Foto du jour: Putin steekt middelvinger op naar Rutte

Zo. Dat dat even heul duidelijk is. Mark Rutte heeft geen drol te vertellen in Rusland. En terecht natuurlijk. Hoe zou de Nederlandse politiek het vinden als ome Vlad hier even langs kwam om te vertellen hoe wij met, pak ‘m beet, onze Marokkanen moeten omgaan? Kunnen we u op een briefje geven: dat gaan ze in Den Haag niet leuk vinden. Omgekeerd vindt Vladimir het allemaal prima dat Mark hem even ‘de les komt lezen‘, zoals dat zo eufemistisch genoemd wordt maar het gaat het ene oor in en het andere oor uit. ‘Leuk man, weer zo’n Westerse kapitalistische eikel die denk dat hij mij kan vertellen hoe ik mijn land moet runnen’. Je ziet het hem denken. Kortom, het is weer duidelijk hoeveel invloed het Nederlandse geluid heeft in Rusland. Nul. Nada. Niks. Probeer eerst maar eens dit land op orde te krijgen voordat je de boel in andere landen gaat evangeliseren, Mark. Prutser.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

15 reacties

 1. Fuck you to Beantwoorden

  En fuck you to.
  Veel plezier met je blonde brulaap.

  1. Hatse Flats Beantwoorden

   Dat plezier, daar kun jij op wachten. Dat krijgen wij in mei, nadat
   de PVV heeft toegeslagen.

   1. Androïde Beantwoorden

    @Hatse Flats… Dat dachten jouw voorgangers in de jaren 30 ook al van Adolfje (nog zo een brulaap)… tot ze iets ongekends meemaakten begin jaren 40…

    Succes met je Blonde Brulaap dus.

    1. WMS Beantwoorden

     Djezuschr*stus, Godwin in full glory. Het domste comment van de dag.
     Op het www dat is, op dit form zonder twijfel het domste comment aller tijden. Hoe leg ik een discussie plat? Gooi er een vergelijking met WO-II in.

     1. Androïde

      Zucht.. nog zo een brulaap hier @WMS!!!
      zeker ook een blonde pruik op of niet?
      die ‘voorgangers’ zijn ook op jou van toepassing, die hadden namelijk ook oogkleppen op… dan zie je weinig dingen om je heen gebeuren.
      Brul ze, aap ! 🙂

 2. jaappronk Beantwoorden

  Waar bemoeien we ons mee er is genoeg verkeerd in nederland sport en politiek hebben niets met elkaar ta maken en laat die linkse mensen hun hersens gebruiken en zorgen dat het hier goed gaat en als ze dat op de rij hebben bemoei je dan met het buitenland

  1. Michiel Beantwoorden

   Ooit van leestekens gehoord?

 3. Piet Beantwoorden

  Scheelt niet zo veel met wat ik had verwacht. Ik dacht dat het zo zou verlopen: ” O ja Vladimir, wat betreft de homorechten eh eh . . .” Waarna Poetin een vette fluim op Mark’s schoentje deponeert.
  Staat op mijn Facebook.

 4. Hans Beantwoorden

  Goed gedaan Mark….!!!
  Nu nog even naar Afghanistan, India, Irak, Iran, enz. enz.
  En dan zeg je maar dat Vladimir Poetin ook naar je geluisterd heeft…..
  Ben je lekker even weg van huis en krijgen wij meer van dit soort foto’s te zien…..
  Wordt toch een wakker man!!!!!!!!!!!!!!

