Eerwraak: ook in India (zwaar schokkende video)


U dacht dat u de gruwelijke wanstaltigheid van eerwraak had gezien? Hold on to your hats, want het kan (je houdt het niet voor mogelijk) altijd erger. In India, om precies te zijn. Daar is eerwraak ook nogal een dingetje. Maakt het overigens niet uit of je moslimiaan of hindoe├»st bent, ze kunnen er allebei wat van. Anyway. Mocht u de stalen maagwand bezitten om dit filmpje te starten, dan ziet u de 29-jarige kleermaker Methab Alem (kekke witte jellaba, klinkt nogal mohammedaans, 1+1=2) met het hoofd van zijn zus en het kapmes waarmee hij net datzelfde hoofd van haar romp heeft gescheiden op zijn dooie akkertje door een straat flaneren, op weg naar het politiebureau. Gevalletje eerwraak. Zusterlief had namelijk een buitenechtelijke relatie en dat mag dus niet. En nobody cares. Wij weten niet wat erger is: de eerwraak zelf of de politie-agenten die op hun gemak een babbeltje met de man houden alsof ze zeggen ‘de afdeling onthoofdingen is vandaag gesloten, kom morgen maar terug’ en vervolgens de filmer wegsturen alsof hij het probleem is. 2013? 1013, zul je bedoelen, Man man man. Achterlijk volk. (Via)Vrijheid van Meningsuiting. Gebruik 'm goed.