Waanzin: De EU wil ALLE auto’s begrenzen op 115km/u

Landgenoten. Op de barricaden. Nu. Het is een keertje klaar met de bemoeienis uit Brussel. Genoeg is genoeg. De onzalige bemoeienissen van het Europese Parlement moeten een keertje gestopt worden en NU is het moment. Na de verplichte begrenzing op stofzuigers vanaf 2017 en de verplichte begrenzing van het maximale volume van uw muziek heeft de EU weer een nieuw regeldingetje gevonden: de snelheid waarmee u over ’s Heren wegen knalt. Jawel. Een van de laatste vrijheden die je in deze overgereguleerde eurocratie hebt (naast internet en privacy daar wordt zoals u weet ook hard aan gesjord) dreigt te worden gesloopt door de EU: het recht om te bepalen hoe diep je je gaspedaal intrapt. De EU wil namelijk alle auto’s begrenzen op maximumsnelheid van 115 kilometer per uur (Duits-alert, Google Translate hierrr).

De reden van deze nieuwe betutteldrang? De EU wil graag de 30.000 jaarlijkse verkeersdoden verminderen. En dat doe je natuurlijk door snelheden te begrenzen want iedereen weet dat mensen zich massaal doodrijden op die verderfelijke snelwegen. Paden naar de hel zijn het, die sneldoodwegen. Hoe sneller je er overheen jakkert, des te sneller je in je kist ligt. Oh, wacht. Toch niet. Van de 650 verkeersdoden die vorig jaar in Nederland te betreuren waren, was meer dan de helft voetganger, fietser of snorfietser. En de rest reed zichzelf ook niet allemaal kapot op de snelweg. Welnee. ‘We think, and the statistics show major accidents, from a numbers point of view, are not on the autobahn, but on minor roads that are already [speed] limited. And, for some, it’s a clear indicator of The European Commission overtaking what should be national matters,’ aldus Achim Schneider van Porsche. Die is niet helemaal onbevooroordeeld natuurlijk, maar hij heeft wel gelijk.

(tekst gaat verder na de advertentie)

Maar het is de EU, dus als niemand het wil kun je er vanuit gaan dat het er vroeger of later toch komt. Een soort PvdA, zeg maar. Enige winstpuntje: de tienduizenden manuren per jaar die Evil Opstelten besteedt aan het struikroven flitsen kunnen binnenkort eindelijk besteed worden aan boeven vangen. Nu nog even een manier om dat gapende gat op te vangen dat het wegvallen van dat miljard euro aan verkeersboetes op te vangen. Oh, wacht. Laat maar.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

1 reactie

  1. Spice Beantwoorden

    Dus weer kapitalen voor nieuwe verkeersborden, borden van 115 km p/u hebben we nog niet. De meeste oude kunnen dan de vuilnisbak in en al dat jarenlange gezeur over 130 km p/u is dus helemaal voor niets geweest. We moeten altijd uitkijken als de regering ons tegemoet komt met wat voor een kwestie dan ook, eerst geven ze in en mogen we meer om vlak daarna alles weer terug te draaien en ons nog meer vrijheid af te pakken. Maar wij doen niets, we zijn sheeple geworden.