Video! Russische luchtmacht valt de Krim binnen

MWNW WarJournalistiekSolutions™ gaat nog even door. Want hoewel de EU, de Navo en Amerika zich allemaal hullen in een oorverdovend (en laf, vergeet laf niet) stilzwijgen gaat de niet meer zo stille Russische invasie ook gewoon door. Dat zijn een verdomde hoop helikopters die daar zomaar over niet Russisch grondgebied vliegen. En dit zijn aardig wat Russische trucks. Terwijl Putin probeert hoever hij kan gaan zonder dat Oekraïne (en Het Westen) reageren, komen in Kiev de veiligheidschefs bijeen. Leuk weetje trouwens: In 1994 hebben Washington en Londen territoriale integriteit van Oekraïne gewaarborgd in het verdrag van Boedapest. Als Kiev de landen houdt aan dat verdrag moeten ze wel actie ondernemen. Nou lijken havenblokkades, bezette parlementen en luchthavens én grootschalige helikopterbewegingen van Rusland op wat gewoon Oekraïens grondgebied is ons aardige schendingen van de territoriale integriteit en een casus belli, maar wie zijn wij. Tijd voor muziek!
Update: Rusland wil geen vriendschapsverdrag met Oekraïne en ze willen al helemaal niet praten over eventuele militairen in de Krim. Het komt steeds dichterbij…

(tekst gaat verder na de advertentie)

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

1 reactie

  1. thomas Beantwoorden

    mooi filmpje, helikopters zien er erg Russisch uit… of zijn het Russische vliegende Loch-ness monsters.