Het krankzinnige klimaatfascisme van Durban

De EU is tevreden met het resultaat van de Klimaattop in Durban. Niet dat er harde afspraken zijn gemaakt om de wereld te redden. Natuurlijk niet. In dat geval zou de EU het waarschijnlijk een drama-plan vinden. Nee, er ligt nu een plan om in 2015 tot een nieuw verdrag te komen. Ja, ja, de problemen lekker voor je uitschuiven, zo kennen we de Europese Unie weer. De afgelopen top was dus weer een complete geldverslindende milieuvervuilende mislukking. Tientallen miljoenen en honderden tonnen CO2 zijn er door heen gegaan met 0 resultaat. Zoals gewoonlijk. Greenpeace en het WNF zijn pislink, want die hadden gehoopt in 2012 al te kunnen beginnen met een nieuwe serie klimaatfascistische maatregelen om u, de verdorven westerse consumptiemens kapot te maken. Want u en u alleen bent er de schuld van dat de wereld naar de klote gaat, dat diertjes massaal sterven en het zeewaterniveau dat sneller stijgt dan in de slip van een incontinente bejaarde.

Nee, nu moeten ze minimaal (en godzijdank) wachten tot 2015, want er is een plan (pdf alert) (mirror). Een soort conceptverdrag, zo u wilt. Maar wat er dan in het plan staat, dat hoort u dan weer niet in de reguliere. Gelukkig heeft MWNW de beste punten er uit gehaald. Oh, even een disclaimer vooraf: dit is dus geen satire. Dit komt regelrecht uit Het Plan:

(tekst gaat verder na de advertentie)

 • Er moet een Internationaal Klimaat Gerechtshof komen dat de macht krijgt om westerse landen te dwingen hun ‘klimaatschulden’ aan ontwikkelingslanden te betalen. Eenrichtingsverkeer, dus we hoeven geen geld van Burkina Faso te verwachten als daar ineens een enorme toename van CO2-uitstoot is.
 • Er wordt gesproken over ‘De rechten van Moeder Aarde’. WTF? Moeder Aarde? What’s next? De rechten van Vadertje Tijd die geschonden worden als je horloge verkeerd staat? Dit soort Neo-religieus geneuzel was eerst alleen te horen bij klimaathippies, maar nu dus ook bij ‘weldenkende politici’.
 • Partijen die bedreigd worden door klimaatverandering (ze noemen het al geen global warming meer, dat is een vooruitgang) krijgen Het Recht Op Overleving, met name als het gaat om zeespiegelstijging. Maar… Welke zeespiegelstijging? Hoewel er inderdaad plekken zijn (met name midden in de oceaan) waar oceaan gestegen is, zijn er evenzovele plekken te vinden waar de oceaan even gedaald is. De makers van de Jason-2 satelliet (gemaakt om zeespiegelstijging te meten) zeggen het zelf.
 • U dacht dat oorlogen moesten worden gestopt vanwege het onnoemelijke leed dat ze voortbrengen? Welnee dommie! Oorlogen moeten worden gestopt omdat ze bijdragen aan de klimaatverandering. Het interesseert de VN geen ruk of uw hele familie uitgemoord wordt door een hele bende Libiërs of doodgenuked wordt door Iran, als de Geelgerande Griekse Flierefluiter maar genoeg leefruimte heeft.
 • De wereldwijde temperatuur moet 2 graden dalen. Dit om 1 graad uit te komen onder het pre-industriële niveau. Weet u wanneer dat was, het pre-industriële niveau? 300 jaar geleden. De VN wil dat u weer in 1711 gaat leven.
 • Er komt een broeikasreductie die alleen geldt voor de Westerse landen. De komende 8 jaar moet de uitstoot van broeikasgassen 50% verminderd worden en daarna met meer dan 100%. Ja, het staat er echt. Geen auto’s, geen treinen, zelfs geen kampvuurtje meer. Stopt u maar met ademen, want ook u stoot broeikasgas uit. Hoe durft u! Tuurlijk, de Derde Wereldlanden moeten ook wel wat minderen (15-30%) maar alléén als het Westen dat volledig betaalt. Het Westen heeft namelijk volgens de VN een ‘historische schuld’ als het gaat om broeikasgassen. Wij vuige rotzakken hebben namelijk de industrialisatie uitgevonden.

Canada heeft inmiddels het licht gezien en is uit het Kyoto-verdrag gestapt. Nou de rest van de wereld nog, voor we binnenkort adembelasting opgelegd krijgen.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

1 reactie

 1. Anna Beantwoorden

  Zonder CO2 gaat alles wat groeit en bloeit morsdood. Des te meer ervan in de atmosfeer is des te beter het gaat met de natuur.

  Het fenomeen “global warming” is in de wereld geholpen om milieu belastingen te kunnen heffen op alles wat we gebruiken om ons te verwarmen, vervoeren, eten ect.
  1 vulkaan uitbarsting doet meer kwaad dan dat wij in een miljoen jaar kunnen veroorzaken met onze autootjes. (alhoewel de vergelijking van de vervuiling door scooters een paar honderd jaar is)