Rasopportunist Rutte: Putin op de vingers tikken maar wel een handelsmissie naar Rusland sturen

Welja, we gaan nog maar eens een stukje schrijven over de Oekraïne. U maar denken dat het in Oude Pekela erg was, u was de Krim schijnbaar weer vergeten. Terwijl heel de wereld zich druk maakt om een Boeing 777 die foetsie is, lijken er steeds minder mensen zich druk te maken om de Krim. Het geweld is toch ten einde? Alle doden zijn toch van straat geveegd? De invasie -wat volgens de Russen geen invasie was- is achter de rug, en de Krim is nu in handen van het stabiele Rusland.

Eind goed, al goed. Sterker nog, op geheel democratische wijze is er een referendum gehouden waaruit blijkt dat meer dan 114 procent van de bevolking bij Rusland wil horen. Aah gelukkig. Loopt het toch allemaal met een sisser af. Met dit bijltje heeft Putin al vaker gehakt. Niet dat hij nog iets zou durven, want de wapperende vingers van de NAVO hebben zich tenslotte ook al laten zien. Er is zelf al gedreigd met sancties. En potverdikkeme, er is zelfs een zwarte lijst!

(tekst gaat verder na de advertentie)

En wie komt daar opeens om het hoekje kijken? De man met de ruggengraat van keihardium. De man met ballen nog groter dan de linkerbil van Peter Beense. Ja, het is onze eigen MP Mark Rutte! ’Het is echt heel erg enzo, wat er gebeurt op de Krim en ook heel stout van president Putin. Foei daarvoor. Maar ja. Sancties? Eerst dat gas, daarna kijken we wel verder’. Met andere woorden; best leuk die sancties, maar daarvan gaat de (gas)kachel niet roken. Dat zijn nog eens keiharde standpunten! Je moet prioriteiten stellen hè? De eigen voorraad raakt op, dus de inkomsten moeten veilig gesteld worden. En van een beetje gas is nog nooit iemand doodgegaan toch? Gelukkig gaat Mark volgende week ook tegen Rusland zeggen dat ze hun nukes weg moeten doen.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation