De Partij voor de Dieren is de meest overbodige partij in de vaderlandse politiek. Waarom wel voor dieren en niet voor planten of mensen? Nogal arbitrair. Daar komt nog eens bij dat wij politici die meer van dieren houden dan van andere levende wezens en die ook precies schijnen te weten wat die dieren willen en denken niet helemaal vertrouwen. Het zijn een soort van dierenfluisteraars. Dat riekt naar hekserij. Met sektarische trekjes. Toegegeven, het kan best allemaal wat netter en vriendelijker in de bio-industrie. Met respect voor het beest en zo. Maar uiteindelijk belandt het dier toch dood en gebakken, gestoofd of gekookt bij ons op het bord. Om op te eten. Wij geloven niet in het vegetarisme. De mens eet al sinds de prehistorie vlees en dat is niet voor niets.
Dat vind de gepensioneerde Brit Arthur Boyt nou ook. Al zal hij een dier nooit zelf om het leven brengen. Hij eet namelijk roadkill, dieren die zijn aangereden door auto’s en aan de kant van de weg liggen weg te rotten. Arthur is inmiddels zeer bedreven in het uitbenen van vossen, katten, honden, muizen en dassen. De Labrador is zijn favoriet. Smaakt een beetje naar lam zegt hij. En hij kan het weten. Hij at er al drie. Arthur doet het al vanaf de jaren zestig en is er naar eigen zeggen nog nooit ziek van geworden. Zelfs niet toen het vlees al donkergroen was uitgeslagen en behoorlijk stonk. Daar proef je volgens hem niks meer van als het goed bereid is.
Vleeseters die wel eens wat anders willen dan al dat voorverpakte slachtafval uit de supermarktschappen adviseren wij dan ook zich aan het eind van de zomer richting de Utrechtse Heuvelrug te spoeden. Met de auto welteverstaan. Reeën hebben tijdens de bronstijd nogal eens de neiging om zonder uit te kijken over te steken. Stomme beesten. Elk jaar vinden er zo’n 360 exemplaren de dood. En een beetje reerug kost al snel dertig euro de kilo, dus dat kan wel uit. Ook een investering in een forse bullbar loont zich. Minder schade aan de auto en een groter raakvlak. Mocht u na een tijdje flauw zijn van ree, dan is de Flevopolder een goed alternatief jachtgebied voor u en uw auto. Fazanten en kleine knaagdieren genoeg. Vol gas door een woonerf jakkeren in de hoop een huisdier voor de auto te krijgen gaat zelfs ons wat te ver. Het eten van roadkill is legaal, goed voor het milieu, gezond en het bespaart de overheid of het baasje van het beestje ook nog eens een boel geld. Daar kan zelfs de Partij voor de Dieren niets op tegen hebben, toch? MWNW CulinairSolutions™ wenst u alvast smakelijk eten. Roadkill, wij doen er een moord voor.
Haha, het gaat wat ver maar bevat een kern van waarheid!