Vara: ‘Mauro is een oplichter en moet het land uit!’

Huh? WTF? Lezen wij dat nou goed? Ons lodderig maar altijd oplettende oog viel op een Telegraaf-artikeltje over zielige-mensen-oplichterT Derek Ogilvie. Deze mafketel zou ‘ontmaskerd’ zijn tijdens de uitzending van een niet al te bekend Vara-programma. Ja, duh! Iedere pannenkoek wist natuurlijk allang dat die Dirk Oogelvie een soort Joran is. Een halve gare. Een mafkees. Een egofiel. Iemand die misbruik maakt van het leed van anderen. Daar hebben we geen ontmaskering voor nodig natuurlijk.

Wat wél ontmaskerend is, en eigenlijk zelfs verbijsterend en schokkend, is de geciteerde uitspraak van Vara-presentator Max van den Burg. Wie? Oh, die! Die zelfverklaarde lolbroek vergeleek oplichter en charlatan Ogilvie met ons aller knuffel-allochtone mede-Nederlander Mauro. Dé Mauro. Hij is van mening dat de goeroe het land uitgezet moest worden. ‘Hij is de Mauro van de entertainment-industrie’

(tekst gaat verder na de advertentie)

Volgens de altijd zo verschillige Vara is Mauro Manuel dus een oplichter, een charlatan die mensen belazert en daarom onmiddellijk het land uitmoet. Nou zijn wij van MWNW niet links, niet rechts, maar recht voor zijn raap. Maar dit gaat wel een beetje ver. Zelfs volgens onze vrij ruime opvattingen. En dat is iets wat we niet moeten willen. En al helemaal niet van onze belastingcenten!!! Zijn ze nou helemaal van de pot gepleurd daar bij de Vara???

UPDATE: “Mauro’s Vrienden” laten weten dat een publiek excuus, zowel van de Vara als van van den Burg op zijn plaats is. De Vara zelf laat zich van haar slapste kant zien en zegt ‘niet verantwoordelijk te zijn’. Van den Burg zelf schuift het op ‘ironie’. Wij zien helaas nergens de ironie in deze debiele vergelijking. Laat staan de humor. Hoe dan ook: Dit zegt veel, zo niet alles over zowel de Vara als over Max van den Burg…

UPDATE 2:
De excuses van Max vd Burg nav berichtgeving in DePers betreffende #Mauro

Rambam is een programma dat onrecht wil bestrijden en opkomt voor mensen die onrecht wordt aangedaan, dat is waar wij voor staan. Wij steunen mensen zoals Mauro, die in zeer moeilijke situaties zitten dan ook voor 100% en bieden excuses aan als deze uitspraak kwetsend is overgekomen.

De uitspraak is mij ingefluisterd door journalist Mark Koster van de Pers, die deze verzonnen heeft. Dat hij hem vervolgens volledig uit zijn verband rukt, en als “de uitspraak” van zijn krantenartikel brengt is zeer vervelend en zou je kunnen omschrijven als een combinatie van mijn onhandigheid en ‘riooljournalistiek’, omdat wij vinden dat de naam van Mauro niet op deze manier in het nieuws gebracht mag worden.

Misschien moeten we journalisten aan gaan pakken die dit soort vervelende verdraaiingen van nieuws maken. Nogmaals: Wij vinden Mauro een fantastische knul, hebben alle begrip voor zijn moelijke situatie en vinden het jammer dat deze uitspraak zo gedaan is.

Een vriendelijke groet van Max van den Burg

Waarvan akte.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

8 reacties

 1. ProfDrIng Akkermans Beantwoorden

  de waarheid mag gezegd worden…

  1. keizer Beantwoorden

   Die Vara-presentator doet dat in ieder geval nog onder zijn eigen naam. Wel dom, maar niet laf…

 2. Karel Beantwoorden

  Beste heer, mevrouw,

  Uit uw woorden maak ik een hoop geschreeuw in de ruimte op. Heeft u wel eens gehoort van de vrije meningsuiting.

  1. cappuccino Beantwoorden

   Tegen wie heb je het nou eigenlijk, Karel?

 3. Rita Beantwoorden

  Het lijkt wel alsof de media (in dit geval de VARA) een “heksenjacht” aan het uitvoeren is.
  Zoals Anja (eerste reactie hierboven) schrijft dat het wel mogelijk is dat een “andere “geest aanwezig is.Hoe is het met de andere opa van Linda? Iedereen heeft bi.p. 2 opa’s. Kan het zijn dat hij wel is overleden? en dat de VARA (in persoon van Linda) daar zelf niet helemaal eerlijk is geweest?
  Is er dan helemaal geen ruimte meer in deze maatschappij voor mensen met een gave die iets of wat afwijkend is van de “grauwe massa”?
  Ik ga bij deze mijn abonnement op de VARA gids opzeggen.

  1. rita Beantwoorden

   In bovenstaande reactie staat een zin die hier niet thuis hoort en dat is de zin waar Anja vernoemt wordt. Hiervoor mijn excuses.
   Rita

 4. Wortelsoep Beantwoorden

  @ Rita: Zoals Linda heeft uitgelegd, haar andere opa was 12 jaar voor haar geboorte overleden. Beetje maf dat ze dan toch op zijn begravenis zou zijn geweest. Eindelijk wordt die gast eens publiekelijk aangepakt.

 5. Boeken top tien Beantwoorden

  Hey Hallo Mooi blog Met vriendelijke groet