STRATFOR: Volksopstand in Nederland dichtbij

Oei oei. Hooivorken en fakkels inslaan. Er komt een volksopstand aan. Zeggen wij niet (niet deze keer in ieder geval), maar de intelligence specialists van de vermaarde onafhankelijke en zeer prestigieuze denktank Stratfor.`Het zou tijd worden ook, maar dat terzijde. En ze hebben nog gelijk ook, want de analyse van Stratfor dateert van 8 januari. Nog voor de Groningse volksopstand tegen de NAM waarvan je wist dat ‘ie zou komen maar waarvan je dacht: ‘Dat duurt nog wel even’,  want Nederlanders. Quote uit het artikel (inlog, mirror hierrr): The European crisis has made conditions in the Netherlands ripe for protest. On Jan. 5, some 1,000 people took part in a peaceful demonstration against the closure of an aluminum smelter in the Dutch region of Groningen. Although unremarkable in itself, the demonstration could be an early symptom of a much larger issue: Discontent is growing as unemployment remains high and as the region’s residents feel neglected by the central government.

Jawel, zelfs schaapachtige gezagsgetrouwe Nederlanders zijn het een keer zat om volcontinu keer na keer in hun bek gespuugd te worden door de mensen die ze gekozen hebben om de boel in goede banen te leiden. Het gaat misschien langzaam en heel geleidelijk, maar er komt een punt dat ‘men’er echt een beetje klaar helemaal klaar mee is. Want: The Netherlands is likely to remain one of the most troubled European economies in 2014. In November 2013, the EU Commission noted that it expects the Netherlands’ gross domestic product to grow by only 0.2 percent in 2014 while unemployment rises to 8 percent. High unemployment and economic stagnation are weakening the political elite. (..) Protests against job losses due to company closures are common throughout Europe, so the recent unrest in Groningen may remain insignificant. And it may not even be the Groningers in Opstand movement that gains wider traction throughout the country. But local protests can be symptomatic of a more general frustration among the population. In light of continued economic weakness and high unemployment, the Netherlands is fertile ground for protests to grow in 2014.’

(tekst gaat verder na de advertentie)

De komende tijd zal dus moeten blijken of De Nederlander de ruggengraat heeft om eens een keer op te staan tegen de uitbuiting van de Kutburger. Gokje: dat gaat niet gebeuren. Zolang de meerderheid van de mensen nog gewoon te eten heeft en The Voice op TV blijft is blijft iedereen lekker zitten waar die zit. Jammer.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

28 reacties

 1. Shaman Beantwoorden

  Alleen jammer dat Nederlanders zo vreselijk laf zijn. En naïef. Die opstand zal er niet komen. Zelfs niet als bijvoorbeeld Wilders zou worden vermoord.
  Laf en laks.

  1. Spice Beantwoorden

   We hebben het gewoon nog net iets te goed. We moeten dus echt helemaal naar de klote gaan willen we misschien van die bank afkomen. Inderdaad zolang wij zelf nog te vreten hebben gaan we echt niet de straat op om de buurman te helpen die zijn huis uitgezet/afgepakt wordt door de grote graaiers cq bankiers. Empathie: wat is dat? Stille tochten worden graag gehouden voor een ieder die niet op een natuurlijke manier aan zijn/haar einde is gekomen. Dan komt iedereen tezamen, maar de straat op, om voor onze toekomst en die van ons land op te komen, zie ik nog niet zo snel gebeuren. Wij zijn op de een of andere manier volledig ingekakt en passief geworden. Tip: gebruik tandpasta zonder fluor, fluor is zeer slecht voor je I.Q. Dan maar gaatjes in je gebit, maar geen gaten in je hersens.

   Dit staat op je tandpasta:
   De tekst luidt: ‘Gebruik voor kinderen van zes jaar of jonger niet meer tandpasta dan de grootte van een erwt. Zorg dat ze zo weinig mogelijk tandpasta inslikken. Raadpleeg een (tand)arts als uw kind fluoride in een andere vorm gebruikt’[3].

   1. Ilse de Kreij Beantwoorden

    Goede voeding werkt beter tegen gaatjes dan dat gif fluoride. Daar poetsen wij allang niet meer mee 🙂

  2. Johanna Beantwoorden

   Geloven doe ik hier niet in, hopen wel want het wordt tijd dat de Nederlanders hun tanden vuisten laten zien !!’

