ATOOMBOMMEN OP VOLKEL STAAN OP SCHERP!!!

Tik…Tak…Tik…Tak…Tik…Tak… Dat is het geluid van een zooitje stokoude  B61 kernbommen die her en der in Europa liggen opgeslagen. En juist ja, die B61 nukes zijn van hetzelfde type waarvan er 22 op Vliegbasis Volkel liggen. Die 22 atoombommen die er volgens de regering he-le-maal niet lagen, maar er toch stiekem al een dikke 50 jaar liggen. Atoombommen die al die tijd al in een klamme, koude, donkere bunker op de Brabantse heide liggen weg te kwijnen. Atoombommen waar u en uw kroost vrolijk op staan te dansen als de Luchtmachtdagen weer eens worden georganiseerd. En zoals heel veel dingen, zijn ook atoombommen na 50 jaar wel stuk, of dreigen dat te gaan. Een quote van de Amerikaanse generaal Kehler: ‘The B61 life-extension program is absolutely necessary. Much has been deferred. Now we don’t have the luxury of waiting!’ Met andere woorden: ze zijn oud, liggen al jaren te vergaan en er moet snel gehandeld voordat de radioactieve poep de ventilator raakt.

Wij geloven niet dat u een raketgeleerde hoeft te zijn om te voorspellen wat de gevolgen zullen zijn áls het fout gaat. Volkel weg, Uden weg, heel Brabant weg! Poef! Pats! En een gat in de grond van Maastricht tot Utrecht waar menig Duitser nog jaloers op zou worden. Maar gelukkig gaat het zover niet komen. Als het goed is dan. Inmiddels is er al een terugroepactie gestart en gaan ze de bommen weghalen. En in plaats daarvan komen er weer super kekke nieuwe nukes te liggen!!! En laat nu net de PvdA daar (natuurlijk) weer tegen zijn. Zij willen er vanaf, logischerwijs. En daar kunnen wij ook nog wel in meegaan, wij willen tenslotte ook geen Heino-aan-Zee, maar for Gods sake PvdA! Zeg dan verdomme een keer JA! tegen die JSF, want die bommen transporteren met 36 jaar oude F16’s? Nee bedankt! Als dat gaat gebeuren gaan wij onze tevens 50 jaar oude Sovjet-schuilbunker maar weer eens opentrekken. Just in case…

(tekst gaat verder na de advertentie)

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

1 reactie

  1. Erik Beantwoorden

    Lees dit eens goed door. Vond ik heel interessant.
    Die bommen doen het niet en hebben het nooit gedaan. (Stelling) er is nooit bewezen dat en atoombom werkt.
    http://heiwaco.tripod.com/bomb.htm