Vara: ‘Mauro is een oplichter en moet het land uit!’

Huh? WTF? Lezen wij dat nou goed? Ons lodderig maar altijd oplettende oog viel op een Telegraaf-artikeltje over zielige-mensen-oplichterT Derek Ogilvie. Deze mafketel zou ‘ontmaskerd’ zijn tijdens de uitzending van een niet al te bekend Vara-programma. Ja, duh! Iedere pannenkoek wist natuurlijk allang dat die Dirk Oogelvie een soort Joran is. Een halve gare. Een mafkees. Een egofiel. Iemand die misbruik maakt van het leed van anderen. Daar hebben we geen ontmaskering voor nodig natuurlijk.

Wat wél ontmaskerend is, en eigenlijk zelfs verbijsterend en schokkend, is de geciteerde uitspraak van Vara-presentator Max van den Burg. Wie? Oh, die! Die zelfverklaarde lolbroek vergeleek oplichter en charlatan Ogilvie met ons aller knuffel-allochtone mede-Nederlander Mauro. Dé Mauro. Hij is van mening dat de goeroe het land uitgezet moest worden. ‘Hij is de Mauro van de entertainment-industrie’

Volgens de altijd zo verschillige Vara is Mauro Manuel dus een oplichter, een charlatan die mensen belazert en daarom onmiddellijk het land uitmoet. Nou zijn wij van MWNW niet links, niet rechts, maar recht voor zijn raap. Maar dit gaat wel een beetje ver. Zelfs volgens onze vrij ruime opvattingen. En dat is iets wat we niet moeten willen. En al helemaal niet van onze belastingcenten!!! Zijn ze nou helemaal van de pot gepleurd daar bij de Vara???

UPDATE: “Mauro’s Vrienden” laten weten dat een publiek excuus, zowel van de Vara als van van den Burg op zijn plaats is. De Vara zelf laat zich van haar slapste kant zien en zegt ‘niet verantwoordelijk te zijn’. Van den Burg zelf schuift het op ‘ironie’. Wij zien helaas nergens de ironie in deze debiele vergelijking. Laat staan de humor. Hoe dan ook: Dit zegt veel, zo niet alles over zowel de Vara als over Max van den Burg…

UPDATE 2:
De excuses van Max vd Burg nav berichtgeving in DePers betreffende #Mauro

Rambam is een programma dat onrecht wil bestrijden en opkomt voor mensen die onrecht wordt aangedaan, dat is waar wij voor staan. Wij steunen mensen zoals Mauro, die in zeer moeilijke situaties zitten dan ook voor 100% en bieden excuses aan als deze uitspraak kwetsend is overgekomen.

De uitspraak is mij ingefluisterd door journalist Mark Koster van de Pers, die deze verzonnen heeft. Dat hij hem vervolgens volledig uit zijn verband rukt, en als “de uitspraak” van zijn krantenartikel brengt is zeer vervelend en zou je kunnen omschrijven als een combinatie van mijn onhandigheid en ‘riooljournalistiek’, omdat wij vinden dat de naam van Mauro niet op deze manier in het nieuws gebracht mag worden.

Misschien moeten we journalisten aan gaan pakken die dit soort vervelende verdraaiingen van nieuws maken. Nogmaals: Wij vinden Mauro een fantastische knul, hebben alle begrip voor zijn moelijke situatie en vinden het jammer dat deze uitspraak zo gedaan is.

Een vriendelijke groet van Max van den Burg

Waarvan akte.Vrijheid van Meningsuiting. Gebruik 'm goed.