Liveblog: Aardbeving Groningen!

EpicentrumOooh nees!! Weer een aardbeving in Groningen! Het getroffen gebied is ditmaal de dichtbevolkte omgeving rond Garrelsmeer waar eveneens het epicentrum van de beving lag. Volgens het KNMI had de beving, die om 1.04u plaatsvond een kracht van 3 op de schaal van Richter. Derhalve moet de ravage enorm zijn. Één van onze correspondenten is al even ter plaatse en doet verslag van de situatie aldaar.
02:30u Paniek en verwarring alom, de gehele bevolking is gemobiliseerd en zoekt steun bij elkaar.
02:45u Er wordt al melding gemaakt van een vermiste, de kat van boer Teun is niet meer gesignaleerd sinds de beving.
03:15u De provincie Friesland heeft inmiddels toegezegd hulpgoederen te sturen. Naar verwachting zullen de huifkarren vol met dekens en water over 3 dagen arriveren.
04:30u De kat van boer Teun is weer terecht.
06:15u Ondertussen is wijkagent Cor Kleijkamp ook al ter plaatse en verspreidt Twitterberichten over 10 gevonden wietplanten op het weiland van boer Teun.
07:00u Bij het peilen van de sfeer onder de bevolking kregen wij onder andere de volgende reactie: As’t nait gait zoas’t mot, mot’t mor zoas’t gait.
07:30u Ondanks de grote verbijstering, stappen een paar dappere Garrelsmeerse kindersch gewoon op de fiets om naar school te gaan.
08:15u Alarmfase oranje. Er wordt inmiddels aangeraden om niet naar Groningen te komen als u daar niks te zoeken heeft.  Deze alarmfase geldt in Groningen overigens het hele jaar door.
09:00u In het dorp Haren bouwt men voor de zwaarst gedupeerden een vluchtelingenkamp. Dit vanwege de goede ervaring die zij hebben met grote aantallen mensen.
09:35u Uit angst voor een totale power blackout worden er al massaal fakkels en hooivorken ingeslagen.
10:15u 
Binnen enkele uren zal er een konvooi zwarte SUV’s arriveren met daarin een belangrijke regeringsfunctionaris die het getroffen rampgebied zal bezoeken.
11:15u Naar verwachting mogen een geit en alle 7 inwoners van het getroffen gebied, in de loop van de middag hun woning weer betreden.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

2 reacties

  1. Jacco Beantwoorden

    Yep, funny shit als je huis per week minder waard wordt en de NAM het verdomd je schade te vergoeden. Dat is namelijk de crux van dit verhaal, de NAM (lees: de staat) verdient miljarden met de gasboringen en laat mensen met schade in de stront zakken.
    Ondertussen ga ik voor de 6e keer het stucwerk rond m’n kozijnen bijsmeren, ik had verder toch niks beters te doen.

  2. Anna Beantwoorden

    @Jacco, echt shit voor jullie die daar wonen.
    MWNW hier moet jullie geen geintjes over maken. Het zou je eigen huis maar zijn dat steeds meer scheuren vertoond terwijl het pleisterwerk eraf dondert. Dat deze mensen geen schadevergoeding krijgen is schandalig.