Project X 2013? Gewoon doen!

Project-X failEn het lintje voor ‘Ridder in de Orde van de Faalhazerij’ gaat naar Onno van Veldhuizen. Wie zegt U? Onno van Veldhuizen, burgervader van Hoorn. Naar aanleiding van een oproep op Twitter om vooral naar het Project X- feest in Hoorn te komen, zijn namelijk door hem de hele Platte Petten Brigade en wat gemeentediensten van Hoorn ingezet. Doel: een tweede Haren voorkomen. De pliesies wisten de 16-jarige twitteraar snel te vinden, maar zagen zichzelf toch genoodzaakt om iets van voorzorgsmaatregelen te treffen. Maar ja, pliesies inzetten kost geld he? In dit geval zo’n 20 a 30.000 eurootjes. En dat soort kosten moet je kunnen verhalen op iemand. Niet dus. De advocaat die door van Veldhuizen op de zaak is gezet moest de burgervader teleurstellen. Onrechtmatige daad? Ja. Vertrouwen in de Nederlandse rechtstaat? Nee. De advocaat achtte de kans om de schade te verhalen op de tiener of zijn ouders minder dan 50%. Want er kwam niemand opdagen op het feestje. En dus ziet de gemeente Hoorn er vanaf en vegen de hele zaak onder het tapijt. En hebben die vrijbrief. Een Project X in 2013 kan dus gewoon. Als je maar zorgt dat er niemand komt. Heeft [sarcasme] de sterke arm [/sarcasme] ook iets te doen. Right. U weet alvast waar uw extra belastingcenten van 2013 echt naar toe gaan.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation