Mubarak gaat op vakantie

burnbarakSinds de aanvang van de Arabische herfst is er natuurlijk heel wat gebeurd. Althans, als we Witteneus en Witteman (VARA) mogen geloven. Pleinfeesten werden georganiseerd, de populaire volkssport “lynchen” beleefde enige tijd een opleving en fascistoïde regenten werden omvergeworpen. Hun stinkende schoenen / sandalen werden vervolgens gevuld door tot dusver onderdrukte andere fascistoïde bewegingen en partijen, al dan niet van het religieuze slag. De revolutie bleek grotendeels een wassen neus. Werkelijke verbeteringen in de kwaliteit van leven voor het volk en een eerlijke verdeling van de inkomsten uit grondstoffen zullen hoogstwaarschijnlijk nog decennia, of zelfs eeuwen op zich laten wachten gezien het weerbarstige karakter van de regio en de wurggreep van de fundamentalistische Islam. Maar voor één van de omvergeworpen tirannen heeft het lot zich niet geheel onwelgevallig opgesteld. De voormalige Egyptische heerser  Hosni Mubarak werd vandaag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor het doodvermoorden van 850 demonstranten in de laatste fase van zijn bewind. Nu is de rest van je leven in een Egyptische gevangenis natuurlijk geen sinecure, maar gezien hem de doodstraf boven de krullenbol hing is het geen onaardige uitkomst voor onze favoriete camelracer. Na de uitspraak klonken er boze stemmen uit het honk van de Moslimbroederschap, die uiteraard bloed wilden zien vloeien of op z’n minst een nek wilden horen breken. Dat is nu eenmaal hun ding. Wij wensen Hosni veel succes in zijn nieuwe carrière als rattentemmer.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

0 reactie

  1. Tommygunner Beantwoorden

    De landen van de Arabische Lente zijn we gewoon kwijt aan die moslim broeders. Het is niet voor niets dat het buietnland en met name het Westen een stuk afwachtender is dan met bijvoorbeeld Libië…

  2. Ap Ook Alyps Beantwoorden

    De westerseleiders waren kinderlijk naïef met de arabische lente. Die dachten dat het daar een soort democratisch land van melk en honing zou worden. Boy, were they wrong.

  3. Shaman Beantwoorden

    De vraag is: wanneer gaat het Westen eens wat doen aan Syrië? Nog langer de ogen ervoor sluiten zou de doodssteek voor de geloofwaardigheid van het Westen betekenen.