Protesttietjes Femen nog stééds in Tunesische gevangenis

Melktieten....Het drietal Femenborstenmeisjes dat onlangs werd gearresteerd in Tunesië wegens één van hun inmiddels befaamde topless demonstraties, blijft voorlopig nog even waar ze zitten. De rechtbank besloot in alle wijsheid de zitting te schorsen tot 12 juni, vrijlating op borgtocht uit te sluiten en de aanklacht officieel te formuleren als “debauchery” -in plaats van een “aanval op de publieke moraal”-, wat zich het best laat vertalen als “excessieve uitspattingen”. En voor uitspattingen van het excessieve soort kan je in Tunesië dus zes maanden het cachot in. Ongeveer dezelfde verhoudingen die wij hanteren als het om waxinelichtwerpers gaat. Geen prettige omgeving overigens, zo’n Tunesisch water-en-brood-hotel, hoewel men sinds de val van Ben Ali en de aanvang van de tot dusver nogal gure Arabische lente tracht om de omstandigheden in de gevangenissen te verbeteren. Nu zou u natuurlijk kunnen zeggen: ”Ja, maar zelfs zouden die met 100 procent verbeteren, dan nog zijn het voor onze begrippen onmenselijke omstandigheden!”, waarin u volledig gelijk zou hebben. Het leven voor een vrouw (helemaal wanneer deze ongelovig is) in een Tunesisch cellencomplex is als dat van een met bacon omwikkelde veldmuis in een nertsenfokkerij, want we weten inmiddels hoe men in salafistische kringen aankijkt tegen vrouwmensen die weigeren te bedekken wat God hen gegeven heeft. MWNW wenst de dames al het goede en bidt tot de Zeven Goden voor een gunstige afloop, aangezien het recht op protest een groot en machtig goed is.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

1 reactie

  1. Renee Kortekaas Beantwoorden

    Ik prefereer de god van het licht. Because the night is dark and full of terror.