Equens ziet helemaal niet af van verkoop pingegevens

pin

Ha, was dat even een mooi bericht vanochtend, na alle ophef die er over was ontstaan: Equens verkoopt toch geen pingegevens na ‘onrust‘. Ja heel gek ook die onrust. Heel raar dat mensen het niet echt helemaal geweldig vinden dat hun pintransacties kunnen worden doorverkocht aan de hoogste bieder. Mooi, ook weer geklaard. Het grote boze Equens  buigt voor de Publieke Opinie, die geheel terecht dit niet zo’n strak plan vindt en voert het voornemen niet uit en de massa is weer gerustgesteld. MAAR. Er zit een anaconda van een meter of vijftien onder het gras mensen. Een duivelse rotzak met een extreme honger naar uw pingegevens. Want Equens heeft geld geroken en Equens wil dat geld ook hebben. Want kijkerdekijk, in het sociaal jaarverslag over 2012 staat data-mining met stip op één (mirror) als het gaat om innovatie en nieuwe manieren voor Equens om geld te verdienen. Al jaren is Equens bezig met de voorbereiding hiervoor. Denkt u dat ze die gratis euro’s (want de info is toch al beschikbaar, hoeven ze niets voor te doen) zo maar afslaan vanwege een beetje maatschappelijke onrust? Al uw pintransacties worden toch al opgeslagen, de informatie hoeft alleen nog maar ontsloten te worden. Gokje van MWNW FutureKnowledgeSolutions™, gedaan met de grote bèta-versie van Microsoft OpenDoorSoftware®: die verkoop van gegevens komt er toch. Jaren werk worden over het algemeen niet zo maar de deur uit geflikkerd, zeker niet als er groot geld achter zit. U zult het misschien niet horen, of het gebeurt in eerste instantie in een zodanig afgeslankte vorm dat het niet eens bekend gemaakt hoeft te worden. Maar gebeuren zal het en er is vrij weinig wat u er aan kunt doen, wat MinFin Dieselboom ook zegt. Quote van de woordvoerder van Equens: ‘Dit betekent niet dat de plannen van tafel zijn. Er bestaat veel behoefte aan de pingegevens’.  Wij zijn even ons vakantiegeld pinnen.Vrijheid van Meningsuiting. Gebruik 'm goed.