Dappere strijdster door Tokkies aangevallen

Wat doe je, als wanhopig Nederlands staatsburger met West-Papoeaanse roots wanneer er een demonstratie wordt georganiseerd tegen de afschaffing van Zwarte Piet maar ook tégen de VN? Dan pak je de in West-Papoea door de Indonesische bezetter verboden vlag van West-Papoea en laat je in het democratisch vrije Nederland je stem horen. Je grijpt je kans omdat je weet dat er hordes journalisten en camera’s op de demonstratie afkomen. Eindelijk aandacht voor de bizarre omstandigheden in voormalig Nederlands-Indië. Je grijpt élke kans die zich voordoet! Want de wereld is Oost-Indisch doof voor de situatie in Oceanië.

(tekst gaat verder na de advertentie)

Het Zwarte Piet-conflict heeft Nederland nog niet eerder zo ernstig verdeeld in een pro- en anti-kamp. En terwijl de Nederlandse regering stelselmatig weigert de genocide te erkennen die op dit moment plaatsvindt in onze oud-koloniale gebieden West-Papoea en de Molukken, zijn er nog altijd dappere strijders die élke kans aangrijpen om hier ruchtbaarheid aan te geven. Zo ook deze kleine heldin, Tilly Kaisiepo, die haar vlag fier laat wapperen op de demonstratie gisteren op het Malieveld.

Maar dit is Nederland. Dit is het bekrompen gedachtengoed dat als een sluipmoordenaar door dit land waart. Dit is een afspiegeling van de Nederlandse samenleving die graag serieus genomen wil worden maar zichzelf episch voor lul zet. Vanwege de vlag en haar huidskleur zien ze haar als tegenstander van het Sinterklaasfeest. De arme dappere vrouw wordt door de ProPietSquad uitgescholden, beschimpt, fysiek belaagd en uiteindelijk ontzet door een agent die haar voor haar eigen veiligheid meeneemt. “Tolerant! Tolerantie, dat woord kennen jullie niet!“, roept iemand. Een oudere man wil de mevrouw tevergeefs aanvallen en even later wil een man haar slaan. Tenenkrommend. Er is van ál die mensen die om haar heen staan geen één die naar haar luistert, die haar uitleg wil horen. Laat staan het verhaal van de genocide. Want dát is niet belangrijk. Dit is immers Nederland. Eigen debiliteit eerst.

NB) Een petitie tekenen kan nooit kwaad. Zeker deze niet.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

1 reactie

  1. Shaman Beantwoorden

    Dit is serieus een quote van iemand op NUjij:
    “ach, moet er weer iemand achterop de fiets meeliften met iets wat door iemand anders is georganiseerd? Organiseer je eigen demonstratie, net zo kinderachtig als op tijdens een troonopvolging tegen koningshuis lopen te demonstreren. Ongenode gast op andermans feestje.”

    Val allemaal dood met je Sinterklaas. Nederland, wat doen ze met je? Intolerant kutvolk zijn we geworden. Lees je eens in in de situatie op de Molukken. MENA MURIA!