Breaking: Noord-Korea zegt wapenstilstand met Zuid-Korea op als oefeningen doorgaan

Nuke 'mHoppa! Zo kennen we de Noord-Korea weer. Lekker de knuppel in het Aziatische hoenderhok gooien. Eerst Dennis Rodman knuffelen, dan al dan niet fictief The Pirate Bay hosten en nu gewoon dreigen om de sinds 1953 bestaande wapenstilstand tussen Noord- en Zuid-Korea op te zeggen als de jaarlijkse militaire oefening van de VS en Zuid-Korea, die afgelopen vrijdag is begonnen, doorgaat. In 2010 leidde een soortgelijke oefening nog tot het bombarderen van de eilandengroep Yeonpyeong. Het einde van het staakt-het-vuren zou op 11 maart in moeten gaan. Ook heeft Noord-Korea gezegd veel sterker te zullen reageren op bedreigingen door de twee maanden lange  ‘Foal Eagle’, zoals de oefening heet. Of Noord-Korea echt de ballen heeft die ze lijken te hebben en of WOIII nu toch echt voor de deur staat zullen we zien op 11 maart. Spann0nd!

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation