Spiderman gaat dood

spideyZo. Epische spoiler in de titel? ✓ Spider-Man (met streepje en twee hoofdletters dus) is 50 jaar lang het lulletje Rozenwater van Marvel Comics geweest en dat vinden ze blijkbaar wel lang genoeg. Peter Parker gaat namelijk hartstikke morsdood in aflevering 700 van de reeks stripboeken. RIP Peter Parker. Als zoon van twee vermoorde CIA agenten werd hij opgenomen door zijn oom Ben en diens vrouw May en groeide op in de wijk Queens (NY) waar hij als übernerd  tijdens een schoolreisje, werd gebeten door een gemuteerde spin [lang-verhaal-kort] en opeens over superkrachten bleek te beschikken […] mal spandexpakje […] spinnewebben schieten vanuit de losse pols […] eeuwig verliefd op onbereikbaar meisje […] Daily Bugle […] et cætera. Goed, die gast gaat dus dood. Zijn aartsvijand Doctor Octopus trekt het pak aan en leeft verder als Spiderman. De eerste aflevering van de nieuwe serie, The Superior Spider-Man, verschijnt volgende maand. En daar zijn de geeks over heel de wereld niet blij mee. Ziedende hordes Spidey fans bestoken schrijver Dan Slott met doodsbedreigingen en ook op Twitter en Facebook gaat het helemaal los. CNN heeft een interview met Slott waarin hij deze merkwaardige plotwending probeert uit te leggen. Want merkwaardig is het: na 700 stripboeken, een televisieserie, vijf tekenfilmseries en vier blockbusting bioscoopfilms het hele gegeven van de nerd die stiekem superheld is de das omdoen is de kip met de gouden eieren slachten. Het einde van Spidey zoals we hem al 50 jaar kennen… Nog één keer cashen voor Marvel Comics want dat deze #700 een bestseller wordt staat als een paal boven water. 

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation