Megaproject brengt graffitikunstenaars samen

psssstSinds het mes in kunstsubsidies is gezet sluit het ene overbodige kamerorkest na het andere en liggen ze alemaal aan de geeuwhonger. Te lui om te werken in de eerste plaats, te lui om innovatief bezig te zijn in de tweede als je het ons vraagt. Waarom zou een orkestje in kost en onderhoud moeten worden voorzien van staatsgeld? So you think you can blokfluit? We think you can work. Alsof een cellist 8 uur per dag stukken van Brahms moet oefenen om die ene keer per jaar foutloos z’n gezaag te kunnen opvoeren. Hobby’en doe je maar in je eigen tijd moet de regering gedacht hebben. Geldt ook voor kunstschilders. Die arme zielen kloppen en masse met scheurbuik aan bij de SoZaWe want hun ateliertje moest sluiten zonder LaLageld. Gelukkig zijn er ook nog mensen als Peter van der Helm die zich niet zomaar als Biafraatje laten wegzetten. Als eerste man in de geschiedenis heeft hij zichzelf getattoeerd op 10km hoogte. Gezegend met een breed scala aan talenten verzint hij het ene na het andere project om zich artistiek te kunnen uiten en er commercieel gezien ook nog van rond te komen. Deze tattoo artiest / graffitikunstenaar / conceptdenker is niet alleen de producent van het nu al legendarische DILF shirt, ook het supporters home De Legioenzaal van voetbalclub Feyenoord is door hem voorzien van levensgrote portretten van Molukse legendes als Simon Tahamata en Giovanni van Bronckhorst. Van der Helm heeft zich nu, samen met Robbert Hoving en Kevin Wagner gestort op het megaproject Graffiti Comic. Diverse verfbuswarriors van over de hele wereld kunnen zich aanmelden voor dit project, waarbij elke artiest een scene van 1 plaatje voor zijn rekening neemt uit het verhaal AshVs van Robbert Hoving, een fantasyverhaal over engelen en demonen. Uiteindelijk zal een stripverhaal van 800-900 plaatjes moeten ontstaan, samengesteld uit echte graffitiwerken. En het loopt lekker: in de vier weken dat de site online staat hebben zich al 20 artiesten zich aangemeld en zijn er reeds acht kunstwerken ingediend. Denk jij dat je het in je hebt om mee te werken aan dit project? Meld je dan aan via de site Graffiticomic.com. Eeuwige roem voor de deelnemers!

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

1 reactie

  1. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders? Beantwoorden

    Inderdaad!! Daarnaast: grafiti presteren goed, maken lelijke gesubsidieerde rotzooi leefbaar en levendig.
    Ik wou dat ik het kon