Haatviking Anders is Al Qaida fanboy

Daar hoor je de media in Nederland dus niet over hè, want dat verstoort het beeld dat totaalmalloot Anders een gristenfundamentalistische rechtsextremist die alle moslims wilde uitroeien is. Maar hij blijkt dus gewoon een groot fan van Al Qaida te zijn en pleitte zelfs voor samenwerking met de boys van Osama (r.i.h). Anders wilde samenwerking met allerlei anti-westerse haatbaarden als Iran en Al-Shabab maar vooral met Al Qaida om aan massavernietigingswapens te komen. Sterker nog: hij is een voorstander van het Islamitisch kalifaat; zolang het maar ver buiten Europa is. Maar dat past natuurlijk niet in het straatje van politici die roepen dat Geert Wilders zijn mond moet houden. De lijken in Noorwegen zijn nog niet afgekoeld of ze worden in Nederland al weer opgewarmd voor politiek gewin. Te walgelijk voor woorden.

Terug naar Noorwegen: Breivik is een grote fan van de strategie en werkwijzen van Al Qaida, zo staat in zijn manifest te lezen: ‘Net als jihad strijders het neusje van de zalm van de Ummah zijn, zullen wij dat zijn voor Europa en het christendom.’ En: ‘Al Qaida’s relatief onbekende maar belangrijkste prestatie is het feit dat ze door de verspreiding van de radicale politieke as gematigde islamistische organisaties toegankelijker hebben gemaakt. Hierdoor werden diverse islamistische groeperingen, die eerst radicaal waren maar nu ineens gematigd leken, erkend. Op deze wijze werken ze hand in hand met deze zogenaamd gematigde moslim organisaties. Ze hebben allemaal hetzelfde doel, namelijk om alles wat niet-moslim is te veroveren.’ En daar heeft leipe Anders natuurlijk wel een goed punt.

(tekst gaat verder na de advertentie)

De betere thrillerschrijvers weten het: de beste manier om je te verbergen is in het volle zicht. Daarbij redeneert hij: ‘De vijand van mijn vijand is mijn vriend’. Dat hij diezelfde vrienden het liefst zou gecastreerd de grens over zou zetten is punt twee, maar het tekent wel de ijzingwekkendeheid van deze situatie. Als er inderdaad meerdere cellen zijn en  huiveringwekkend figuur als Breivik bereid is samen te werken met zijn grootste vijanden is het nog maar de vraag of nog meer aanslagen te voorkomen zijn. Hoewel het onwaarschijnlijk lijkt dat Al Qaida zich door een hoogblonde christen zou laten helpen, is er best een kans dat zij of een land als Iran er op zou ingaan – als die niet allang hun eigen agenten in Europa hebben, klaar om toe te slaan als Iran ooit wordt aangevallen. Maar als de nood maar hoog genoeg is, zo redeneert hij, worden ze vanzelf naar elkaar toe getrokken.

Europese patriotten zouden makkelijker massavernietigingswapens kunnen inzetten dan arabieren, denkt hij. En daar heeft hij natuurlijk gelijk in. Als je als roomblanke refoseksueel in de trein het Onze Vader opzegt word je  raar aangekeken of er komt een filmpje van op youtube, maar dat is het ook wel. Moet je dat eens als moslim in het Arabirisch je boodschappenlijstje hardop voorlezen. Grote kans dat je binnen de tien minuten een SWAT-team in je nek hebt.

Kortom, de wereld is niet van een gek verlost, maar weer een stukje onveiliger geworden. En wat doen we hier in Nederland? Wij gaan lekker zitten wijzen naar politici hoe slecht hun woorden wel niet zijn en of ze hun toon willen matigen. Woorden zijn niet het probleem hier. Zolang het gevecht democratisch wordt uitgevochten in de politieke arena is er niets aan de hand. Dat de toon sommige mensen niet aanstaan is weer een heel ander verhaal. Maar de ogen openen voor het echte gevaar is aan de waan-van-de-dagpolitici met het geheugen van een goudvis weer niet besteed. Ignorance is bliss, blijkt maar weer eens.

(Reacties onder de advertentie)