SCHANDAAL! Na liedje nu ook uitslag Eurovisie Songfestival uitgelekt: Nederland LAATSTE


Toegegeven: we hebben hier op MWNW HQ een gezonde gloeiende pesthekel aan Giel Beelen, maar dit heeft ‘ie maar weer mooi voor elkaar: eventjes scoopen met de Nederlandse inzending voor het songfestival dit jaar. Na het overweldigende succes van Anouk in de vorige editie dachten we wel dat Nederland dit jaar wel weer iets fatsoenlijks op de planken zou kunnen zetten. Nou, niks hoor. Waylon en Ilse de Lange, verenigd in het gelegenheidsduo The Common Linettes (wie verzínt die namen?) hebben een traag zeiknummer afgeleverd. ‘Calm After The Storm’ heet het. Dit gaat het echt niet worden dus. Hier kom je dus nog niet eens de voorrondes mee door. Zo’n traag, zeikerig, 16 in een dozijn nummer wat je al vergeten bent voor het is afgelopen. Als je het dan doet, doe het episch, zoals Anouk vorig jaar. Dit is driewerf meh. Hoeft u vanavond ook niet meer naar DWDD te kijken, want daar zouden ze het nummer zijn première beleven. Iemand suggesties voor volgend jaar? Dit wordt niks namelijk.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

9 reacties

 1. martin Beantwoorden

  wat een waardeloos liedje van die twee de stemmen heel zacht saai nee de 3jees hadden ze moeten sturen met dans heel dicht met mij lekker vlot en hollands en spaans gegarandeerd de eerste plek nee waardeloos van ilse jammer maar waar

  1. Jozina Beantwoorden

   Martin, je moet wel diep in de stront zijn gezakt zijn met je commentaar. Was het optreden van Nederland misschien niet ordinair genoeg?
   Jozina.

 2. Nick Beantwoorden

  Je moet wel het geheugen van een goudvis hebben om te vergeten dat Anouk’s nummer eerst net zo hard gehaat werd, dus opzich gaat dit jaar tot nu toe, precies als verleden jaar.

  Ten tweede, dit is gewoon een heel goed nummer, wat al een hele stap is voor NL, want als we proberen ‘op winst’ te spelen komen er hele trieste, platte, camp-acts voorbij. Winnen doen we dus toch niet, omdat we niet snappen dat andere Landen, onze smaak niet delen, en blijkbaar ons ook niet aan kunnen passen aan dat verschil.

  Daarom is het gewoon nodig om een kwaliteit nummer te sturen, dat moet onze niche worden(net als de Italianen, winnen ook nooit, maar is over het algemeen een heel goed nummer), en da’s goed gelukt met dit nummer, prachtig nummer, roots-muziek, dat heel goed is uitgewerkt.

  Interessante tweedeling is dat Muzikanten tot nu toe de plaat echt fantastisch vinden, Pop-liefhebbers vinden het ‘saai’.

 3. Spice Beantwoorden

  Alleen Ilse was te horen door dat gelul van Giel heen. Waylon valt helemaal in het niets, hopelijk zingt hij op dat podium ietsje harder.

 4. Marije Beantwoorden

  Wat een vreselijk saai liedje. Ik had hoge verwachtingen van Anouk en Waylon, maar ze hebben mijn verwachtigen bepaald niet waargemaakt. Je denkt steeds: en nu komt ie, maar er komt helemaal niets. Je verwacht een aanloop naar een hoogtepunt maar het is een en al saaiheid en totaal ongeschikt voor het festival. Erg jammer en bepaald geen goede keuze.

 5. Laurens Windig Beantwoorden

  ….en dan? Als het wel zou winnen, welk land dan ook, horen wij daarna ook niks meer. Het zijn bijna allemaal dagvlinders 😀

  Je kunt een nummer altijd wel de nek omdraaien zoals hier. Nee, dit is een heel slechte zet van meneer Beelen.

 6. Daan niemans Beantwoorden

  En hoe wat zeg je nu he

 7. melly Beantwoorden

  Jongens vanavond FINALE hihi zaten ze er toch naast!!!

 8. L Beantwoorden

  Dit is het liedje toch helemaal niet?