  3. casimir Beantwoorden

   ga jij demonstreren?? het maakt niet uit dat nederlanders laf en naief zijn iedereen die ervoor gaat gaat ervoor ik ga zeker weten me handen uit de mouwen steken iedereen moet alleen voor zichzelf praten de verandering begint bij jezelf
   ik ben ervan overtuigd dat genoeg mensen ontevreden genoeg zijn voor een stap in de goede richting
   hou je ontevredenheid niet voor jezelf praat erover met vrienden, als je er met je vrienden niet over kan praten zijn het niet je vrienden roep iedereen die het aangaat op om mee te doen..

   als iedereen verwacht dat een ander het wel oplost of dat het toch mislukt hebben we eigenlijk al verloren door die mentaliteit zitten we in deze situatie

 2. Truus Beantwoorden

  Hoe groter Europa hoe groter de knal.
  Opstand? en dan? Burgeroorlog in de gehele EU op verschillende plekken.
  Feit is dat er altijd al minderheidsgroepen waren in alle landen. Echter in de rijke EU landen is er voor gezorgd dat alle regio’s een bepaalde mate van welvaart kregen en daarbij ook de minderheidsgroepen. Nu hebben we groot EU met inderdaad ook regio’s die minder zijn en minder de aandacht krijgen. NL. zal daar 1 van worden zodra onze pensioen tegoeden naar de EU zijn verdampt t.b.v. de arme EU landen. Dan is er geen belang meer in NL. buiten Amsterdam en Rotterdam om dan. Den Haag doet voor de sier mee.

  Groningen bestaat in het geheel van de EU niet eens. In NL. werd deze provincie al links gelaten, net als andere delen van NL. Laatste jaren draait het zo en zo alleen maar om de grote steden in Noord en zuid Holland. De rest van Nederland was/is voor hen boeren. Wat ze zich alleen niet realiseren in Noord en zuid Holland is dat een zeer groot gedeelte van hun stedelingen afstammen van boeren en armoedzaaiers uit de warmere landen.
  Graag NL. weer opsplitsen, 200 jaar was toch echt de max voor een groot Nederland.
  Laat Noord en zuid Holland maar allleen verder gaan.
  Ben benieuwd hoe ze het redden met die vele echt niet plaatsbare uitkeringstrekkers daar (50% v/d NL bijstanders leeft daar!). De overige 50% woont elders in NL.
  Ik vermoed echter dat er ook nog bij gezegd kan worden dat van de 50% die in noord en zuid Holland wonen waarschijnlijk 40% nog nooit gewerkt heeft of totaal afgeschreven is.

  Wij hebben gas (noorden)/kolen (zuiden) en een bevolking die kan en wil werken. De rest van Nederland moet zijn kans pakken en noord en zuid Holland afstoten.

  maar ach, waarschijnlijk worden de meeste kladlopers binnen nu en 10 jaar weer in nieuw op te richten koloniën geplaatst in het noorden van Nederland, net als vroeger (lees pauperparadijs maar eens, dit is Nederland toen en in de toekomst weer)

  1. Yasemin hamann Beantwoorden

   Bullshit jo dan wordt groningen de hoofdstadt zeker en komen al die buitenlanders daar naartoe en hetzelfde gebeurd weer denk ff na joh.

  2. oomen Beantwoorden

   een antwoord je hebt een zeer negatieve beeld over klaplopers ja er zitten er tussen die alleen maar stones kunnen zijn of zich lam zuipen maar diegene die buiten hun schuld in de uitkering kwamen ik zelf zit er in toen ik werkte werkte ik 16 uur per dag voor een uitzendbureau bij verschillende bedrijven en toen mijn rug kapot ging toen kreeg ik niets van niemand want de regering zette de aow op uit en dus kwam ik in de uitkering terecht ik weet niet of je die tijd nog weet maar toen was zelfs iemand die helemaal verlamt was dat ze die persoon nog aan het werk wilde zette dat gebeurde ook bij mij maar na veel bedrijven afgelopen te hebben niemand wilde mij met mijn rug dus als je het over uitkerings trekkers hebt noem dan niet iedereen zo maar alleen diegene die echt te lui zijn om te werken

 3. Neverminde72 Beantwoorden

  En de NEDERLANDER steekt wederom zijn kop in het zand Bla bla bla blijven klagen jongens vooral blijven klagen , dan gebeurt er dus zeker niets , als er nu weer landelijke demonstraties komen https://www.facebook.com/landelijkedemonstratie2013?fref=ts gooi dan je werk neer en kom ook , dan sta ik en die 112 anderen demonstranten niet weer voor lul

  1. William Spiero - vd Sluijs Beantwoorden

   112? wow! ik ben nog nooit verder gekomen dan 20 man op een pleintje, kutnederlanders >_<
   Klagen zijn ze inderdaad heel bedreven in geworden, op menig verjaardag en social media kun je de Nederlanders horen, maar staan als het er echt toe doet kunnen ze helaas niet.

