Pieter Hilhorst krijgt klappen. En terecht

Wie durft te beweren dat politici niet weten wat er onder het volk leeft, heeft buiten de Amsterdamse wethouder Pieter Hilhorst gerekend. Hij kreeg een fraai staaltje directe democratie voor de kiezen toen een hij zaterdagmiddag een man in tramlijn 7 aansprak op zijn racistische uitlatingen jegens twee Marokkaanse vrouwen. Met een knal voor zijn kop en een dikke lip als resultaat. Dat zal ‘m leren zich te bemoeien met andermans zaken. Samen met een paar andere passagiers zette Hilhorst de man uiteindelijk de tram uit. Hij was in eerste instantie niet van plan aangifte te doen, maar besloot later op de avond toch maar wel naar de politie te stappen.

Dat Hilhorst zijn heldendaad meteen breed op Twitter verspreidde viel niet bij iedereen in goede aarde. Een echte held doet zoiets niet. En al helemaal niet toen bleek dat de knal voor zijn kop in werkelijkheid niet meer was dan een prikkende vinger in zijn gezicht. Ook van het ‘rot op naar je eigen land’ krijgen wij niet meteen de aandrang om met grof geweld in te grijpen. Overdrijven is een vak. Sommigen verdenken politieke brekebeen Hilhorst ervan een politiek slaatje te willen slaan uit dit incident. Anderen geloven zelfs niet eens dat het echt gebeurd is en zien het als een goedkope verkiezingsstunt.

(tekst gaat verder na de advertentie)

Dit alles neemt niet weg dat Pieter besloot niet langer toe te kijken. Hij greep in. Stelde een daad. Genoeg. Tot hier en niet verder. En dat is lovenswaardig in een maatschappij vol angstige omstanders en randdebielen die het de redders in nood nog eens extra moeilijk maken. Dat hij zijn heldhaftigheid via een tweet zelf onder onze aandacht bracht is hem vergeven. Hij is en blijft een politicus natuurlijk. Hij kan elk beetje positieve aandacht goed gebruiken. Wij zien een gouden toekomst weggelegd voor Pieter Hilhorst als de grote beschermer. De man die pal staat voor de onderdrukten in de samenleving. Vanaf morgen verwachten hij hem dan ook elke dag met rode cape en masker op de tramlijnen van Amsterdam. Met Ad Melkert in de rol van Boy Wonder. Pieter en Adje, het dynamische duo van sociaal Nederland.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

1 reactie

 1. thomas Beantwoorden

  kijk naar mij ik heb MAROKKANEN BESCHERMD, STEM OP MIJ.
  wat er van tevoren gezegd is is trouwens ook niet duidelijk,

  zover is het verhaal dus: een man die zich op misschien controversiële maar legale manier zijn mening uitte en daar bij toevallig zich negatief uitliet over PvdA stemmers, vervolgens kwam de pvda-er op rasistische wijze alleen de Marokkanen te hulp en zei hij iets tegen de man.
  de tot nu onbekende inhoud van het verhaal verwoede de man zover dat hij met zijn vinger het voorhoofd aantikte van de pvda-er. de pvda-er, in de waan van een misdrijf kon zich tot twee legale opties kiezen: de politie bellen of burgerarrest uitvoeren. tot onze verbazing koos de ambtenaar, die zich bewust “zou” moeten zijn van de wet voor een andere actie.
  hij zette de man de tram uit, onwetend of dit de plek was waar de man moest zijn, waarbij mensenrecht nummer 13 geschonden word.
  13. Vrijheid van bewegen
  We hebben allemaal het recht te gaan waar we willen in ons land en te reizen naar gelang we willen.

  natuurlijk is mijn versie ietsjes persoonlijk getint, maar dat kan je van hun politiek(Marokkaans) correcte versie ook zeggen.