Bermbrand veroorzaakt door klapband: uh-huh…

komkommertjesGoed, het is warm en dan reageert die prefrontale cortex gewoon een beetje anders dan anders. Zo ook op de redacties van de vaderlandse media. Vanmiddag stond de berm van de A28 in de hens. Consternatie op de radio want: filevorming. Is natuurlijk ook best logisch, met dit weer, een bermbrand. Kan door van alles veroorzaakt zijn: een brandende peuk die uit een raampje gegooid wordt, barbecue’ende zigeuners, een wolf die een hert het vuur aan de schenen legt… De oorzaak van de bermbrand bleek een klapband van een passerende vrachtwagen te zijn. Óveral te lezen en te horen in de nieuwsbulletins natuurlijk. Want het ANP bracht het nieuws. En dan nemen we die informatie klakkeloos over. En de door de hitte bevangen sufferd die zo’n berichtje leest registreert het nieuwsfeit, verwerkt het als “logisch” en gaat weer verder met dommelen. Driewerf NEIN! roepen wij dan. Hoe zit dat? Een klapband? Die een brand veroorzaakt? Juist. Dat is dus net zo geloofwaardig als het gebruik van een mobieltje dat een benzinepomp kan opblazen. De enige manier waarop er brand kan ontstaan is wanneer de vrachtwagen in kwestie op z’n velgen heeft gereden waardoor er vonken oversprongen de berm in. Maar voordat dat gebeurt moeten er echt wat meer banden klappen voor het wiel de grond raakt. Non-nieuws dus dat klakkeloos door de media wordt overgenomen. Bloggen over media die non-nieuws brengen is net zo suf trouwens. Hier, goedmakertje: extreem auto-ongeluk in een bloedheet Rusland waar de bermen maanden achter elkaar staan te verdorren maar waar zelfs een Eddy-The-Eagle-crash nog geen grassprietje in de fik krijgt.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

1 reactie

  1. Djim Doe Beantwoorden

    jezus wat zijn jullie.dom….dat kan dus echt wel…