   Ik haat dit land, vol met hypocriete burgers die over alles en nog wat wel een mening hebben, maar de ballen niet hebben om ervoor te gaan staan en daarmee eigenlijk alle shit die over ze heen gedumpt krijgen goedkeuren… goedkeuren? Ik zeg zelfs veroorzaken, had je je mond maar open moeten trekken (en dan bedoel ik dus niet op een feestje of social media), anders ben je zelf even goed de oorzaak.

   En wat heb ik met het schaamrood op mijn wangen gelopen toen ze het ineens wel konden toen het om 'zwarte piet' ging, stelletje debielen.

   Je hebt helemaal gelijk Neverminde72, Tijd dát ze er eens gaan staan, maar zoals Spice zegt… ze hebben het nog net iets te goed. Totdat ze eindelijk ver genoeg gedonderd zijn zeg ik, you had it coming, every bit. Had je maar eerder na moeten denken en op moeten staan.

   1. Sandra Cardoso Beantwoorden

    OMG hier een zootje NL’s waar ik Trots op kan zijn, jullie hebben hebben het gezegd, ik ga het niet herhalen. Top Top Top
    tis dus ietjes minder erg dan ik dacht met NL.
    Fijn weekend alle 🙂

  2. Spice Beantwoorden

   Het strontvervelende is dat je zonder facebook geen “leven” meer hebt. Je kan je nergens meer bij aan sluiten of informatie verkrijgen over eventuele demonstraties/opstanden, want alles maar dan ook alles gaat via dat kutterige facebook. Maar ik vertik het tot in de eeuwigheid, ik ga NIET op face-book al ben ik de laatste der niet-facebookers. Wat nou protesteren (zonder toestemming ofcourse) of een echte opstand als we het van te voren van de daken van facebook schreeuwen?!

  3. Spice Beantwoorden

   Wel graag op een zaterdag, dan kan ik gemakkelijker vrij krijgen (dat geld voor velen denk ik) en een beetje centraal in NL. of in Den Haag op het Binnenhof. Als ik me goed herinner gingen we daar vroeger ook altijd heen om de protesteren met enorme spandoeken e.d. als de koffie een dubbeltje duurder was geworden en heel Nederland stond daardoor op zijn kop. Nu roven ze openlijk onze bankrekeningen leeg en we kijken gedwee toe. Bij mij komt het stoom af en toe uit mijn oren en moet ik bloeddrukverlagende middelen slikken.

   1. Spice Beantwoorden

    Of anders en eigenlijk nog beter, een algehele staking. We moeten een voorbeeld nemen aan Griekenland lol, die weten wat staken is. De Italianen hebben ook ervaring. Alleen wij staken nooit, sufkutten die we zijn verworden.

 4. eric Beantwoorden

  google corruptie Hoensbroek of corruptie capitool ; een klokkenluider gaat niet offline

  1. Neverminde72 Beantwoorden

   En dan niet te vergeten BILDERBERGGROEP dat zijn de piraten 2.0

   1. KLOEG Beantwoorden

    Eindelijk zie ik het woord Bilderberggroep verschijnen, vele mensen hebben er nooit van gehoord, terwijl vele regeringen hun gedragswijze ingefluisterd krijgen van die groep ! Zij zijn degene die de New World Order willen vestigen, onze Rutte was ook op die meeting.

    1. Spice Beantwoorden

     Altijd fijn om te zien dat er meer mensen wakker zijn. Inderdaad de meeste hebben er nog nooit van gehoord maar willen zich er ook niet in verdiepen. Wat niet weet wat niet deert. Die geloven nog steeds dat de Big Pharma mensen beter wil maken en dat de elite (het grote geld dus inderdaad de Bilderberg groep) het beste met ons voor hebben. Hun ontwaken zal met een schok gebeuren, wij zijn in ieder geval erop voorbereid. En Rutte.. ik weet niet wat ze in zijn eten doen maar die eeuwige grote smile is niet van nature . Met een “happy snoepje” op grijnsde ik nog minder dan hem.

 5. martijn Beantwoorden

  waar moet ik zijn?
  ik sta vooraan
  laat maar komen .ik ben er al een heule heule poos klaarmee/voor.

