Amsterdammers sterven van de honger

Ondertussen, in de BijlmerGiro 555, kom er maar in! Amsterdam lijdt honger. Europese ministers zijn in al spoedzitting bijeengekomen voor de geldcrisis in Amsterdam. De moffen willen nog niet, maar het noodfonds zal toch vergroot moeten worden. De ING heeft voor de verandering weer eens lopen fuck-uppen. Je verwacht het niet. Door (alweer) een storing hebben 40.000 (veer-tig-duizend) Amsterdammers geen uitkering gekregen. Vrijdag had het geld op de rekening moeten staan. Maar niks hoor. En dan kunnen die luie paupers natuurlijk ineens wel voor twaalven uit hun nest komen, hè. Dan hebben ze ineens wel de fut om dat stinkende lichaam uit dat goedkope kringloopbed te sjouwen. Dan kan er ineens wel actie ondernomen worden door dat handophoudende volk. Kennelijk is de situatie zo slecht voor de 40.000 (veer-tig-duizend) pseudogrieken dat ze geen nagel hebben om de luizen van hun ingevallen billetjes af te krabben. De Amsterdamse sociale dienst heeft zelfs noodGeld-uitdeelpunten geopend waar de noodruftigen toch nog wat centjes kunnen ophalen om het weekend door te kunnen komen. Het Rode Kruis staat klaar om KFC-pakketjes te droppen. Het schijnt dat momenteel zelfs in Athene collectes gehouden worden voor het hongerlijdende volk in de Nederlandse hoofdstad, dat nu geen cent meer heeft om naar de Febo, de H&M, de Mac, de KFC en de Burger King te brengen. MWNW Welfare Solutions™ draagt ook zijn steentje bij en komt to the rescue met wat handige linktips: kijk hier, hier, hier, en hier voor tips hoe je de uitkering kunt overleven. Succes!

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

41 reacties

 1. petra Beantwoorden

  Wat een eng discriminerend artikel is dit.Ben gelukkig niet zelf werkloos en heb een redelijk inkomen.Maar ik weet wel dat een uitkering geen vetpot is en dat naar KFC en McDonalds gaan eerder uitzondering dan regel is.Ik hoop dat de schrijver zelf nooit in een uitkering komt te vervallen om dit zelf aan den lijve te ondervinden.En dan natuurlijk, heeft mijn broer ondervonden, de ‘goedwillende’ verwijzingen naar personeelsadvertenties, alsof hij zelf niet bezig is met solliciteren!, BAH!

 2. Cappuccino Beantwoorden

  He bah, eng! DISCRIMINAZI! Ga toch weg mens. Zachtgekookt paasei. Zelf helaas ook ooit van een uitkering moeten leven (nouja, ons gezin dan) maar dan maak je wat mee hoor. Maar het is een kwestie van weten wat je doet. In Amsterdam alleen al zijn 310.000 mensen die van een uitkering leven. 310.000!! 40.000 is al veel te veel. Die hebben meteen dus acute geldproblemen als hun uitkering een dag te laat is. Dan doen ze toch iets goed fout, of niet? En er zullen vast ook veel mensen tussen zitten die er echt niets aan kunnen doen, maar een heel groot deel is gewoon te lui om van zijn reet te komen. Let wel: het gaat hier over bijstandsuitkeringen he. Niet over WW-uitkeringen die je krijgt als je je baan verliest. Als je maar wil is er echt wel werk te vinden.

 3. Cappuccino Beantwoorden

  By the way, Petra. Waar zie jij iets discriminerends?

 4. Miranda Beantwoorden

  Het is inderdaad een beledigend stuk voor welwillende mensen. Ik lees het echter met een knipoog.

  Ik houd amper wat over van mijn uitkering (ivm vaste lasten) en daar moet ik dan nog boodschappen mee doen. En ik ben helaas voorlopig toch nog echt aangewezen op mijn uitkering. Mac Donalds? Ik zou het wel weer eens lekker vinden, laat staan KFC, maar dat doe je echt niet met een uitkering. Ik niet althans. Zo zullen er ook velen zijn die zoals ik het beste willen en hopen.

  Mijn kringloopbed slaapt trouwens prima. Hoe ligt jouw welvaarts-aars in je bed van Beter Bed? *middelvinger*

  SCREW YOU! *Met Schultenbräu smijt*

 5. Tjap Beantwoorden

  Cappuccino, niet meteen gaan schelden als iemand kritiek op je artikel geeft. Ook al ben je het er niet mee eens.

 6. Cappuccino Beantwoorden

  @tjap. Mijn blog, mijn wereld he. Meestal kan ik me wel inhouden, maar sommige comments zijn zo dom, daar moet ik wel op reageren.

