Patrick Soultana verdient een “eerlijk proces”

Farida-Zargar-1God schiep de aarde in zes dagen en op de zevende nam hij rust. Die rust had hij nodig, want na een blik te hebben geworpen op zijn creatie besefte hij zich dat er nog veel werk nodig was om de mensen menselijk te maken. Om tot rust te komen en energie op te doen -om de volgende dag weer met een positieve instelling aan de slag te gaan-, besloot hij de zondag te wijden aan zijn favoriete hobby, namelijk basejumpen. Helaas opende zijn parachute niet, sloeg hij te pletter en heeft hij nooit alle mensen van een ziel kunnen voorzien. Vandaar dus dat we heden ten dage opgescheept zitten met ellendige zaken als deze. Farida Zargar werd in 2010 op 21-jarige leeftijd vermoord, vermoedelijk door de man die ook haar laatste rustplaats aanwees, een stukje van haar vlees at en haar voet afzaagde om deze onder zijn schuur te begraven. Nu staat deze Patrick Soultana  terecht voor doodslag, moordpoging en meerdere berovingen. Berovingen van o.a de zwakbegaafde Nanda Kerklaan, welke resulteerde in haar dood, moederziel alleen, onderaan een dijk, liggende in een koude sloot. Trots was Patrick Soultana, die pochte over het feit dat hij wel vijf vrouwen had vermoord maar de politie altijd te slim af was geweest. Dit “mens” heeft de levens van tientallen andere mensen getekend en zal zoals wij dat gewend zijn in ons land een eerlijk proces krijgen, met een eerlijke advocaat die er alles aan zal doen om hem een zo laag mogelijke straf te doen toekomen, ongeacht zijn schuld. Want dat is eerlijk. De jongens en mannen die betrokken waren bij de dood van grensrechter Nieuwenhuizen zullen als ze de geëiste straf ontvangen een maximum van enkele maanden tot zes jaar (in praktijk dus slechts vier) in gevangenschap doorbrengen. Want dat is eerlijk. Ons systeem is ingericht om zo ver mogelijk zeker te stellen dat iemand die onschuldig is, dat ook bevonden wordt. Maar deze houding biedt ook ruimte aan slinkse advocaten en dito boeventuig om hun verdiende loon te verwateren en zelfs te ontlopen. Werkelijke eerlijkheid is niet te bereiken omdat dat in zou houden dat Patrick zelf hulpeloos, stervend in ijskoud water zou moeten worden achtergelaten. Het zou inhouden dat de jongens die Richard Nieuwenhuizen de dood inschopten zelf zouden moeten aanschouwen hoe één van hun geliefden met voetbalnoppen meermaals in hoofd- en halsstreek wordt geschopt, tot deze uiteindelijk hieraan bezwijkt. Daar doen wij gelukkig niet aan. Onze samenleving kent geen “eerlijke berechting”, wij straffen op een menselijke manier. Wat helaas de enige correcte manier is om met onmenselijke elementen in onze samenleving om te gaan. Wat dat inhoudt: ze na een X aantal jaren weer de vrijheid schenken, zodat de helft vlot weer verder kan met recidiveren. Fijne dag nog.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

1 reactie

  1. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders? Beantwoorden

    Ja het vuilnis wordt extreem overmatig beschermd.
    Wordt tijd voor verandering.
    Ipv levenslang: levenslang dwangarbeid b.v.
    Personelijk ben ik in sommige gevallen niet tegen de doodstraf