 5. Marja Derksen Beantwoorden

  Grappig. Ik ben sinds jaar en dag VVD stemmer, maar dit gebaar heb ik al jaren naar Mark Rutte willen maken. Grappig dat een Rus het gewoon doet. Wat verbeeldt onze premier zich om als leider van zo’n klein landje even een wereldleider tot de orde te roepen? Oké, de homowetgeving in Rusland keur ik absoluut af, maar na een tijdje in Rusland gewerkt te hebben weet ik dat de communistische fundamenten nog steeds aanwezig zijn. Een “indringend” gesprek met de Russische leider heeft daarom geen zin. Hier gaan nog generaties overheen, voordat de cultuur in Rusland veranderd. Dat kan ieder normaal denkend mens verzinnen.
  Dat Mark Rutte zich hiervoor leent is m.i. alleen een daad om zich wederom als “macho” te kunnen profileren. Net zoals hij nooit in beeld wil komen met een paraplu boven zich als het regent.
  Zijn houding doet m.i. de VVD de das om. Wat een looser vind ik hem.
  Ik ben ZZP-er, al jarenlang, en ik heb altijd VVD gestemd, omdat deze partij voor de werkgevers opkwam.
  Nu zie ik dat zij de economie alleen maar kapot maken met het bezuinigingsbeleid. In de media komen met acties als confrontatie met Putin heeft op mij geen effect meer.
  Mijn volgende stem bij verkiezingen gaat absoluut naar SP. Een partij, die de laatste jaren gewoon gedaan heeft wat zij heeft beloofd. Dan maar een minder langzame daling van het begrotingstekort, dan maar een boete betalen aan Europa, maar ik denk dat het de Nederlandse economie, en dus de positie van de allerarmsten in ons land, alleen maar ten goede zal komen.
  Rutte afvoeren, Jan Marijnissen weer terug. Dan gaat het zeker weer de goede kant op met Nederland.

  1. Piet Beantwoorden

   Prima gesproken, Marja ! !
   Mijn stem gaat al jaren naar de SP. Want dáár zitten in ieder geval geen zakkenvullers en hielenlikkers.
   Wat je moet toch wel ziende blind zijn en horende doof om niet in de gaten te hebben waar de coalitie uit is ontstaan. Gewoon om de macht te hebben, niet om ons land beter te maken. Wat dat betreft loopt Mark Rutte met een frustatie rond. In een eerder krantenstukje schreef ik, naar aanleiding van het gedoogkabinet met Wilders, hoe zijn eventuele relatie er uit zou komen zien. Zal dat een gedoogrelatie of en liefdesrelatie worden. En ik eindigde met : Ach, wat zal zijn moeder trots zijn. Ik denk dat zijn moeder niet meer zo trots is.

 6. spoed01 Beantwoorden

  Wat heeft Markje zich even zich onsterfelijk belachelijk gemaakt; dat gezijk van dit kabinet over dit soort zaken daar wordt ik onpasselijk van!

  En dat zooitje ongeregelde stomme figuren moet ons land leiden (naar de donder) en vertegenwoordigen in het buitenland!
  Ze kunnen in eigen land alleen maar liegen en stelen! De een na de ander valt compleet door de mand!

  De onkunde van dit kabinet druipt er vanaf; maar die ellendelingen veroorzaken veel ellende onder de eigen bevolking!!!!

 7. Rogier draait door Beantwoorden

  Ik verbaas mij nog steeds over de verdeeldheid die er in dit land, onder de bevolking, bestaat. Vanaf mijn comfortabele loungebank, in mijn badjas, tik ik dit berichtje op mijn smartphone. Van binnen borrelt de irritatie, maar de luxe van een volle koelkast, een fijne relatie 2 vakanties per jaar, houden het draaglijk. Zou dat ook de reden zijn, waarom wij geen opstand kennen? Dat we niet massaal op het Haagse Binnenhof met eieren en tomaten gooien? Ik weet het haast wel zeker.

  Welvaart verdeelt. Dat is een pijnlijke maar realistische constatering. Dat betekent, dat we het goed hebben, maar dat al dat goede ook een einde kent. Omdat verdeeldheid de gezamenlijke kracht verzwakt.

  Misschien is minder welvaart dan toch noodzakelijk,
  om elkaars handen vast te pakken.

 8. Hans. Beantwoorden

  Goedenmiddag,

  zo was er eind jaren negentig van de vorige eeuw ook een groep politici die dachten; als we de muur tussen het westen en de DDR eens gaan afbreken,wordt het daar misschien ook wat beter.
  Helaas,iets wat in meer dan 40 jaar opgebouwd (afgebroken) is,kun je niet in 10-20 jaar ombuigen.

 9. M. Rutte Beantwoorden

  Haha dat bovenste plaatje…
  Lachen iemand die z’n fucking vinger naar me opsteekt!