 7. kingsize Beantwoorden

  Hee Cappuccino
  ik zou zeggen effe normaal doen he?en ik hoop dat je zelf zo,n uitkeringstrekker wordt wat zal ik lachen dan ben je zelf in die
  situatie!! verder is dit een discriminerend artikel en zou gewoon verboden moeten worden!

  1. Cappuccino Beantwoorden

   Zeg Kingsize, leg jij nou eens even aan de kijkertjes thuis uit wie er hier gediscrimineerd wordt?

 8. Cargawar Beantwoorden

  @kingsize Verbieden? Dat moeten we niet willen natuurlijk.

 9. JP Beantwoorden

  Ik hoop dat de fascistische schrijver van dit artikel snel sterft aan kanker achter zijn hartklep. Eigenlijk zou zo iemand levend gevild moeten worden,

 10. JP Beantwoorden

  Helaas anoniem,ja dan durft zo n huftertje wel.Als iemand weet wie dit geschreven heeft dan hoor ik het graag.Ik geef een beloning. De onverdraagzaamheid tegenover mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt loopt de spuigaten uit.Ik zou graag in 1 kamertje met deze meneer worden opgesloten.Ik zou zijn ballen en lul afsnijden en in zijn gore kankerbek proppen.En zn kop er af zagen met een mes.Krijsen als een speenvarken zal ie. Dit soort fascisten moet op de meest gruwelijke manier worden afgeslacht,om zo een voorbeeld te stellen.
  Ik ben mijn werk kwijt en dit soort berichten schieten mij in het verkeerde keelgat .wat is dit trouwens voor een achterlijke site? Ik ga morgen een aangifte doen van discriminatie tegen deze site.

 11. Ap Ook Alyps Beantwoorden

  Zeg JP, die beloning… Kun je die wel betalen van je uitkering?

 12. JP Beantwoorden

  Ik heb zojuist online aangifte gedaan van discriminatie, dit mannetje denkt dus grappig te zijn. Ik ga bij de rechtzaak aanwezig zijn om te kijken hoe leuk hij het dan nog vindt.Ik wil de lafbek wel eens op zijn bek zien gaan,en wie weet wat er nog meer gebeurd.

 13. JP Beantwoorden

  gebeurt

 14. BlueBerryHeaven Beantwoorden

  Er schieten mij wel meerdere dingen in het verkeerde keelgat en dan heb ik het niet over de uitkeringen in Amsterdam waardoor een deel zijn geld niet hebben gekregen, shit happens! Waar ik van baal is dat de henk en ingrid gillers alleen nog maar harder gaan gillen dat het allemaal zo oneerlijk is in NL, terwijl ze het er ook zelf naar hebben gemaakt, daarnaast vind ik de mening van JP volledig overtrokken en belachelijk en toont weinig ruggengraad, wat anoniempje bedoelde met deze tekst is dat deze mensen echt te lui zijn om te werken en niks anders willen dan op ze zak van de staat leven! Niet de mensen die nood gedwongen in de bijstand zitten! Beste JP, dat jij je frustraties afgeeft omdat je je luxe leven hebt moeten inleveren vanwege de econimische crisis to fucking bad, een luxe leven, wat is dat? Keihard werk ik voor mijn inkomen om alles draaiende te houden. Ga eerst een bij jezelf kijken voordat je deze laffe reactie plaats op internet, Zo ken ik er ook wel eentje, lekker anoniem achter je Ipadje een comment posten BAH BAH BAH JIJ bent een schande niet diegene die dit heeft gepost

 15. Shaman Beantwoorden

  hahahaha die JP…
  doodsbedreiging na doodsbedreiging
  stoer man

 16. BlueBerryHeaven Beantwoorden

  jah vanaf zijn ipadje die hij gratis heeft gekregen bij oxxio

 17. JP Beantwoorden

  Ik heb aangifte van discriminatie gedaan,hij kan rekenen op maximumstraf 1 jaar. Daar doe ik het voor. Dit is discriminatie van het ergste soort. Ik wil zien wat de rechter hier van vindt.
  En ja doodsbedreigingen aan een anonieme tyfushond.Ik lust die gast rauw.Ik breek hem met alle plezier alle botten is zijn lijf.Laat hem maar eens reageren hierop.

 18. JP Beantwoorden

  Er lopen steeds meer klootzakken rond in Nederland dat blijkt,tjonge wat een domme reacties van jou blueberry.Jij zegt gewoon nog een keer hetzelfde, Stomme fascist.

 19. BlueBerryHeaven Beantwoorden

  ik denk dat ik maar aangifte tegen jou ga doen met je gescheld en doodsbedreiging en de grootste en trieste klootzak ben jij en oh jah IK ga straks wel lekker aan het werk iets wat jij NU moet zoeken JPtje bye bye

 20. Ap Ook Alyps Beantwoorden

  Zeg JP… Leg jij nou eens uit wie er hier gediscrimineerd wordt? Ik snap er geen hol van namelijk. Weet je uberhaupt wel wat discriminatie is? Denk je trouwens niet dat die doodsbedreigingen net zo strafbaar zijn?

