En alweer een blunder van het Maasstad Ziekenhuis

klebsiella oxytoca maastad ziekenhuis rotterdamMan man man. Dat Maasstad ziekenhuis maakt me er verdorie wel een potje van hè? Die gasten gooien meer desinformatie de ether in dan de gemiddelde aluhoedjessite. De epic fails stapelen zich daar sneller op dan het aantal progressieve politici dat aan Noorse lijkenpikkerij doet. Na de twee nieuwe doden van gisteren vanwege de klebsie bacterie (+ de 25 daarvoor ) blijkt het falende ziekenhuis ook nog eens 11 miljoen euro te hebben vermoord. Het Maasstad Ziekenhuis, dat in 2000 ontstond uit een fusie tussen het ZuiderZiekenhuis en het St. Clara ziekenhuis, verhuisde drie maanden geleden naar een gloednieuw en rete-fucking megalomaan gebouw aan de Maasstadweg op 010 zuid. Het oude gebouwencomplex van het ZuiderZiekenhuis aan de Groene Hilledijk had de instelling eind 2007 al voor bijna 11 miljoen euro verkocht aan projectontwikkelaar De Groene Groep. Na het vertrek van het ziekenhuis zou de projectontwikkelaar dit jaar op het vijf hectare grote terrein winkels, kantoren en honderden woningen gaan bouwen.

Maar nu komen we bij de crux. Dat oude gebouw zit dus he-le-maal vol met asbest, want gebouwd in 1939. Vorig jaar werd bekend dat de asbestvervuiling nog veel erger was dan bij verkoop bekend werd gemaakt. De projectontwikkelaar verbrak toen eenzijdig het contract en volkomen terecht natuurlijk. Dat vond de voorzieningenrechter vorige week ook. Het Ziekenhuis had namelijk een procedure aangespannen om de verkoop er toch door te drukken, maar die vlieger ging niet op. De rechter oordeelt dat het Maasstad Ziekenhuis tijdens de verkoop op de hoogte was van de ernstige vervuiling, maar die informatie niet aan de koper ter beschikking stelde. Goh, waar kennen we dat ook weer van?

(tekst gaat verder na de advertentie)

Maar denk nu niet dat het Maasstad Ziekenhuis een probleem heeft hoor. Natuurlijk niet! Ben je mal zeg. Want hoewel door de malaise op de vastgoedmarkt en het aanwezige asbest de volgende verkoop (als die er al komt) waarschijnlijk een stuk minder (lees: de helft) zal opleveren, heeft wegmoffelTopman Paul Smits (die hele goedverdienende topman) het goed voor elkaar. Volgens hem zal het ziekenhuis door de lagere opbrengst echt niet hoeven te bezuinigen op personeel of investeringen in medische apparatuur. ‘Wij hebben het risico op een lagere verkoopprijs destijds afgedekt’, aldus Smits. ‘In het kader van de nieuwbouwplannen is met de gemeente Rotterdam en het ministerie van Volksgezondheid afgesproken dat zij de opbrengst garanderen. Bij een lagere opbrengst zullen zij het verlies fiftyfifty delen.’

Wat lul je, betalen zul je! Het wordt dus gewoon weer afgewenteld op u, de burger. Want het gaat toch al zo lekker met de gemeente Rotterdam, die hebben geld zat. Nodig. Als volgend jaar de rioolreiniginsrechten in 010 ineens tenfold omhoog gaan weet u aan wie dat ligt.

Bij MWNW begrijpen we dat u door het aantal faals de klebsiebesmettingen niet meer ziet. Daarnaast zal dit echt niet het laatste prutswerk zijn van het management, dat alleen maar aan de euro’s lijkt te denken. Daarom presenteren wij u met trots de Grote Maasstad Ziekenhuis Deathtoll Widget. Geheel gratis en resistent tegen van alles. At your service!

Instant Update:  Even een stukje duiding aangaande de geldstromen van het ziekenhuis.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

3 reacties

 1. Mark Beantwoorden

  Gotskolere…het lijkt de directie van Feyenoord wel! Schitterend stuk Cappu!

 2. Jac Beantwoorden

  Precies weer gegeven zoals het is
  Patienten zijn bij het Maasstad 2 rangs burgers geworden
  En hun fouten stapelen zich op dit is pas het tipje van de sluier
  ga zo door goede informatie