  1. Victor Beantwoorden

   Ook de straat op gaan zal weinig uithalen. Het beste wat kan gebeuren is een radicale ommezwaai bij de volgende landelijke verkiezingen. Maar daar loop je toch weer het risico dat de MSM op het laatste moment de VVD en PvdA gaan promoten, zodat ze er toch weer met de verkiezingsbuit vandoor gaan.

 6. hans k Beantwoorden

  Ik volg dag en nacht het drama in kiev onschuldigen personen die van achter in de rug en hoofd geschoten worden , ik ben geboren Ned ben Ned. voor duidelijkheid !. Maar het kan niet nog jaren duren voor er ook in ned , een opstand gaat komen die de knal niet kan wederhoren !, ik ben dan wel op leeftijd , maar ik zal voor aan het front waar ook in ned het zal beginne er bij zijn en blijven tot het einde .wij ned worden maar door Europa gecommandeerd en rutten en zijn volgers duwen wons dag in verder in de strond , dat lache van Rutten moet stoppen niet morgen vandaag .wij zijn echt boos , op de politiek van ned , alle geld zoekers van buiten ned halen wij hier binnen , onze winkels banken en ouderen worden beroofd vermoord en ga maar door , maar de ned in algemeen wordt gewoon dom weg met lachertjes van het cabinet gezoet met dombo verhalen . Rutten hou ons niet voor de domme die tijden zijn voor bij , heel Ned. is het zat dat er miljarden weg vloeien na andere landen !,er de minima in Ned. die wordt gepakt op alles , maak het zelf de laatste 2 jaren mee ,dit kunne wij ook in Ned. niet nog langer accepteren , waarom gaat niemand de straat op in Ned. , gaat het de burger te goed nog ?? geloof weer niets van lezers. Ook al die verhalen over cijfers van mensen die werk gaan vinden in de toekomst , mensen die werken moeten met behoud van uitkering onzin , er is geen werk , en als er werk is gebruik dat voor de mensen onder de 35 jaar oud .en verliezen etc. boel sjit

  Slot: grenzen dicht voor werk en geld zoekers niet vergeten inbrekers ect. buiten Ned. ,dan Rutten om alle ellende in Ned. in en keer op te ruimen zou ik zeggen !!!! maak 2,1 miljard euro eenmalig vrij , en zorg dat iedereen in ned ,die schulden heeft schuld loos gesteld gaat worden en met een schone lei kan beginne.. ps uitgesloten die personen die de boel opgelicht hebben en fraude gepleegd hebben , en als stok achter de deur voor de schone lei van ieder een termijn van min 5 jaar waar in men geen schulden meer op nieuw mag maken , pas dan gaat Ned. vooruit , en kopen de mensen weer en hebben weer wat om naar uit te kijken in de toekomst .Ook hebben wij niet meer duizenden incassobureau nodig etc. etc. , ga zo maar door.
  eenmalig dit bedrag geachte heer Rutten misschien iets minder of meer . maar denk eens aan de voordelen hier van , tegen standers die genoeg geld hebben die blijf je houden . maar stel je gewoon voor dat hier mee Ned. zo goed als een land zal zijn met min privé schulden.

  Rutten wanneer gaan de grenzen dicht , wanneer stapt u eindelijk eens op na dat jaren lang gezeik en tot slot, spaar aan de buiten kant van Ned. hou het geld voor mijn 3 jaar binnen Ned. en betaald daar alle openstaande schulden van die de Ned. op dit moment heeft . Ik kan wel uren door gaan hier , maar er moet nu toch wat gebeuren ,ook in Ned. schijnbaar onderschat de staat dat Ned. een landje is en blijft waar zo iets nooit ? zal geburen, is toch jammer voor zoon mooi Ned. waar wij allemaal gebruik van mogen maken nog .

  Kijk in Brussel de PVV en binnenkort wel de grootse groep tegen Europa ,deze trein is dan niet meer te stoppen met miljoenen uit te geven aan vergaderingen . actie, en nu Rutten achter dat bureau vandaan en doe wat …….. ned wacht da al div. jaren op een maal genoeg is genoeg !

  zo woorden van een boze Nederlander…

  best regards

 7. Stone Beantwoorden

  Nederland mag plat.. Dit is een rechteloze staat.. Een criminele vereniging die de mensenrechten schend.

  Burn!!

