Gruwelijke beelden van rellen in Brazilië bij voetbalwedstrijd

Met het WK voetbal in Brazilië in aantocht maken de autoriteiten zich behoorlijk druk om de veiligheid van de supporters van de bezoekende landen. Brazilë staat niet bepaald bekend om hun geweldsloze wedstrijden. Bij competitiewedstrijden slaat regelmatig de vlam in de pan. Zo ook bij de wedstrijd van afgelopen zondag tussen Atlético Paranaense en Vasco da Gama. Ernstige rellen braken uit en de wedstrijd werd een uur stilgelegd. Een traumahelicopter moest op het veld landen om de gewonden af te voeren. 1 Man ligt nog in coma in het ziekenhuis.

(tekst gaat verder na de advertentie)

Het probleem van beveiliging zal nog een zware dobber worden voor de organisatoren van het WK. In de Braziliaanse competitie worden wedstrijden namelijk beveiligd door particuliere bedrijven. In hoeverre het leger zal worden ingezet bij WK-wedstrijden is nog niet bekend maar dat het een heet en beladen WK gaat worden staat nu al vast.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

1 reactie

  1. Spice Beantwoorden

    Gewoon stoppen met deze waanzin die onder de categorie sport valt. Dit is allang geen sport meer door al die idioten die zichzelf supporter noemen. Het kost de gemeenschap klauwen met geld om steeds weer alles te herstellen wat deze hersenloze beesten hebben vernield. Ik betaal daar ook aan mee d.m.v. het belastinggeld dat ik moet betalen terwijl ik deze “sport” vreselijk vindt vooral door alle ellende die het met zich meebrengt. Het programma vullend gelul over voetbal kan me ook gestolen worden. Sporten oké, maar er oeverloos over ouwehoeren…bah!