Al Shabaab-terrorist tegen jochie: ‘Wij zijn geen monsters’

Kijk, zie je nou. Het valt allemaal best wel mee met die jongens die de Westgate shopping mall in Nairobi bestormd hebben en minimaal 62 mensen hebben afgeknald. En maar kwaad spreken over ‘monsters’ die ook alleen maar voor hun idealen opkomen. Die doen ook alleen maar hun best om uit te voeren wat hun profeet opgedragen heeft. Kapen ze eens een keer geen schepen is het weer niet goed. Al die berichten over monsterlijke horror terroristen kloppen dus gewoon niet. Kijk maar: ‘Four-year-old Elliott Prior, who had been shopping with his mother and sister at the Westgate mall when it came under attack on Saturday, confronted one of the militants, telling him “you’re a very bad man,” his uncle told The Sun. Alex Coutts said the attacker took pity on the family and allowed them to escape, handing the children Mars bars as he told them: “Please forgive me, we are not monsters.” Zie je nou wel. Gewoon een mars. Aan een kind. Het valt dus allemaal best wel mee. Sterker nog: er zijn 137 doden gevallen door optreden van het Keniaanse leger en niet door de terroristen. Kortom, Evil Opstelten had gewoon volkomen gelijk toen hij weigerde om Al Shabaab op de terreurlijst te zetten. Goeie beslissing. Wilt u ook een paar marsen scoren? Al Shabaab gaat op tournee in Kenia, dus hou vooral de twitter-account in de gaten. Eet smakelijk!

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation