Bios-schutter weigert mee te werken; wapens in Amerika

James Holmes. Zo heet de wackjob die afgelopen vrijdag zijn triggerfinger de ruimte gaf en zo’n 70 mensen letsel toebracht in een bioscoop te Aurora, VS. Waarvan twaalf dodelijk gewond raakten en er zo’n 30 nog steeds met ernstige verwondingen in het ziekenhuis liggen. Waarom? Dat is een goede vraag die voorlopig of misschien wel altijd onbeantwoord zal blijven, aangezien James “The Joker” weigert mee te werken aan het onderzoek. Onderwijl kan hij zijn zonden overpeinzen in zijn isoleercel. Zowel de wapens als de kogels die de 24-jarig Holmes gebruikte waren allen volledig legaal verkregen in lokale winkels en via internet, wat natuurlijk bij de meeste Europeanen wederom de vraag laat rijzen die ook al na de schietpartijen op Columbine en Virginia Tech te horen was: “Moet het wapenbeleid in de VS niet op de schop? Het is toch veel te makkelijk om daar aan een wapen te komen?” Voor de meesten van ons een logische beredenering, terwijl in Amerika en bij wapenlobbyisten vaak te horen valt: “Als iedereen een wapen zou dragen, zouden dit soort dingen nooit meer voorkomen“. Dit vraagstuk wordt alleen maar moeilijker aangezien het recht tot het dragen van een wapen is opgenomen in de grondwet van The States. Wij houden ons even in het midden en stellen u de vraag: Wat is veiliger, meer of minder wapens?

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

0 reactie

 1. keuleniscool Beantwoorden

  Op water en brood opsluiten en vergeten .
  Zal zich wel melden .

 2. pius Beantwoorden

  Als iedereen een wapen bezit zouden dit soort dingen nooit meer voorkomen. Zelden een zwakbegaafder redenering gelezen.

  En dat is veelzeggend.

 3. AndieArbeit Beantwoorden

  @Pius

  Het was toch echt een uitspraak van iemand uit de Bush-administratie ten tijde van de Virgninia shooting. Helemaal gestoord, maar blijkbaar wel een argument dat wordt aangevoerd.

 4. pius Beantwoorden

  @andie

  I know, maar dat maakt het niet minder debiel;)

 5. AndieArbeit Beantwoorden

  @Pius

  Als het gaat om wapenwetgeving in de states komt er nog al eens wat debiliteit voorbij ; )

 6. Boordschutter Beantwoorden

  Het beste idee zou zijn om gewoon vuurwapens geheel te verbieden, als je wil jagen leer je maar met pijl en boog om te gaan.

 7. pius Beantwoorden

  @andiearbeit

  Een waar woord;)

 8. Cargawar Beantwoorden

  Is goed voor de wapenindustrie. En de doodgraversbranche. Doen dus!

 9. Smeggel Beantwoorden

  Oke laat ze lekker hun wapenwetgeving houden ! Als ze maar een ding beseffen, een gek is genoeg ! Als voor die ene gek de wapenaanschaf lekker laagdrempelig is….. Een plus een is twee. USA wen er maar aan !

 10. Maarten Beantwoorden

  There are no good guns, there are no bad guns. Any gun in the hand of a bad man is a bad thing. Any gun in the hand of a decent person is not a threat to anybody – except bad people!

 11. jan Beantwoorden

  Je kan er vrijwel zeker op rekenen dat Obama na de verkiezingen maatregelen zal nemen om dat soort ernstige (betreurenswaardige) incidenten tegen te gaan.Door de machtige wapen lobby moet hij uit electorale overwegingen daar nog even van af zien tot na de verkiezingen (Miljoenen stemmen).De vorige president Bush heeft deze wantoestanden flink in de hand gewerkt door onvoldoende toezicht en richtlijnen inzake wapen bezit.Vrij wapen bezit kan elk weldenkend mens wel op tegen zijn.De korte lontjes en vooral drugs gebruik gaan nu eenmaal niet samen met wapenbezit.Opvallend is wel dat de meeste tragische schiet incidenten worden veroorzaakt door mensen onder de leeftijd van dertig jaar.

 12. Yogie Beantwoorden

  @Jan:
  Helaas gaat je redenering mank: in de US of A bestaat er zoiets als een grondwet waarin is vastgelegd dat iedere amerikaan het recht heeft om wapens te dragen. Daar kan ook een Obama weinig aan veranderen, of hij wil of niet (de wapenlobby is overigens ook meer een republikeinse aangelegenheid dan een democratische, dus Obama wordt daar toch niet wijzer van). Het is dus ook niet Bush aan te rekenen dat het niet goed gaat daar. Toch vreemd dat er landen zijn waar wijdverspreid wapenbezit niet leidt tot zoveel excessen (denk Zwitserland, Canada, Zweden…)

 13. ywnm Beantwoorden

  Prescription medicijnen zijn gevaarlijker dan de wapens. Een algehele wapen verbod in de USA is ondenkbaar zeker met de federale boeven in het bewind.