Waarom meer betalen voor een hartaandoening?

Effecten volgens Wiki: “[…]Speed maakt de gebruiker tijdelijk energievol, vrolijk en zelfverzekerd. De zelfkritiek verdwijnt en het praten gaat gemakkelijker en vlotter. Soms pakt het gebruik van speed anders uit: de gebruiker kan er prikkelbaar, onrustig en angstig door worden. Ook kan de gebruiker paranoïde en/of opgefokt worden. […]”. Effecten op lange termijn in het echte leven: een ingevallen bakkes door het rap slinken van de vetcellen en een bleke kleur door het verpest raken van de huid en het vasculaire systeem. Persoonlijkheidsstoornissen door chronisch slaapgebrek en een langzaam maar zeker groeiend sociaal isolement. We hebben het over speed, of pep, of snelle, hoe je het ook wil noemen. Een oppeppend goedje wat voornamelijk bestaat uit amfetamine, dat wegens de zeer chemische smaak en het dito gevoel in de neus gemakkelijk vermengd kan worden met van alles en nog wat. Als je geluk hebt cafeïne-poeder, als je pech hebt de inhoud van TL-buizen. Vandaar dat het ook bij kleinere dealers makkelijk te verkrijgen is. Een grammetje speed kost in de inkoop tussen de 1,50 en 4 euro, terwijl coke al snel tussen de 35 en 45 euro moet opleveren. In bulk uiteraard. Verkoop ligt vaak tussen de 5 en 15 euro voor speed, 50 en 60 euro voor coke. Het goedje is al jaren populair in neusvullend Nederland, maar begint nu zelfs terrein te winnen op volksdrug nummer één, het Colombiaanse marcheerpoeder (a.k.a de witte sloper). Oorzaak is uiteraard weer die verdomde babymoordende, madeliefvertrappende, AIDS-verspreidende, processierupskwekende tering-crisis. Het wachten is op een meth-epidemie zoals we die in de Amerika’s bespeuren. Wij zijn Breaking Bad kijken!Vrijheid van Meningsuiting. Gebruik 'm goed.