Griep en verkoudheid is het nieuwe rijden onder invloed

Ergert u zich ook het schuim in de mondhoeken aan uw medeweggebruikers? Het CBR lijkt de exameneisen naar beneden te hebben bijgesteld, want wat er tegenwoordig op de weg zit is de Satan. Voor de gein wel eens De Allerslechtste Chauffeur van Nederland gekeken? Dan weet u genoeg. Het leven op de weg lijkt wel een GTA.

Het is makkelijk om de schuld in de schoenen te schuiven van het CBR, maar u bent het vooral zelf. Als u bijvoorbeeld gaat rijden onder invloed. Onder invloed van griep of verkoudheid welteverstaan. Dat is namelijk net zo gevaarlijk als rijden met een flinke borrel achter de huig. Het vermindert beiden de rijvaardigheid met 50%. Tel daar bij op dat je van verkouden zijn gaat niezen. Terwijl u de vooruit van binnen besproeit rijdt u een klein moment blind. Probeer maar eens te niezen met de ogen open, kan niet. En door de niesbeweging (dat is echt een woord) is een ruk aan het stuur richting de vangrail zo gedaan.

(tekst gaat verder na de advertentie)

Een Advilletje of brufennetje nemen tegen uw verkoudheid of griepje is een no-go in dezen. Terwijl u denkt uw bonkende hoofd, lekkende neus en verstopte voorhoofdsholte met de beste wil van de wereld te bestrijden, neemt u een bewust risico. Vooral als ergens codeïne in zit, daar word je slaperig en duf van. Weg reactietijd. Doei concentratie. Hoi wazig gezichtsvermogen. U wilt wel borden lezen, maar het gaat niet.

Maar niet alleen een verkoudheid of een griepje is gevaarlijk tijdens het rijden. Ook mensen met vermoeidheid, een slechte rug en een ernstige drang om te plassen zijn levensgevaarlijk als ze in de auto zitten. Van het laatste symptoom hebben ongeveer 1 miljoen Nederlanders last. Deze groep noemt men in de volksmond overigens gewoon bejaarden.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

1 reactie

  1. Spice Beantwoorden

    @ Otis, verwar je incontinentie niet met prostaatproblemen en daardoor aandrang om te piesen? De meesten oudjes met incontinentie dragen een luier dus dat maakt de bejaarde bestuurder niet gevaarlijker. Geen inschatting en reactievermogen of met een gangetje van 70 km p/u rijden op de snelweg maakt hun rijstijl levensgevaarlijk.