Komisch: Griekse premier voorspelt dat de crisis binnen zes jaar voorbij is

De Griekse premier Antonis Samaras is een grapjas. Hij voorspelt met droge ogen dat de Griekse economie in zes jaar tijd volledig is hersteld van de crisis. Wij weten niet hoe het u verging toen u dit las, maar wij kwamen niet meer bij van het lachen. Maar niet voor lang, was het is natuurlijk te tragisch voor woorden. De Grieken zelf hebben meer vertrouwen in de dood, dan in de sprookjes van Samaras.

Als Samaras een beetje zou hebben opgelet en de wijze lessen van MNWN EuroSolutions™ ter harte had genomen dan had hij kunnen weten dat de enige oplossing voor zijn probleem een spoedig vertrek van Duitsland uit de eurozone is. De arme, lees zuidelijke landen, hiermee aan de louterende werking van de markt overlatend. Geen Grexit, maar een Dexit dus. Pas daarna ontstaat er ruimte voor herstel. De euro verliest ongeveer zestig procent van haar waarde, maar de schuldenlast ook. En dat is goed nieuws. Voor Griekenland dan, want wij kunnen naar onze centen fluiten. Dit scenario is echter altijd nog een stuk aantrekkelijker dan het alternatief. Namelijk dat wij alle zuidelijk Europese landen tot het einde der tijden aan het financieel infuus houden. Eh, nee bedankt.

Helaas gaat dit alles nog wel wat langer duren dan de opportunistische fabeltjes van Samaras ons doen geloven. Want Griekenland is wel erg diep gezonken en balanceert voorlopig ook nog wel even op de rand van de afgrond. Samaras zelf heeft het over Grecovery, de komiek. Wij hopen meer op een Greincarnation. Een nieuw leven voor een van de oudste beschavingen ter wereld, maar dan wel zonder ons.Vrijheid van Meningsuiting. Gebruik 'm goed.