Ella Vogelaar: nog altijd de weg kwijt

IJskonijnElla Vogelaar, wie kent haar niet. De vrouw die haar naam verbond aan vele probleemwijken om er kracht- en kansenwijken van te maken. De vrouw die er zelfstandig voor heeft gezorgd dat een “Vogelaartje doen” opgenomen is als standaard lesstof op de School voor Journalistiek. Het lichtje gaat nóg niet branden? Ella Vogelaar is de vrouw waar de top van de PvdA tegen zei: “Wij hebben geen vertrouwen meer in je! Je kon niks, je kan niks en zult nooit iets kunnen. We hebben je een kans geboden en die heb je met beide handen aangegrepen om dat te bewijzen. En nou oprotten.” Je leest het goed. De PvdA die het vertrouwen in een persoon op durft te zeggen: dan moet je het wel héél bont maken. Helaas is zelfreflectie een nog altijd onbekend terrein voor Ella. Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) heeft uitgerekend dat haar geldverslindende beleid voor de krachtwijken niet méér effect had dan het beleid dat voor andere wijken was ingezet. Het SCP zegt: “Uit het rapport blijkt dat de zogenoemde Vogelaarwijken het qua veiligheid en leefbaarheid niet beter of slechter doen dan andere vergelijkbare wijken. Volgens het SCP gaat het met alle probleemwijken beter en Vogelaarwijken zouden zich daarin niet onderscheiden.” Waarop Ella, in al haar complete onnozelheid, pareert met: “De wijken kunnen niet op die manier tegen elkaar worden afgezet, omdat ook in die andere aandachtswijken extra is geïnvesteerd.” Het SCP zegt dus dat het in Vogelaarwijken in vergelijking tot andere aandachtswijken, waar ook wat geld in is geïnvesteerd, niet beter of slechter gaat dan in de wijken die Vogelaar hoogstpersoonlijk heeft aangewezen als krachtwijken om vervolgens te zeggen dat je dat niet met elkaar mag vergelijken. Nog één keer. Een erkend onderzoeksbureau vergelijkt de ontwikkelingen van verschillende wijken en komt tot de conclusie dat er niet of nauwelijks verschil is tussen wijken waar het schip met geld langskomt en wijken waar ook wat geld uitgegeven wordt ter bevordering van de leefbaarheid en Ella Vogelaar durft met droge ogen te beweren dat je dat niet met elkaar mag vergelijken. Als de PvdA ooit al een goede beslissing heeft genomen is dat wel om Ella Vogelaar de partij uit te trappen. Ter bescherming van haar zelf maar vooral de rest van de maatschappij. Nu nog wachten tot de gehele PvdA implodeert.Vrijheid van Meningsuiting. Gebruik 'm goed.