 8. Ron (Slayer) Beantwoorden

  effe @ truus, je weet echt niet waar je het over hebt met je 40 % klaplopers in zuid holland
  ja, scheid noord en zuid holland maar van de rest, moet je kijken wat er gebeurt !
  dan krijg je zo’n brussel /antwerpen verhaal(wallonie/vlaanderen) want antwerpen heeft de meeste inkomsten en dat zet weer kwaad bloed bij de walloniers
  zelfde met de op 3 na grootste haven ter wereld… waar ligt die ??? juist ja, in Rotterdam/ zuid holland dus.
  jij zal wel redeneren vanuit je luie stoel in een dorp in groningen of leeuwarden ofzo, het zal me verbazen als je al eens een een allochtoon hebt gezien !
  in de grote steden vooral heb je meer werkelooshied maar dat wil niet zeggen dat het overal maar zo is.

  ik word persoonlijk een beetje moe van mensen die altijd zomaar wat roepen zonder eens na te denken.
  daar moet ik wel bepaalde mensen hier gelijk in geven, veel klagen maar weinig doen

 9. leendert lettink Beantwoorden

  De samenleving is geconditioneerd en gemaakt. De middenstand heeft een verborgen maatschappelijke functie: de rijken beschermen tegen de armen. De armen vormen niet de overgrote meerderheid, daarom kunnen ze de situatie niet veranderen; ze missen de aantallen. Mocht de middenstand verdwijnen dan veranderd dat.

  Verder zijn de controlesystemen Religie, Geld, Regering & stug Wetenschapisme nog te sterk om zomaar te verdwijnen, de rotte appels zijn nog niet zwaar genoeg; vallen zullen ze zeker! OPPT is ook interessant!

 10. leendert lettink Beantwoorden

  Oja, @ alle bloggers: “verdeel en heers” wordt nog steeds toegepast.
  wat is het tegenovergestelde daarvan?
  Niemand wie verandering wil vaart wel bij onderlinge verdeling.
  Zet geschillen aan de kant, de betere wereld begint bij jezelf

  en de tegenstelling van “geef het volk brood en de Spelen” is “activisme”

  “Als grafiti iets veranderde dan was het illegaal!”
  Woorden hebben macht, hoe meer van de verborgen woorden je kent, hoe meer je kunt uitleggen aan anderen. De uitleg aan anderen veroorzaakt een rimpeleffect, de uitleg is een zaadje die je in iemands hoofd plant, welk zelf zal groeien en ook weer zaadjes zal creeren. Onderschat de macht van je eigen mond niet 😉

 11. Pietje puk Beantwoorden

  Ik geloof wel dat het Nederlandse volk in opstand komt. Maar anno 2014 is het daar te vroeg voor we hoeven geen domme Nederlander te zijn om te zien, te horen, te lezen , dat er iets in de lucht hangt of iets aan zit te komen. Waar door de Nederlandse burger in opstand gaat komen. Het gekke vind ik nu het WK voetbal is dat we wel juichen voor ons oranje team en daar letterlijk de hele straat vol versieren maar als het gaat om de mensen die leven van de voedselbank, en door geslagen bezuigingen ons maar laten gebruiken wij draaien overal voor op en hun varen hun eigen koers.

  Ik ben nu 33 en ik geloof wat mijn ouders me zeiden. We het erg zwaar zullen krijgen en de toekomst zal onzeker zijn we zullen steeds harder moeten vechten voor een bestaan. Als ik een opstand zie dan zal het beginnen zo als in de Ukraine, eerst begint het als een uit de hand gelopen demonstratie mensen maar wordt een demonstratie de kop ingedrukt door de staat den aan politie misschien het leger. Dan is het hek van de dam! ook in Nederland zullen mensen harde maatregelen treffen om zichzelf te beschermen tegen een los geslagen staat.

  Ik ga het nog mee maken dat mensen zeggen dit is de grens.

 12. mylene h Beantwoorden

  Aanstaande zaterdag kom op mensen !!

  Break the system!!!

 13. Het verzet Beantwoorden

  We moeten een keer een opstand op voeten zetten. Mensen we worden van alle kanten kapot gemaakt de staat plukt ons kaal deurwaarders veilen het wiegje van je kind we betalen eindeloos scheel we leven als melk koeien. Geweld moet er gebruikt worden we moeten een keer de tweede kamer de tering in verbouwen paar ministers spiesen en wedden dat er voortaan 5 keer beter naar ons word geluisterd. Genoeg is genoeg word bang en onzeker over de toekomst want we krijgen wel eten en een dak. Zodat we ons koest houden en alles wel goed vinden. We zijn versuft en verdoofd door fluoride alcohol tabak en medicijnen.