Werkloosheid explosief gestegen, consumenten somberder dan ooit

WerkloosheidGoedemorgen! Lekker vrolijk wakker geworden, met het zonnetje en zo? Mooi. Grote kans dat u nu dus dit bericht werkloos op de bank zit te lezen, in een stinkende badjas, slupend aan Aldi Instant oploskoffie. In de categorie open deuren: het gaat extreem kudt met de B.V. Nederland. De stijging van de werkloosheid is alleen in Griekenland hoger dan in Nederland. Zelfs Spanje, toch wel een toppertje qua werkloosheid in de Eurozone, heeft niet zo’n extreme stijging van de werkloze medemens. En dat niet alleen: Het Volk ziet het niet echt meer zitten. Wat niet gek is als ze uitgeknepen worden als een stel citroenen tijdens hoogzomer, terwijl graaiende ratten echt o-ve-ral mee weg komen, op kosten van de belastingbetaler die daardoor nog meer uitgeknepen wordt. Macro-econoom Kees de Kort vatte het gisteren al goed samen: ‘Grote institutionele Amerikaanse beleggers denken blijkbaar dat er in Nederland een aantal grote structurele onevenwichtigheden zijn. En dan doelen ze met name op de huizenmarkt en de schuldenposities. Dat lijkt allemaal wel ok te zijn. Maar onderliggend zijn er grote structurele onevenwichtigheden. En die moeten op een bepaald moment rechtgetrokken worden.’ Niet dat we pessimistisch willen doen, maar op dit tempo gaat Nederland hard Griekenland en Spanje achterna. Brace yourself for impact. We hebben u gewaarschuwd.

 

(tekst gaat verder na de advertentie)

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

3 reacties

 1. Henk Beantwoorden

  Mee eens.
  grH

 2. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? Beantwoorden

  …en wat is er nieuw aan?
  Bakelende en ruttekut hebben een grote bek dat ze de vrije markt willen en privatisering…..jajaja.
  Dat is als de dominee die op de kansel moraal preekte en daarnaa een paar jongetjes gaat neuken.
  Schiet niet op.

  De schizofrenie:
  privatisering: waarom dan bankjes nationaliseren, tegen een veel te hoge prijs?
  En dat dan nog zonder verplichtingen
  Stel dat ze banken NIET hadden geholpen; dan was de huizenmarkt ingestort.Nou en? werd hoog tijd.
  Als de marjt voor vouwfietsen instort doet toch ook niemand iets?

  De prijzen waren omlaag gedonderd, maar dat had ook betekent dat veel huizen beschikbaar werden voor lagere inkomens, dat de staat geld had kunnen besparen op sociale woningbouw, de werkgelegenheid in de bouw was explosief gestegen, dus minder WW en meer belasting opbrengst.

  Oh sorry; het zou dus tegen het belang van de oeverbeschermde middenklasse gaan;de ambtenaren b.v., en DAT mag echies niet.

  Nee we wentelen alles af op de laagste inkomens.
  We pakken de bijstandtrekkers, de AOWers, de invaliden, de psychisch gestoorden (behalve het kabinet en de pvda-ers)
  Opa kan nog maar 20 meter schuifelen per dag, is incontinent, en heeft alzheimer.
  Nou die heeft ECHT geen hulp meer nodig hoor!
  Die kan nog een baantje gaan zoeken!

 3. Hans van den Broek Beantwoorden

  Ach, het land vol laten stromen met mensen die niets weten, niets kunnen en niets willen, die vervolgens van een gratis inkomen voorzien waar in het land van herkomst een ingenieur voor werkt, en dan verbaasd zijn dat de bedrijven hun productie weghalen zodat er geen werk meer is. Welke idioot verzint zo iets?

  Daarnaast, met het verenigde Europa van de communicerende vaten (de open grenzen) moeten we ook niet verbaasd zijn dat het welvaartsniveau naar het gemiddelde trekt. Als één van de rijkste landen van de unie kan dat voor Nederland alleen maar achteruitgang betekenen.

  Een advies, kijk eens naar de mogelijkheden in landen als Australië en Canada. In het paradijs voor zwakkeren, luiaards en uitkeringstoeristen heb je als talentvolle ambitieuze jongere niets meer te zoeken. Doe het voor je kinderen!