  Trouwens, uit het wetboek van strafrecht:
  ‘Bedreiging met geweld is strafbaar gesteld in artikel 285 van het Wetboek van Strafrecht. De maximumstraf is twee jaar cel. Is er sprake van schriftelijke bedreiging, dan is vier jaar celstraf mogelijk.”

  Pas maar op JP. Ze komen je halen

 21. BlueBerryHeaven Beantwoorden

  whehhehehe GO Ap Ook Alyps….

 22. Mevr Dr Anders Beantwoorden

  Beste JP,

  Ik begrijp je fustraties dat je je baan bent verloren en dat je nu in de vervelende
  weinig zeggende bijstand zit.
  Zeer vervelend dat jij je daardoor zo aangesproken voelt en dat je het in jouw verkeerde keel gaat is geschoten.
  Uit mijn analyse van jou geplaatse reacties is duidelijk gebleken dat je op iemand of iets je frustraties moet uiten omdat je er niet tegen kan dat je in de bijstand zit en daardoor je deel van je belangrijke leven bent kwijt geraakt met als gevolg dat je onbezonnen reacties op internet gaat plaatsen tot aan doodsbedreigingen aan toe. Beste man u heeft last van een tunnel visie dat iedereen die iets tegen de bijstand is een facist noemt, daarom adviseer ik u ga hulp zoeken en los je problemen op!

 23. Sharona Beantwoorden

  Hm nou ondanks dat je best wel hard uit je slof schiet JP begrijp ik je boosheid wel.Het gaat erom dat de alle uitkerings gerechtigden over 1 kam geschoren worden en daar schuilt best wel een gevaar voor verharding in maar wen er maar aan JP.Dat alles wat er nu gebeurt ten aanzien van politiek/economie heeft maar 1 ultiem doel voor ogen en dat is om het sociale vangnet te laten verdwijnen en daarmee treed dan ook verharding van de maatschappij in tegen de zwakkeren.Law of the jungle gaat het worden, geloof dat maar.

 24. pius Beantwoorden

  Die JP is ook een kneus of niet?

 25. vincent Beantwoorden

  Nou, ik begrijp wel waarom die JP zijn baan kwijt is.
  @ cappucino, ik ben groot voorstander van uitkeringen. Ik zou namelijk nooit collega willen zijn van een JP. Laat hem dus maar lekker zijn leven lang van mijn belastingcentjes leven. Noem het afkoopgeld.

  JP is overigens ook de reden waarom ik voor abortus ben.

 26. eva Beantwoorden

  Het is niet stoer om mensen die in een verdomhoekje zitten een trap na te geven.

 27. Hans Beantwoorden

  Ze hebben er jaren geleden al een liedje van gemaakt, “er een Amsterdammer dood gegaan……” enz. enz.

 28. gerrit gerrits Beantwoorden

  amsterdammers moeten niet zeuren. jullie zijn het kwaad in nederland met die schijt pvda en gl eerst amsterdam naar de kloten helpen en als beloning ook nog in de regering

 29. gerrit gerrits Beantwoorden

  eigen schuld dikke bult moet je de beste burgermeester van de wereld maar niet weg laten gaan job cohen

 30. Matthew Groen Beantwoorden

  Wat is dit voor achterlijk artikel? Doe toch even normaal man.

  1. Marcel van der Zee Beantwoorden

   Inderdaad, slaat nergens op!!

 31. Matthew Groen Beantwoorden

  Wat is dit voor achterlijk artikel? Doe toch even normaal man.

 32. Dennis Oppers Beantwoorden

  wat een domme shit beetje mensen belachelijk maken…..

 33. Shaman Beantwoorden

  Weet je wanneer je pas echt een simpele ziel bent? Als je in fucking december gaat zitten reageren op een post uit februari.

 34. Seja Beantwoorden

  Nee Shaman dat is retro!

 35. Matthew Groen Beantwoorden

  @Shaman Nee, als het een video op youtube betreft van 3 jaar oud dan is het goedgekeurd. DAT is pas zielig.

 36. Matthew Groen Beantwoorden

  Btw, beetje hypocriet van je, niet?

 37. l Beantwoorden

  je hebt een punt, maar je maakt het wel wat te bont hoor .. en dat is niet ok, mijn advies is ga eens met een uitzendburau praten of JIj zou een op moeten starten – je weet het zo goed, maar watch yr mouth wat je zaait zul je oogsten

  er was een arm man Lazarus, de rijken gaven hem niets
  eind van dit Hij is in de hemel – de rijken branden in de hel