Mocht u denken dat Fukushima voorbij was…

Nou, think again. Het is dus verre van over. Je hoort er natuurlijk niets meer over in de media, maar het is daar dus nog steeds een grote nucleaire puinhoop. Burgers zijn wanhopig en vragen de overheid om hulp, maar die wordt gewoon keihard geweigerd. Onderstaande video’s, op youtube gepost op 23 juli, laten een bijeenkomst zien waar Japanse officials proberen mensen gerust te stellen. Dat lukt dus voor geen meter. Sterker nog, aan het einde lopen de officials de zaal uit, achtervolgd door een man met een potje urine die eist dat het onderzocht wordt in Tokyo. In plaats van de man gerust te stellen lopen ze hard door omdat dat ‘niet hun verantwoordelijkheid is’.

Die Japanners in Fukushima en omstreken zijn genaaid, mark my words. Maar daar hoor in je in Nederland waarschijnlijk pas wat van als het hele eiland afgezonken wordt om dat iedereen daar ’s nachts licht geeft

(tekst gaat verder na de advertentie)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rVuGwc9dlhQ

http://www.youtube.com/watch?v=Tyt85_iDmmI&feature=player_embedded

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation