Turkse PvdA’ers Rotterdam Feijenoord zitten er voor het geld en de moskee

De Turkse PvdA’ers in Rotterdam Feijenoord zitten in de deelgemeenteraad voor het grijs en voor de baantjes die het oplevert. Allemaal. Zeggen wij niet. Oh ja, toch wel. Maar nu ook het onderzoeksrapport ‘Koers houden in roerige tijden‘ van de PvdA zelf. Hans Spekman himself had namelijk opdracht gegeven om te onderzoeken of het ONTLUISTERENDE integriteitsrapport van juni vorig jaar een kern van waarheid bevat. En wat blijkt: het is nog erger. Quote: ‘Veel PvdA-raadsleden van de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord zitten er vooral voor de vergoeding die ze er krijgen. (..) Omdat veel raadsleden van oudsher niet in Nederland wonen, hebben zij feitelijk geen verwantschap met de partij en de sociaaldemocratie in het bijzonder, staat in het rapport. Veel raadsleden weten niet precies wat de functie van de deelgemeente is.Nou joh. De PvdA als baantjesmachine voor incompetente al dan niet allochtoniaanse baantjesgraaiers. Je verwacht het niet. Maar dat is net het enige probleem: ‘Doordat bijna elk fractielid zijn eigen achterban heeft, wordt men door die achterban aangesproken op het andere lidmaatschap (vereniging, stichting, moskee etcetera). Daardoor ontstaat er ook een spanning met het raadslidmaatschap van de PvdA, als dit niet synchroon loopt met het andere belang.’

Is trouwens niet alleen in Rotterdam Feijenoord het geval hoor. Ook wethouder Hamit Karakus (Turks) en burgemeester Ahmed Aboutaleb kunnen er wat van, maar die weten tenminste nog wel waarom ze er zitten. Hopen we. Maar goed. Gelukkig heeft de PvdA ook een oplossing, volledig via de maakbaarheidstheorie: ‘De kennis over de waarden van de Partij van de Arbeid en de politiek in het algemeen onder de PvdA-deelraadsleden worden vergroot. ‘Nieuwe raadsleden dienen een cursus te volgen.’ Goh, en wij maar denken dat mensen lid werden van een politieke partij omdat ze volledig achter de normen waarden en idealen van zo’n vehikel stonden. Wat naïef weer. Er is maar een oplossing (behalve de PvdA laten instorten dan) en dat is zo snel mogelijk die gemeenteraden opheffen. Dat gebeurt dus later dit jaar. Dan komen er gebiedscommissies, waarvoor de vergoeding zo’n 500 euro per maand is. Gokje: de Turkse fractie van de PvdA gaat nu nog harder de baantjescarrousel in om het verlies aan inkomsten te compenseren. Want zo rolt het natuurlijk bij de Portemonnee van de Ander. Bah.

(tekst gaat verder na de advertentie)

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation