LIVE: Sony kopieert Microsoft met de PS4

MFSOp de lagere school heb je er altijd van die kinderen bij die zelf totaal geen fantasie hebben. Bij  tekenles is dat altijd goed te zien. Dan hangen er ineens zes tekeningen die allemaal op elkaar lijken. De popmuziek van tegenwoordig ook het zelfde probleem. En de persconferentie die Sony straks gaat houden zou net zo goed van Microsoft kunnen zijn. Want volgens de laatste berichten doen de Japanners precies datgene waar de Aziatische landen bekend om staan; kopiëren. Voorbeelden te over: bij de huidige Playstation is het online netwerk gratis maar op de Xbox 360 moet je bloeden om online te kunnen spelen. Sony zou dit overnemen met de PS4. De applicatie Smartglass die voor de Xbox 360 beschikbaar is? Komt ook naar de nieuwe console van Sony. Online cross-game chatten? Idem! De nog aan te kondigen Xbox 720 zou de gebruiker verplichten om van Kinect gebruik te maken. Drie keer raden wat de Playstation 4 gaat doen. Juistem. Alles lijkt één op één overgenomen te zijn van de Xbox, wat natuurlijk een regelrechte creatieve schande is. Sony liep ooit voorop in de fanfare der technologische vooruitgang, nu lijkt het de bezemwagen te zijn die een dag later de tyfuszooi mag opruimen. Vanavond om 24:00 uur is het zo ver, dan komt Sony met zijn verhaal. Die tekst zal ook wel gekopieerd zijn, gokken we zo.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation