welvaart oneerlijk verdeeld maar geen kogel in je kop. moesten wij weer doen alsof potentiële rebellen de steun van Europa zou krijgen… IS idem dito, ging goed totdat wij de mensen meer vrijheid gaven dan ze aankonden.

  de schaal van het gevecht is ook uit verband gerukt, het westen heeft meer burgers gedood in de 1/2/3e Golfoorlog dan dat hier in 50 jaar gebeurt mocht dezelfde lijn doortrekken, 200 jaar als je de doden door bombardementen niet meetelt.

 8. hendrik j. Beantwoorden

  we hebben er toch alle belang bij dat een zooi van die opgefokte NL moslims worden opgeruimd?
  geef ze dan gratis een ticket enkele reis en hou ze NIET tegen.

  neem ook nog wat van die geile moslimzusters mee, dat scheelt weer een hele kudde moslimkroost die voor galg en rad opgroeien.

 9. Mars020 Beantwoorden

  Jazeker, opgeruimd staat netjes, alle geitenneukers terug naar de zandbak en neem die broedmachines gelijk ook mee. Hier hebben wij niks aan die legbatterijen, die nieuwe Jihad strijders uitpoepen.
  Een andere optie is om De Heer Poch in te huren om dat gajes over te vliegen, deze man heeft ervaring met het dumpen van tuig. Oplossingen genoeg, nu alleen nog uitvoeren, maar dat wil de politiek niet hebben, want zij hebben deze figuren heel hard nodig ivm de verkiezingen.

 10. Neppak Regor Beantwoorden

  Jawel, gewoon gaan niks aan de hand kan niks gebeuren.
  Jullie kunnen het 😛

 11. Mars020 Beantwoorden

  Biedt die baardapen een gratis ticket aan, dat is goedkoper, dan opsluiten of cremeren. Maak reclame om die analfabeten uit het Rifgebergte, te motiveren om op te rotten. Dan kunnen wij onze economie weer opbouwen.