BREKEND: Job Cohen stapt op!

Het is de immer vriendelijke en aimabele Job Cohen dan toch teveel geworden: Job stapt op! Het zat er natuurlijk al zo’n jaar of twee aan te komen, want eigenlijk had Job er nooit aan moeten beginnen. De slangenkuil die PvdA heet is hem fataal geworden. Cohen was vanaf het allereerste moment niet de juiste man op de juiste plek. Want voor integere en intelligente mensen is nou eenmaal geen plek in de Haagse PvdA. Dat werd schrijnend duidelijk in de verkiezingscampagne in 2010, toen Job blunder op flater stapelde en zijn gepruts de PvdA de overwinning kostte. Waardoor Rutte er met het premierschap vandoor ging. Toen had Job al zijn conclusies moeten trekken. Maar beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen. Binnenkort een kopje thee doen, Job?

UPDATE: Persco om 16:30uur.
UPDATE: Cohen zal NIET terugkeren in de Tweede Kamer (fissa!), Asscher kan Cohen niet opvolgen: staat niet op TK-lijst, Spekman kan wel maar alleen als hij zijn rol als voorzitter neerlegt. Zelfs Leerdam kan nog voorzittert worden en dát moeten we niet willen! Maar wie dan? Sharon Dijksma? Die gaat voor de bling van Nijmegen. En zo is het einde van de PvdA een feit. Niemand wil, niemand kan, niemand vreet het nog. Buh-bye.
UPDATE: Het Orakel spreekt:
‘Bijna twee jaar geleden heb ik de overstap naar de landelijke politiek gemaakt omdat ik vanuit die positie wilde bijdragen aan een fatsoenlijke samenleving, waarin zo veel mogelijk mensen –ongeacht hun afkomst of achtergrond– tot hun recht komen. Ik moet helaas vaststellen dat ik er onvoldoende in ben geslaagd om in de politieke- en mediawerkelijkheid van ‘Den Haag’ de weg naar deze fatsoenlijke samenleving geloofwaardig over het voetlicht te brengen. De sociaaldemocratie kan en wil richting geven aan een noodzakelijke hervorming van de samenleving. Een hervorming die ons in staat stelt perspectief te bieden voor de toekomst. Mensen perspectief bieden, zeker in deze crisistijd, dat is de taak van de PvdA. En wanneer je als politiek leider daaraan onvoldoende effectief kunt bijdragen, behoor je terug te treden. Daarom treed ik vandaag terug als voorzitter van de Tweede Kamerfractie en verlaat ik de Kamer.’
Yeah yeah whatever.
UPDATE: Toeterende auto’s door de straten van Rotterdam, mensen die spontaan in de Hofpleinfontein springen: word is dat burgemeester Aboutaleb crisisoverleg voert m.b.t. de zaak Cohen en zou overwegen het stokje over te nemen.

(tekst gaat verder na de advertentie)

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

6 reacties

 1. Prof dr ing akkermans Beantwoorden

  Het Orakel???? Manmanman en wat Aboutaleb betreft graag naar den haag PvdA
  Partij Van Die Aboutaleb

 2. Prof dr ing akkermans Beantwoorden

  Het Orakel???? Manmanman en wat Aboutaleb betreft graag naar den haag PvdA
  Partij Van Die Aboutaleb

 3. rikus Beantwoorden

  Die Aboutaleb mag hij gratis meenemen naar het asiel

 4. rikus Beantwoorden

  Die Aboutaleb mag hij gratis meenemen naar het asiel

 5. FRemcoow Beantwoorden

  He 2 lutsers halen, een heel land dat kan balen.
  Dus als 1 van die opgehitste mediageile “kijk mij eens bezig zijn” figuren op stapt, waarom neemt die shoarma rolletje aboutaleb niet mee ?

  Erg jammer weer…

 6. FRemcoow Beantwoorden

  He 2 lutsers halen, een heel land dat kan balen.
  Dus als 1 van die opgehitste mediageile “kijk mij eens bezig zijn” figuren op stapt, waarom neemt die shoarma rolletje aboutaleb niet mee ?

  Erg jammer weer…