Vrouwen mogen voortaan gewoon meespelen bij de SGP

De kogel is door de kerk! De Hoogste Rechter (Het Europese hof) sprak op De Dag Des Oordeels de onvermurwbare woorden: “Bekijken jullie het mooi stel malloten, we leven in moderne tijden. Vrouwen dienen zich gewoon verkiesbaar te mogen stellen. Ik ga hier geen moment aan verspillen, case closed“. Wat ging hieraan vooraf? De christelijk-orthodoxe Staatkundig Gereformeerde Partij houdt er wat betreft vrouwen nogal wat boeiende standpunten op na, dat staat als een kruis boven water. Zo mogen zij niet op de kieslijst staan, aangezien God en zijn verwende koter Jezus menen te vinden dat alleen mannen zich bezig moeten houden met zaken als het regeerambt. Achterhaald, uiteraard. In 2007 splijtte het Gerechtshof de spreekwoordelijke rode zee en oordeelde dat de Staat moest optreden tegen het standpunt van de SGP dat vrouwen zich dienen te houden bij vrouwenzaken, zoals eten koken en kinderen baren. Dit werd zo ver doorgespeeld dat het terecht kwam bij het Europese hof, die inmiddels hebben aangegeven de klacht niet eens te willen behandelen. Where’s your God now, Barabbas is free! Uiteraard klampen de broeders zich zoals gewoonlijk vast aan één der Laatste Strohalmen Der Gelovigen, namelijk vrijheid van godsdienst. Realiteitsblindheid waar zelfs Job nog een heilig puntje aan had kunnen zuigen. Gelukkig begint het inmiddels bij een groot deel van het volk door te dringen dat geloof nu eenmaal niet boven de wet staat, aangezien de wet gebaseerd is op logica en geloof op… Nou ja, geloof. Vage verhalen uit ver vervlogen tijden, vol nooit te bewijzen theorieën over almachtige wezens die besloten hebben permanent verstoppertje te spelen en de wereld -inclusief mensen- waar ze zoveel van zeggen te houden volledig aan het lot over te laten. En daar wil men dan rechten aan verlenen. Juist. Brandende braamstruiken nog aan toe, God is dood. Als hij al ooit geleefd heeft. En we kunnen het best zonder hem af. We bidden!

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

0 reactie

 1. pius Beantwoorden

  Waarom zou je als vrouw mee willen spelen bij de SGP lijkt mij de enige evidente vraag die opkomt na het lezen van dit stuk.

 2. keesie Beantwoorden

  Spotten met wat voor veel mensen heilig is !
  Wij geloven in een God die rechtvaardig is maar zeker
  zulke taal zal straffen.
  Maar gelukkig ook voor u is er nog steeds hoop.