D66 bevestigt officieel: D66-rechters BESTAAN

We hebben het er hier op deze pagina wel eens over: D66-rechters. SlappehapRechters die geheel in de geest van D66 de meest gruwelijke misdadigers straffen (bonus-uitsmijter) alsof ze zonder toestemming een koekje uit de koektrommel van oma hebben gepakt, meestal met begeleidende termen als: ‘Hij is al genoeg gestraft, zijn privacy is geschonden, de media hebben hem al veroordeeld, hij verdient een tweede/derde/vierde/vijfde/zesde kans, het slachtoffer was ook geen lieverdje, onveiligheid is ook maar een gevoel’ et cetera. Dan zegt u natuurlijk: ‘Nou Nieuwspraak, dat is wel weer heel makkelijk onderbuikscoren hoor,dat verzinnen jullie. D66 is helemaal niet zo. Toon mij eens een D66-politicus die zulke uitspraken doet’. 

En dan zeggen wij: alstublieft, hier is Ivar Manuel. Amsterdams gemeenteraadslid van, jawel, D66. En Ivar Manuel doet even een boekje open hoe er binnen zijn partij over criminelen en hun privacy gedacht wordt. In dit specifieke geval over de verdachte van een fietsendiefstal van mei van dit jaar. Begeleidende tekst bij de foto: ‘Op camerabeelden is te zien hoe een man het terrein op komt lopen en kort daarna met de fiets vertrekt.’ Dat ze dus niet een willekeurige nozem hebben gepubliceerd. Nee, dit is de dader.

Ivar, kom er maar in:

‘Dit is een veel te zware maatregel. Deze man heeft ook recht op privacy. Het is natuurlijk heel vervelend als je fiets wordt gestolen. Laat dat duidelijk zijn. Maar het gaat hier natuurlijk niet om een zwaar vergrijp. Dit soort dingen zal de sfeer in de stad geen goed doen.’

Wat de neuk, Ivar? Het gaat niet om een zwaar vergrijp? Wel eens gehoord van Trias Politica, dat politici zich niet met uitvoerende macht moeten bemoeien enzo? Zo’n stuk schorem hoort met zijn klamme pootjes van andermans spullen af te blijven. Of het nou een fiets of een Ferrari is.

Weet je wat de sfeer in de niet ten goede komt, Ivar? Dat je godverdomme je kont nog niet kan keren of je spullen worden al dan niet met geweld onder je neus vandaan geroofd omdat zo’n stuk tuig weet ‘dat het toch maar een klein vergrijp is’ en er verder geen politieke haan naar kraait. Serieus, je snapt niet wat zulke figuren in de politiek doen. Oh ja, toch wel (doorscrollen naar beneden).

Ivar, we hopen hier van ganser harte dat je fiets gejat wordt. En je volgende fiets. En je mobiel. En je aktentas. En je portemonnee. En je laptop. Want dat zijn toch maar kleine vergrijpen. Dat verziekt de sfeer niet. Echt niet. Enfin: u snapt nu wel hoe we aan de term D66-rechters komen. Stelletje lulhannesen.Vrijheid van Meningsuiting. Gebruik 'm goed.