KNVB gaat eindelijk iets doen aan de homofobie in de voetballerij

De KNVB gaat er eindelijk eens werk van maken om mensen met homo wat meer te accepteren in de voetballerij. Ze hebben er zelfs een heus plan voor opgesteld. In de grootste sport ter wereld is het namelijk nog altijd een groot taboe als je niet gewoon op het andere geslacht valt. Als je een gemiddeld professioneel voetbalelftal van tegenwoordig ziet lijkt het er dan ook op dat menig voetballer, door middel van tattoo’s, zichzelf wil overcompenseren om te laten zien dat hij geen homo heeft. Op de redactie weten wij wel beter en willen wij graag de KNVB een handje helpen door wat zaken alvast te belichten. Kijk ten eerste vooral eens naar hoe belangrijke mensen in de voetbalwereld zichzelf uiten ten opzichte van homo’s. Een Johan Cruijf kan wekelijks al zijn Ajaxgezeur in columns posten. Over alles en iedereen heeft hij een mening. Totdat het op potentiële homo’s aankomt. Neem een Gerald Vanenburg, waarover gefluisterd werd in het verleden dat hij mogelijk homoseksuele gevoelens had. Wat Cruijf hierover zei toen men hem daarmee confronteerde? “Met een dergelijk stemmetje kan ie nooit een echte leider worden.” Waarom zei Cruijf op dat moment niet iets van: “Nah. Als ie homo hep en vanuitgaand dat ie dat hep, dan maakt het alsnog geen moer uit waar ie zijn ballen instop als ie op ut veld ze maar tussen de juiste palen schiet.” En op deze manier zijn er nog tal van voorbeelden te noemen waarbij grote namen het op hadden kunnen nemen voor voetballers met homo. Besteed er een keer een hele uitzending van “Studio Voetbal” of “Voetbal International” aan. Laat een van Gelder zeggen: “Mijn zonnebankkop, musical carrière en voorliefde voor dikke sigaren verraadde het eigenlijk al, maar ik heb dus inderdaad homo” of een van der Gijp losgaan in VI: “Ahjoh Hansje, ouwe fatsoensrukkert, het is toch allang duidelijk dat jij met je pretstokkie het liefst tussen Wilfred’s geharste billetjes wil zitten. Laten we elkaar nou geen mietje noemen joh.” Wij vinden het hartstikke schattig van de KNVB dat ze nu eindelijk eens daadkrachtig iets willen gaan doen tegen de homofobie in het voetbal. Dat staat voorop. Het enige wat de KNVB niet moet denken, is dat ze dat vanachter een bureautje in Zeist kunnen gaan regelen. Er zullen voetballers moeten opstaan die het voorbeeld geven. Gelukkig geeft Ajax al gelijk het goede voorbeeld door iemand in de directie aan te nemen die al 16 jaar verdacht wordt voor het hebben van homo. Deze fan is er maar wát blij mee! Homo in de voetballerij? Ook dát lossen we samen wel op!

UPDATE: Ah kijk, Ajax schiet in een stuip. Homofoob Frank de Boer doet een faux pas van jewelste…

(tekst gaat verder na de advertentie)

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

0 reactie

  1. wlm kalb Beantwoorden

    ‘Ik heb homo”, dat klinkt heel erg, als ‘Ik heb een vreselijke ziekte’
    Ik ben homo. Dat is gewoon een feit. Je kunt het lang ontkennen, wegstoppen, maar er is niks aan te doen. Gaat ook niet over en je gaat er niet aan dood.
    Dat geldt ook voor voetballers en voetbalfans.